Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kā efektīvi stiprināt imunitāti?

Cilvēku imunitāte ir organisma dabiskais sargs, kas mūs pasargā no kaitīgas apkārtējās vides ietekmes, kā arī imunitāte ir būtiska, lai mēs izdzīvotu un varētu normāli funkcionēt. Tāpēc ir ļoti svarīgi spēcināt savu imunitāti, lai varētu izvairīties no apkārtējā vidē sastopamajām baktērijām, mikrobiem un vīrusiem – slimot negrib neviens. Kas notiek, ja ir samazināta imunitāte?

Imunitātes esamību mēs ikdienā tā īsti nemanām. Ja imunitāte nedaudz samazinās vai palielinās, mēs to nemanām, jo tas nav tas pats, kas, piemēram, liekais svars, kas ir jūtams un vizuāli novērojams. Tā kā imunitāte nav redzama un jūtama, tad var būt grūti pamanīt brīdi, kad tā ir samazināta, un imunitātes stiprināšana ir obligāti nepieciešama.

Tomēr, ja imunitāte ir ļoti zema, tad cilvēks daudz biežāk saslimst – tā ir svarīga pazīme, ko nedrīkst ignorēt. Ja sākat saslimt daudz biežāk, tad noteikti jāķeras pie imunitātes stiprināšanas. Arī tad, ja jūtamies labi un esam veseli, nedrīkstam aizmirst par imunitāti – ir vēlams visu laiku par to piedomāt un uzturēt, lai nebūtu jācīnās ar nevēlamām saslimšanām un to sekām.

Kā var spēcināt imūnsistēmu ikdienā?

Ir daudzi vienkārši un ne tik vienkārši veidi, kā spēcināt imūnsistēmu. Ievērojot lielāko daļu no šiem priekšnosacījumiem, jums nevajadzētu saskarties ar problēmām, tomēr gada aukstais periods ir laiks, kad pastiprināti jārūpējas par veselību, jo organisms ir novājināts, tāpēc papildu vitamīni un minerālvielas noteikti nenāks par ļaunu. Bet kas tad īsti ir jādara ikdienā?

Ir pietiekami daudz jāguļ, kā arī jāpārliecinās, ka miega kvalitāte ir laba. Ja ilgstoši ir problēmas izgulēties, tad šī situācija ir jārisina, jo miegs mūsu organismam ir ļoti nozīmīgs. Ja jums būs veselīgs un pietiekams miegs, tad jūsu organisms dabīgi atjaunosies un spēs lieliski funkcionēt, jo miegs ir tikpat būtisks kā ūdens. Miega problēmas nomāc imūnsistēmu, tāpēc ir jādara viss, lai jūs spētu labi izgulēties.

Veselīga ēšana nav nekāds jaunums tomēr, jo veselīgāk ēdīsiet, jo veselāki būsiet. Ar veselīgu ēdienu mūsu organisms uzņem nepieciešamos vitamīnus un minerālvielas dabiskā veidā, kā arī tas netiek piesārņots ar nevajadzīgām vielām. Protams, ja ik pa laikam apēdat ko mazāk veselīgu – nekas briesmīgs nenotiks, tomēr ir jācenšas ēst pēc iespējas veselīgāk. Ja pamanāt, ka jūsu ēdienkarte nav pārāk veselīga, tad noteikti veiciet izmaiņas – arī nelielas, bet veselīgas izmaiņas noteikti radīs efektu.

Neaizmirstiet par fiziskajām aktivitātēm. Tas nenozīmē, ka katru dienu jāiet stundām ilgi svīst sporta zālē. Bet ķermenim ir nepieciešamas kustības. Jūs varat regulāri doties pastaigās, ja ar sportošanu esat uz jūs. 30 minūšu ilga fiziska aktivitāte vismaz 4 reizes nedēļā ir minimums, ko jūsu ķermenis vēlas saņemt, lai organisms spētu normāli funkcionēt un uzturēt veselu imūnsistēmu.

Tāpat ir ieteicams sekot līdzi D vitamīna daudzumam. Latvija atrodas visai tālu ziemeļos, tāpēc mēs ikdienā nesaņemam pietiekami daudz saules gaismas – it īpaši rudenī un ziemā. Tāpēc ir nepieciešams uzņemt papildu D vitamīnu, jo tikai ar ēdienu tas ir praktiski neiespējami.

Protams, arī izvairīšanās no kaitīgajiem ieradumiem ir būtiska. Nesmēķējot, samazinot alkohola patēriņu un cukura patēriņu, jūsu veselības stāvoklis noteikti uzlabosies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti