Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Kā ietaupīt naudu? Lietderīgi padomi ikdienai

Daudzi cilvēki domā, ka taupīt naudu ir sarežģīts uzdevums, kas prasa izvēlēto finanšu stratēģiju pārskatīšanu. Taču tas nav precīzs apgalvojums, jo sākt taupīt varat jau šodien, ieviešot vien nelielas izmaiņas savos ikdienas paradumos. Izskatīsim lietderīgus padomus, kas palīdzēs ietaupīt naudu un papildināt maciņu.

Izveidojiet budžetu

Pirmais solis, ar ko vienmēr būtu jāsāk, ir budžeta izveidošana. Uzrakstiet visus ienākumus un izdevumus, lai gūtu priekšstatu, kur tiek iztērētas pieejamas mēneša finanses. Budžets palīdzēs saprast, no kādiem izdevumiem variet atteikties, lai ietaupītu naudu.

Iepērkaties gudri

Veikalu apmeklējumu plānojiet iepriekš, sastādot pirkumu sarakstu. Grūtākais pieturēties pie izveidotā saraksta, tāpēc iesakām pārtiku pirkt, kad esat paēduši. Turklāt vērts ierasto zīmolu vietā izskatīt lētākas alternatīvas vai meklēt preces uz atlaidēm.

Izmantojiet sabiedrisko transportu

Atteikšanās no personīgā auto var palīdzēt ietaupīt vairāk naudas, jo atkrīt vairāki lieli izdevumi – par degvielu, apdrošināšanu, gada apskati un automašīnas apkopi un remontu. Turklāt Jums nebūs katru reizi jāuztraucas, kur nolikt mašīnu daudzstāvu māju pagalmā.

Atteikšanās no kaitīgiem ieradumiem

Bieža ikdienas smēķēšana var uztaisīt lielu robu finansēs, tāpēc atteikšanās palīdzēs ietaupīt lielu naudas summu. Tas pats attiecināms uz alkoholisko dzērienu iegādi vai pievēršanos azartspēlēm. Papildu ieguvums – fiziskā un mentālā veselība pateiks Jums paldies!

Taupiet elektroenerģiju

Izslēdziet gaismu telpās, kurās neviens neuzturas, un sadzīves tehniku, kad tā netiek izmantota. Nomainiet parastās spuldzītes uz energoefektīvām. Izmantojot biržās pieslēgumu, sekojiet līdzi stundām, kad ir vislētākais elektroenerģijas patēriņš, lai saskaņotu ikdienas darbus ar izdevīgākām cenām.

Izmantojiet krājrīku jeb digitālo krājkasīti

Šobrīd lielākā daļa Latvijas banku piedāvā iespēju krāt naudu nemanāmi. No katra jūsu pirkuma ar bankas karti noapaļotas summas daļa jeb starpība līdz veselam eiro tiks pārskaitīta uz krājkasīti. Tādējādi varat ietaupīt naudu un vēlāk to iztērēt pēc saviem ieskatiem. Turklāt ir bankas, kas maksā procentus par uzkrāto summu – dubultieguvums!

Optimizējiet maksājumus

Regulāri pārbaudiet savus rēķinus un meklējiet lētākas alternatīvas. Piemēram, der pārliecināties, vai interneta un telefona pieslēgumiem ir izdevīgākie tarifi, bet vairāku kredītsaistību gadījumā vajadzētu izskatīt iespēju apvienot kredītus, jo kredītu apvienošana dod iespēju maksātu mazāku ikmēneša maksu.

Ievērojot šos vienkāršus padomus, varat būtiski uzlabot savu finansiālo situāciju un sākt veidot uzkrājumus. Ikdienas nelielas taupīšanas darbības var palīdzēt sasniegt ilgtermiņā ievērojamākus rezultātus, kā tikai mērķtiecīgi novirzīta naudas summas rezerves fondā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kādas krāsas virtuves mēbeles izvēlēties?

Praktiska un komfortabla virtuve ir jebkura mājokļa būtiska sastāvdaļa neatkarīgi no tā, cik plaša ir virtuvei atvēlētā telpa. Ja labi izplānots, ergonomisks un funkcionāls virtuves iekārtojums ļ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti