Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jaunākie risinājumi datortehnoloģijās, kas iepriecinās pat visprasīgākos lietotājus

Pateicoties nemitīgai tehnoloģiju attīstībai, mūsu ikdiena ir piesātināta ar veiktspējīgām un lieliskām ierīcēm. Tomēr tehnoloģiju uzņēmumi turpina attīstīties un pārspēt paši sevi, radot arvien jaunus risinājumus un arvien jaudīgākas ierīces, lai digitālā pieredze kļūtu vēl reālistiskāka, precīzāka un ātrāka. Lasi turpinājumā, ko spēj jaunākās un jaudīgākas datordetaļas!

Labākie procesori šobrīd

Par šī brīža labākā procesora ražotāja statusu sacenšas trīs uzņēmumi: AMD, Intel un tagad arī Apple. AMD un Intel ir pieredzējuši procesoru ražotāji, savukārt Apple savu pirmo procesoru M1 laida klajā tikai 2020. gadā. Tas, protams, nenozīmē, ka tas ir mazāk konkurētspējīgs, tomēr jāpiemin, ka tas ir saderīgs tikai ar Apple produktiem un šobrīd pieejams tikai iebūvētā veidā – jau nokomplektētā ierīcē.

AMD Ryzen 9 5950X

Ryzen daudzus gadus tika uzskatīti par vadošajiem procesoriem tieši profesionālās darbības nodrošināšana – vai tā būtu video montāža, darbs ar prasīgām datorprogrammām, piemēram, AutoCAD vai Photoshop vai citas darbības, kas prasa jaudīgu un ātru ierīci. Tomēr ar jauno Ryzen 9 5950X procesoru, AMD nopietni piesaka sevi arī datorspēļu jomā. Ja iepriekš tika uzskatīts, ka nepārtrauktai datorspēļu darbībai labāk tomēr izvēlēties Intel procesoru, tad šobrīd Ryzen jaunākais procesora modelis ir apstiprinājis, ka arī spēj nodrošināt lielisku spēļu pieredzi, ko novērtēs pat visprasīgākie spēļu entuziasti.

Lai arī šim procesoram noteikti ir nepieciešams atsevišķs dzesētājs, lai parūpētos par tā perfektu darbību, tiem, kas tiecas pēc visjaunākā un aizraujošākā tehnikas pasaulē, noteikti ir vērts apsvērt to izmēģināt.

Intel Core i9-10900K

Lai arī konkurence ar AMD Ryzen procesoriem pēdējos gados ir īpaši sīva, Intel vēl aizvien piedāvā spēcīgas un veiktspējīgas datordetaļas. Jaunākais Intel procesors Intel Core i9-10900K spēj nodrošināt gan lielisku rezultātu profesionālajā darbā ar dažādām datorprogrammām, gan ātru darbību datorspēļu vidē. Apmierināts būs pat visprasīgākais lietotājs!

Jāpiezīmē, ka arī šim procesora modelim ir nepieciešams dzesētājs, lai tā darbība būtu vislabākā iespējamā.

Dzesētāji

Runājot par procesoriem, noteikti ir jāpiemin arī dzesētāji. Pieejami ir divu veidu dzesētāji: gaisa un ūdens. Lai gan bieži gaisa dzeses ir lielākas, skaļākas un neparocīgākas, tās ir senāks risinājums un savu uzdevumu pilda ļoti labi, tāpēc arī tās vēl aizvien ir populāra izvēle lietotāju vidū.  Ūdensdzeses, savukārt, ir elegantāks variants. Tās aizņem mazāk vietas, nodrošina veiksmīgāku dzesēšanu un ir klusākas. Tomēr tas nenozīmē, ka gaisa ventilatori nesaņem uzlabojumus un neattīstās. Katram gadījumam ir savs risinājums.

Cooler Master MasterAir MA624 Stealth – gaisa dzesētājs

Šis noteikti ir gaisa dzesētājs, kas var sacensties ar ūdensdzesēm. Relatīvi kluss, perfekts darbībā un pielāgojams izmērs, lai ietilptu dažāda izmēra korpusos.

NZXT Kraken X72 – ūdensdzese

Šī ūdensdzese nodrošina fantastisku rezultātu – tai ir lieliskas dzesēšanas īpašības, pielāgota lietotne, kas parāda dzesēšanas statistiku un glīts dizains. Šī dzese ir piemērota praktiski jebkuram procesoram, kas ir pieejams tirgū.

Grafikas kartes – ātrai attēlu un citu grafiku ielādei

Grafikas kartes rūpējas par to, lai datora ekrānā parādītos jebkāds attēls. Jo jaudīgāka ir grafikas karte, jo attēls parādās ātrāk, skaidrāk un precīzāk. Tas ir īpaši svarīgi tādās jomās kā video montāža un datorspēles. Grafikas kartes, kas ir paredzētas stacionārajiem datoriem, bieži nāk jau kopā ar dzesētāju, lai nodrošinātu gludāku tās darbību. Attiecīgi, iegādājoties grafikas karti, ir jāseko līdzi tās izmēram un saderībai ar ierīci.

Nvidia GeForce RTX 3080

Kā vienu no iespaidīgākajām šīs grafikas kartes īpašībām var minēt staru izsekošanas funkciju jeb angliski “ray- tracing”. Tā nozīmē to, ka ekrānā tiek reālistiski attēlots, kā gaisma dabīgi atstarojas no priekšmetiem, virsmām un dzīvām būtnēm, radot vēl patiesāku digitālā attēla pieredzi. Lai gan šī funkcija ir pieejama arī dažiem citiem modeļiem, tā iepriekš prasīja ziedot daļu no kadru attēlošanās ātruma, kas video darīja lēnāku un fragmentētāku. Tas gan neattiecas vairs uz šo grafikas kartes modeli – staru izsekošana strādā lieliski un arī kadri mainās neticamā ātrumā.

AMD Radeon RX 6800 XT

Labākais Nvidia konkurentu AMD veikums – AMD Radeon RX 6800 XT grafikas karte. Tai ir ļoti līdzīgi parametri kā iepriekš minētajai RTX 3080 kartei, bet tomēr tā šur tur iepaliek, tai skaitā staru izsekošanas funkcijā, kas AMD kartei nav vēl tik augstā līmenī. Tomēr šī grafikas karte piedāvā izcilu 4K izšķirtspēju un  lielisku kadru attēlošanas ātrumu, un šī ir viena no labākajām grafikas kartēm, kas šobrīd pieejama pat tad, ja Nvidia GeForce to nedaudz pārspēj.

Sakomplektē datoru pats!

La iegūtu vislabāko risinājumu savām vajadzībām, pastāv iespēja sakomplektēt datoru pašam jeb apvienot vienā ierīcē tieši tās detaļas, kas atbilst katra individuālajām prasībām. Šādu pakalpojumu piedāvā IT uzņēmums “Capital”. Capital.lv mājaslapā iespējams sakomplektēt datoru dažādām vajadzībām: spēlēm, darbam vai birojam. Pielāgojamo detaļu izvēle arī ir plaša: var izvēlēties procesoru, mātesplati, grafikas karti, operatīvo atmiņu, barošanas bloku, dzesētāju, cieto disku un pat korpusu, lai iegūtu sev vispiemērotāko stacionāro datoru.

Tehnoloģijas turpina attīstīties. Arī tās datordetaļas, kas šobrīd ir visvienkāršākajās ierīcēs, kādreiz bija tehnoloģiju sasniegums. Tāpēc lūkojoties uz jaunākajām tehnoloģijām šobrīd, kas vēl nav katra cilvēka ikdienas sastāvdaļa, varam iztēloties, kāda būs ikdiena ar tehnoloģijām pēc pieciem, desmit vai divdesmit gadiem. Tehnikas ziņā nākotne noteikti solās būt bagātīga, pārsteidzoša un interesantiem risinājumiem pilna.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Gaisa kondicionieris palīdzēs sagatavoties vasarai

Tuvākajās dienās Latvijā varētu tikt pārsniegti kārtējie siltuma rekordi un arī vasarā, visticamāk, būs līdzīgi. Ja vēlaties vasaru pavadīt komfortablā temperatūrā ofisā vai mājās ir vērts jau l...

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti