Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kā iekārtot savu mājas biroju, nepārtērējoties?

Strādāt no mājām ir lieliski – var mosties vēlāk, strādāt kaut pidžamā, ir vairāk brīva laika, kas, strādājot birojā, tiek pavadīts ceļā. Tomēr tas var būt arī izaicinoši, jo ir pavisam viegli novērsties, var rasties motivācijas zudums un, galu galā, nepieciešams izveidot speciālu darba vietu. Strādā no mājām, taču vēl neesi iekārtojis savu mājas biroju? Lūk, noderīgi padomi, kā iekārtot savu mājas biroju nepārtērējoties!

Izmanto pieejamo telpu radoši

Pilnīga telpas pārveidošana un mājas biroja izveide  var izmaksāt ļoti daudz, tādēļ izmanto pieejamo telpu radoši – iekārto biroju istabas malā, kas visbiežāk netiek izmantota, pie palodzes vai, piemēram, stūrī. Tāpat vari iekārtot biroju mājokļa visretāk lietotajās telpās, piemēram, bēniņos vai pagrabā.

Izmanto to, kas Tev jau ir

Domājot par biroja piederumiem, izmanto to, kas Tev jau ir – katrā mājoklī iespējams atrast gan pildspalvu, gan pierakstu kladi vai papīru. Ja Tavs budžets ir ierobežots, kā galdu vari izmantot kafijas galdiņu vai palodzi, savukārt kā krēslu vari izmantot jebkuru citu mājokļa krēslu.

Ja tomēr Tev nav piemērotu mēbeļu, ieskaties interneta veikalā Xnet.lv, kur datorgaldi pieejami plašā izvēlē! Tevi noteikti interesēs arī kvalitatīvs datorkrēsls, kas darbu no mājām padarīs ērtāku un patīkamāku.

Tāpat rīkojies arī, domājot par dekorācijām – Tev nav jāiegādājas speciāli dekori, lai padarītu mājas biroju pievilcīgāku. Tā vietā izmanto ģimenes fotogrāfijas, kas padarīs biroju omulīgāku; esošus augus, kas piešķir birojam dzīvīgumu un svaigumu; mājās esošu pulksteni, kas palīdzēs orientēties laikā.

Parūpējies par apgaismojumu

Iekārtojot mājas biroju, ļoti svarīgi parūpēties par efektīvu apgaismojumu, kas pasargās redzi. Izmanto dabisko apgaismojumu – novieto darba galdu pēc iespējas tuvāk logam. Papildu apgaismojumam vari izmantot viesistabas vai guļamistabas stāvlampu, taču, ja Tavā mājoklī tādas nav, iegādājies nelielu galda lampu. Atceries – lampai noteikti jāizmanto LED spuldzes, kas patērē pat par 85% mazāk elektroenerģijas nekā klasiskās kvēlspuldzes!

Parūpējies par uzglabāšanas vietu

Lai, veidojot mājas biroju, nepārtērētos, ir svarīgi novietot birojā tikai to, kas darba dienas laikā patiesi tiks izmantots. Tādējādi apkārt valdīs kārtība, turklāt nebūs nepieciešams tērēties, lai izveidotu papildu uzglabāšanas vietu. Liela, masīva biroja skapja vietā vari izmantot minimālistisku sienas plauktu – plauktu vari izgatavot arī paša spēkiem, pieliekot pie sienas koka dēļus, pēc tam tos nolakojot vai nokrāsojot. Uz dēļiem vari novietot kastes, kurās vari salikt visu nepieciešamo. Lai būtu vieglāk orientēties, kastēs vari likt konkrētus priekšmetus, piemēram, viena veida dokumentus, un kastes pēc tam vari marķēt ar lapiņu.

Dari pats

Tā vietā, lai nolīgtu speciālistus, kas parūpēsies par mājas biroja instalēšanu, dari pats! Tas būs ne tikai izdevīgi, jo varēsi ietaupīt finanses, bet arī jautri, jo varēsi apgūt jaunas prasmes. Mājas biroja izveidi var rīkot arī kā ģimenes saliedēšanas pasākumu, katram nosakot konkrētu pienākumu. Mūsdienās gan Youtube, gan Pinterest ir pilni ar dažādām radošām idejām – izmanto šos rīkus, lai gūtu iedvesmu!

Esi dabai draudzīgs

Atceries – ietaupīt iespējams arī ilgtermiņā! Taupi ne tikai tad, kad iekārto biroju, bet arī tad, kad esi jau to iekārtojis. Izmanto mazākas ierīces un lādētājus, kas nodrošina ātro uzlādi (patērē mazāk elektroenerģijas). Neaizmirsti izslēgt gaismas avotus un atvienot lādētājus, kad tos nelieto, un, ja darbā izmanto daudz papīra, nodod to otrreizējai pārstrādei. Tādā veidā Tu ne tikai samazināsi savus izdevumus, bet arī palīdzēsi videi!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kapu pieminekļi mirušo piemiņai un godināšanai

Cilvēks dzīvo tik ilgi, cik ilgi saglabājam viņu savās atmiņās. Rūpējoties par aizgājēja piemiņu, kapavietā vēlams uzstādīt kapu apmali vai kapu pieminekli. Tas ļaus nekļūdīgi atrast mirušā kapu n...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti