Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kā ģērbt bērnu rudens un ziemas sezonā?

Klāt jau rudens un ziemas sezona arī vairs nav aiz kalniem, tāpēc ir jādomā par atbilstošu apģērbu, lai, dodoties laukā, būtu silti. Visvairāk ir jāpiedomā pie tā, lai bērni tiktu saģērbti atbilstoši laikapstākļiem. Iespējams, ka lielai daļai vecāku tieši bērnu ģērbšana rudens un ziemas sezonā sagādā lielākas problēmas, jo ir daudzi faktori, kas jāņem vērā, lai izvēlētos atbilstošu apģērbu.

Turklāt jāņem vērā arī tas, ka bērns ne vienmēr izstāstīs to, vai viņam ir auksti vai karsti. Ja arī Jums ir aktuāls jautājums par piemērota bērnu apģērba izvēli, tad raksta turpinājumā iegūsiet vērtīgus padomus, kas atvieglos iepirkšanos.

Nesatuntuļojiet bērnu

Ir novērots, ka vecāki bieži vien pārāk biezi saģērbj bērnus, jo uzskata, ka viņiem būs auksti. Tomēr šī ir liela kļūda. Jāņem vērā, ka bērni ir ļoti aktīvi. Viņiem patīk skraidīt apkārt un spēlēties ar citiem bērniem, līdz ar to, ja bērns būs pārāk biezi saģērbts, viņš noteikti sasvīdīs, kas var novest pie riska pamatīgi saslimt.

Ir svarīgi, lai bērns būtu saģērbts tā, ka atkarībā no situācijas, būtu vēl ko novilkt nost vai uzvilkt virsū. Arī atrodoties mājās, nevajadzētu bērnu pārāk biezi ģērbt. Jo arī mājās bērni ir ļoti aktīvi. Apkures sezonas laikā bērni pa māju var dzīvoties pat krekliņos un plānās biksēs. Praksē ir pierādīts, ka plānāka ģērbšanās nāk par labu veselībai, jo tas norūda organismu, un bērni slimo retāk. 

Apģērbs vairākās kārtās

Ģērbšanās vairākās kārtās sniedz ļoti labu efektu. Pat, ja nav uzvilktas daudzas apģērba kārtas, tāpat būs silti. Piemēram, rudens laikā pilnībā pietiks ar kādu siltāku džemperi un virsjaku, lai būtu silti.

Ziemas laikā gan vajadzētu padomāt par vēl kādu apģērba gabala kārtu zem virsjakas. Šāds ģērbšanās princips būs piemērots gan pieaugušajiem, gan bērniem. Vislielākais pluss šādam ģērbšanās principam ir tāds, ka nepieciešamības gadījumā, var novilkt nost kādu apģērba gabalu un pēc tam uzvilkt, ja paliek par vēsu.    

Pareiza materiāla apakšveļas izvēle

Arī apģērba materiālu izvēlei ir jāpievērš liela uzmanība. Piemēram, ja bērnam būs uzvilkts nepiemērota materiāla apģērbs, viņš sasvīdīs un pakļaus sevi riskam saslimt. Tā kā pati pirmā apģērba kārta ir apakšveļa, ir svarīgi, lai tā būtu elpojoša un tajā bērns nesvīstu. Tieši apakšveļa ir tā apģērba kārta, kas aukstā laikā ķermeni uztur siltu un sausu. Vislabāk ir izvēlēties vilnas vai poliestera apakšveļu. Iespējams, ka lielākā daļa vecāku bērniem izvēlas kokvilnas apakšveļu, tomēr tas nav pareizi. Kokvilnas apakšveļa mēdz samirkt, līdz ar to var izraisīt ķermeņa atdzišanu.

Kombinezona izvēle

Ziemas laikā kombinezoni bērniem ir neatņemama sastāvdaļa. Varētu teikt, ka šis apģērba gabals ir ļoti piemērots dažādos laikapstākļos rudens un ziemas sezonā. Turklāt arī bērns jutīsies ļoti ērti šajā apģērba gabalā. Bērns varēs gan skriet, gan pietupties, kā arī liekties. Piemēram, ja laukā ir vējains, tad nav jāuztraucas, ka bērnam būs plika mugura un viņš saaukstēsies.

 Kombinezonus noteikti nevajadzētu taupīt kādiem īpašiem brīžiem. Tos vajag vilkt arī ikdienā, kad bērns pavada laiku laukā.

Cimdi un apavi

Tā kā bērniem ziemas laikā patīk spēlēties ar sniegu, nereti diezgan ātri paliek slapji gan cimdi, gan apavi. Ir ļoti svarīgi nodrošināt, ka bērnu apavi un cimdi ir ūdensnecaurlaidīgi. Ar šādiem apaviem un cimdiem bērns droši varēs rotaļāties un izzināt apkārtējo pasauli, nebaidoties, ka paliks slapjas rokas vai kājas.

 Ūdensnecaurlaidīgi cimdi un apavi pasargās bērna roku un kāju pirkstus no nosalšanas. Šādus apavus un cimdus iespējams iegādāties arī internetā. Piemēram, bērnu apavi interneta veikalā 220.lv ir pieejami plašā klāstā. Tajā noteikti varēs atrast arī citus savam bērnam piemērotus apģērba gabalus.   

Septiņi apģērba gabali

Vismaz divu gadu veca bērna garderobē ir jābūt septiņiem dažāda veida apģērba gabaliem, lai tos kombinējot, varētu izveidot nepieciešamos apģērbu komplektus. Meitenēm nepieciešami legingi, garās bikses, kleita, svārki, kostīma jaka, trikotāžas jaka, kā arī blūze. Savukārt zēniem nepieciešami džinsi, žakete, garās bikses, veste, sporta krekls ar garām piedurknēm, virskrekls un trikotāžas jaka.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Drošā ķīmija ar "Biolar"

Cilvēki, kas ir tālu no ķīmijas jomas, dažreiz ļoti piesardzīgi izturas pret nozari un tās produktiem. Tas lielā mērā ir saistīts ar tā saucamiem "bīstamības apzīmējumiem", kas tiek drukāti ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti