Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Jauns Smart TV− kas jāņem vērā izvēloties?

Arvien vairāk cilvēku tradicionālo televizoru vietā dod priekšroku Smart TV, kas ir ērtāki, funkcionālāki un paver daudz plašākas iespējas attiecībā uz aplikācijām un saturu. Ja vēlaties izbaudīt fantastisku skatīšanās pieredzi un ieviest mājās izklaides centru, apdomājiet šīs modernās ierīces iegādi – lūk, svarīgākie faktori, kas jāņem vērā, izvēloties jaunu Smart TV!

Ekrāna izmērs

Televizora ekrāna izmērs tiek izteikts collās – visbiežāk Smart TV ekrāna diagonāles garums ir 32 collas, 40 collas, 43 collas, 50 collas un 55 collas. Vairumā gadījumu cilvēki uzskata, ka, jo lielāks televizora ekrāns, jo labāk, tomēr televizora ekrāna izmērs ir cieši saistīts ar telpas specifiku.

Domājot par to, kāda izmēra Smart TV ir Jums piemērotākais, ņemiet vērā attālumu starp TV un vietu, no kuras plānojat to skatīties, visbiežāk dīvānu. Labāko skatīšanās pieredzi panāksiet, vadoties pēc sekojošas shēmas:

  • Līdz 1,70 m – 32 collas;
  • 1,70 m - 1,80 m: 40 collas;
  • 1,80 m - 2,10 m: 43 collas;
  • 2,10 m - 2,30 m: 50 collas;
  • 2,30 m un vairāk – 55 collas un vairāk.

Ekrāna tips

Patērētāju biežākā izvēle vēl joprojām ir LCD un LED televizori, savukārt, līdz ar straujo tehnoloģiju attīstību un Smart TV ienākšanu tirgū, augusi interese par OLED un QLED televizoriem. Galvenās atšķirības starp šīm tehnoloģijām novērojamas kustību attēlošanā, krāsu spektrā un ekrāna izgaismošanā – jo modernāka tehnoloģija, jo reālistiskākas kustības, dzidrāka attēla kvalitāte, vairāk krāsu un plānāks ekrāns. Lai saprastu tehnoloģiju atšķirības, pirms iegādes ieteicams izmēģināt katru tehnoloģiju jeb apskatīt attēlu realitātē!

Ekrāna izšķirtspēja

Televizora izšķirtspēja ir pikseļu skaits – jo augstāka ekrāna izšķirtspēja, jo neredzamāki pikseļi un reālistiskāks attēls. Mūsdienās televizori, tai skaitā arī Smart TV, piedāvā četras izšķirtspējas:

  • HD: 366 x 768 pikseļi
  • Full HD: 1920 x 1080 pikseļi
  • 4K (Ultra HD): 3849 x 2160 pikseļi
  • 8K:  7680 x 4320 pikseļi

Atsvaidzināšanas frekvence

Atsvaidzināšanas frekvence tiek izteikta hercos (Hz), un tā nosaka, cik reizes sekundē tiek atsvaidzināts ekrāna attēls. Standarta Smart TV atsvaidzināšanas frekvence ir 60 Hz, tomēr mūsdienās pieejami televizori ar daudz augstākām atsvaidzināšanas frekvencēm – jo augstāks šis skaitlis, jo kvalitatīvāk tiek attēlota kustība. Ja vēlaties izbaudīt patiesi kvalitatīvu attēlu, vajadzētu izvēlēties Smart TV, kura atsvaidzināšanas frekvence ir 120 Hz un vairāk.

Pieslēguma iespējas

Smart TV var pievienot citas ierīces, piemēram, cilvēki bieži izvēlas pievienot televizoram datoru, lai straumētu bildes un video uz lielāka ekrāna. Jo vairāk un dažādu pieslēguma iespēju, jo ērtāk televizoram pievienot citas ierīces!

  • Wifi. Pieslēgums, kas ļauj izveidot bezvadu savienojumu ar citām viedierīcēm, visbiežāk telefonu un datoru.
  • HDMI. Pieslēgums, kas ļauj datora ekrānu dublēt uz televizora ekrāna.
  • AV. Pieslēgums, kas ļauj pievienot televizoram kameru, videokameru, spēļu konsoli.
  • D-Sub (VGA, PC). Pieslēgums, kas ļauj datora ekrānu dublēt uz televizora ekrāna, ja tam nav HDMI porta.
  • USB. Pieslēgums, kas ļauj pieslēgt televizoram ārējās ierīces, piemēram, zibatmiņu.
  • Audio ligzda. Pieslēgums, kas ļauj savienot ārējās audio iekārtas, lai nodrošinātu televizoram kvalitatīvāku skaņu.

Aplikācijas

Tāpat kā viedtālruņiem, arī Smart TV, atkarībā no iebūvētās sistēmas, pieejamas dažādas aplikācijas. Ja, iegādājoties Smart TV, Jums ir svarīgi izmantot interneta sniegtās priekšrocības, noteikti pievērsiet uzmanību, vai konkrētais Smart TV modelis un tā sistēma piedāvā izmantot Jūsu iecienītākās aplikācijas.

Visbiežāk uz Smart TV cilvēki izmanto Youtube, Netflix, Amazon Prime Video, Spotify u.c. Latvijā varētu būt aktuālas arī tādas aplikācijas, kā piemēram Go3 un Shortcut.

Jo modernāks un funkcijām bagātāks Smart TV, jo lielāku finansiālu ieguldījumu tas prasīs. Ja vēlaties izbaudīt maksimālu skatīšanās un izklaides pieredzi, tomēr pašreiz tam trūkst finanses, iespējams, var noderēt naudas kredīts. Tomēr atcerieties, ka ikviens kredīts ir nopietnas saistības, kas var radīt pamatīgu finanšu slogu!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti