Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Kā golfa bumbiņas izvēle ietekmē mūsu spēli?

Golfa bumbiņas - neliela, šim cēlajam sporta veidam būtiska lieta - ir ļoti svarīgas spēles kvalitātei un mūsu sniegumam. Tāpēc, kas var šķist vienkārši, bumbiņas izvēle var kļūt sarežģītāka, ja ņemam vērā vairākas svarīgas šī piederuma īpašības. Kā golfa bumbiņa ietekmēs mūsu panākumus golfa laukumā?

Golfa bumbiņas lidojuma augstums

Golfa bumbiņas galvenokārt atšķiras pēc to lidojuma trajektorijas. Dažādas bumbiņas gaisā uzvedas atšķirīgi - dažām ir ļoti augsta lidojuma trajektorija, bet citas pēc sitiena ar nūju paliek nedaudz virs zemes. Pareizas golfa bumbiņas izvēlei jābūt atkarīgai no apvidus īpatnībām un laika apstākļiem. Ikvienam ir viegli uzminēt, kā izpaudīsies augstas trajektorijas bumbiņas trieciens vējainā dienā.

Golfa bumbiņas griešanās

Vēl viens aspekts ir bumbiņas griešanās, kas ir spēks, ar kādu mums ir jāspiež golfa bumbiņa, lai tā nonāktu vēlamajā vietā. Spin ietekmē bumbiņas rotāciju, kas savukārt ietekmē sitiena izdarīšanas spēku. Augsta griešanās ātruma bumbiņas parasti ir mīkstas un palīdz profesionāliem spēlētājiem uzlabot savu sniegumu. Par griezienu ir vērts padomāt golfa apguves posmā.

Bumbiņas izmērs

Golfa bumbiņas izmērs tieši ietekmē trieciena attālumu. Ja bumbiņa jāpārvieto lielos attālumos, ir vērts izvēlēties lielākas bumbiņas, kas atvieglo šī mērķa sasniegšanu. Savukārt, ja jums nav svarīgi lieli attālumi, laba izvēle būtu vidēja izmēra bumbiņa, kas optimizē sitiena tehnisko un spēka aspektu. Ir arī bumbas, kas īpaši paredzētas attālumu saīsināšanai, vienlaikus saglabājot tādu pašu sitiena spēku.

Vai bumbiņas izvēle ietekmē mūsu golfa spēli?

Dažos sporta veidos izmantotie piederumi un aprīkojums neietekmē spēlētāja sniegumu. Golfa gadījumā ir citādi. Gan nūjas, gan bumbiņas ir pamats, kas nosaka optimālu rezultātu sasniegšanu.

Kā golfa bumbiņas īpašības ietekmē mūsu spēli? Tas ir atkarīgs no tās cietības un izmēra. Bumbas var būt mīkstas, vidēji cietas vai cietas. Cietības pakāpe, kā arī bumbiņas izmērs nosaka, cik tālu tā aizlidos ar tādu pašu trieciena spēku. Svarīga ir arī pašas bumbas konstrukcija, t. i., izmantoto slāņu skaits. Šī īpašība lielā mērā nosaka lidojuma trajektoriju, t. i., augstumu, kādā bumbiņa skries uz mērķi. Šie ir tikai daži no daudzajiem golfa bumbiņas aspektiem, kas var ietekmēt mūsu spēles kvalitāti. Šā iemesla dēļ pirms pirmās spēles uzsākšanas ir ieteicams rūpīgi izanalizēt savas prasmes un pielāgot bumbiņas modeli mūsu vajadzībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

4 biežāk pieļautās kļūdas, rakstot CV

Laba un kvalitatīva CV izveidošana aizņem laiku - procesa laikā ir tik daudz nianšu pie kā jāpiedomā. Iepazīstieties ar četrām biežāk pieļautajām kļūdām, rakstot CV un paturiet tās prātā, lai nākamrei...

Saules paneļi: Kas jāzina pirms iegādes?

Saules paneļi ir šobrīd populārs risinājums, kas ļauj gan samazināt ar elektroenerģiju saistītās izmaksas, gan rūpēties par vidi. Taču, lai saules paneļu sistēmas uzstādīšanā ieguldītais patiešā...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti