Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kā iegādāties ģimenes māju bez liekām raizēm?

Nereti cilvēki jau kopš agras bērnības sapņo, ka reiz tiem piederēs pašiem savs īpašums. Vieta, kuru sauks par savu, un vieta, kurā dzīvos līdz mūža galam, un vairākās paaudzēs. Jāteic, ka mājas iegādāšanās ir viens no dzīves atbildīgākajiem un svarīgākajiem lēmumiem, kādu jebkad nāksies pieņemt. Taču bieži vien cilvēki saskaras ar daudz un dažādām situācijām, par kurām iepriekš nebija ne jausmas, un tas viņiem mēdz sagādāt visai lielas problēmas. Tāpēc, lai iegādātos ģimenei māju bez liekām reizēm, svarīgi ir ievērot un zināt dažas būtiskas nianses.

Pārliecinieties un izvērtējiet, vai Jūs varat atļauties iegādāties māju

Bieži vien cilvēki neizvērtē, vai vispār var atļauties iegādāties māju, un pats galvenais - spēt to uzturēt daudzu gadu garumā. Protams, sapnis par ģimenes māju ir lolots un kārots ilgi, bet vispirms ir jāpārliecinās un jāizvērtē dažādas iespējas. Viena no tām ir, vai Jūsu ienākumi ir stabili, lai atļautos iegādāties māju un segt nepieciešamos izdevumus, jo māja prasa lielas finanses.Tālāk ir jāizvērtē, kā Jūs pirksiet māju. Pašu iekrājumi vai naudas kredīti? Visbiežāk cilvēki, lai iegādātos māju izvēlas aizņemties naudu un kredīts var palīdzēt īstenot šo sapni par savu īpašumu, jaunām mēbelēm vai sadzīves tehniku, taču svarīgi ir arī izvērtēt, vai Jūs spēsiet segt ikmēneša maksu.Jāpiekrīt, ka sava māja ir ne tikai brīvība, bet arī laime, taču primārais, pirms Jūs iegādājaties māju, pārēķiniet uz priekšu, vai Jūs varēsiet to atļauties visa mūža garumā!

Pārbaudiet nekustamā īpašuma pārdevēju

Tajā mirklī, kad esat pieņēmuši lēmumu iegādāties savas ģimenes māju un jau noskatījuši kāroto īpašumu, noteikti pārliecinieties, vai pārdevējs, kurš Jums sniedz visu nepieciešamo informāciju patiešām ir arī īstais mājas īpašnieks.Mūsdienās neviens nav pasargāts no krāpnieciskām situācijām un pārliecība, ka Jūs konsultējaties ar īsto mājas īpašnieku, Jums tikai ieviesīs drošības sajūtu.Ir divi veidi, kā varat pārliecināties. Pirmkārt, palūdziet cilvēkam, lai viņš Jūs iepazīstina ar dokumentiem, kas apliecinās to, ka viss ir oficiāli, un otrkārt, personas īpašumtiesības ir iespējams pārbaudīt Valsts vienotās datorizētās zemesgrāmatas sistēmā.

Obligāti pārbaudiet nekustamā īpašuma apgrūtinājumus

Slēdzot darījumu un parakstot papīrus Jūs noteikti vēlaties, lai viss ir kārtībā. Tāpēc pirms Jūs atstājiet savus iniciāļus līgumā un maksājiet par īpašumu, no sākuma ieteicams pārbaudīt nekustamā īpašuma apgrūtinājumus. Ir jāpārliecinās, vai Jūsu noskatītais īpašums nav ieķīlāts vai izīrēts, vai arī iznomātas kādai trešajai personai. Šī nianse ir ļoti nopietni jāuztver, jo iespējams, ka māja uz zemes pieder kādam citam.Ja arī šķiet, ka Jūs varat uzticēties cilvēkam, kas Jums pārdod īpašumu, taču saprotiet pareizi, Jūs viņu nepazīstat un bieži vien manieres, izskats un valoda var maldināt. Pirms ieguldiet savus līdzekļus, pārbaudiet un pārliecinieties, vai tiešām viss ir kārtībā!

Pārbaudiet Jūsu noskatītās mājas tehnisko stāvokli

Bieži vien tieši šajā jautājumā ļoti daudzi “iekrīt”. Ir svarīgi atcerēties, ka reizēm izskats mēdz būt maldinošs, jo pat tad, ja nekustamais īpašums vizuāli ir labā stāvoklī, zem tā var slēpties daudz un dažādas nepilnības. Tāpēc pirms Jūs vēlaties pirkt māju, apsveriet iesaistīt speciālistu, kas novērtē īpašuma tehnisko stāvokli. Tāpēc, ka tad, kad būsiet konstatējuši būtiskus īpašuma bojājumus un defektus, lai arī viss ir remontējams, taču aiz tā slēpjas finanses.Ja šis jautājums būs pacelts ar īpašnieku, tad pastāv iespēja, ka māja var tikt pārdota ar cenu samazināšanos, kas Jums lieki var noderēt.

Vienojieties par maksājumu kārtību

Jāņem vērā, ka iegādājoties nekustamo īpašumu Jūs slēdziet darījumu ar pilnībā svešu cilvēku un Jūs nevariet garantēt, ka uzticība būs augstā līmenī. Par darījuma drošību ir jādomā. Tāpēc svarīgi ir vienoties un atrunāt maksājumu kārtību. Vai pirkuma maksa tiks samaksāta uzreiz vai arī pa daļām, kad Jūs maksāsiet, konkrēti cik daudz maksāsiet, kā maksāsiet. Tie ir jautājumi, kas vieš zināmais bažas un nekonkrētību. Svarīgi ir visu izrunāt un vislabāk, ja sastādīsiet vienošanos papīra formā ar parakstiem, tas viesīs drošības sajūtu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā atpazīt un novērst auto eņģu nodilumu

Automašīnas eņģēm ir svarīga loma auto drošībā un funkcionalitātē, tie ļauj durvīm, motora pārsegam un bagāžniekam netraucēti atvērties un aizvērties.

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti