Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kā izklaidēt bērnu mājās? 10 radošas idejas

Bērni savā vecumā ir atraktīvi un zinātkāri un, ja vien nedzīvojiet lauku sētā, tad garajiem rudens vakariem ir jau laikus jādomā interesantas nodarbes mājās. Šajā rakstā apkoposim desmit interesantas un radošas idejas, kuras varēsiet sarūpēt saviem bērniem, lai viņu iztēle un aizraušanās plestos plašumā.

 

1.Putotās krāsas

Radošumu var realizēt arī ar to, kas ir mājās, piemēram, PVA līmi un tēta skūšanās putām, kuras apvienojot ar dažādām pārtikas krāsām, var iegūt brīnišķīgu jaunu krāsu, ar kuru bērns var krāsot. Tas noteikti viņam būs kas jauns un nebijis, un laiks pie jaunā zīmējuma prasīs jaunas rūpes un laiku. Zīmējums nebūs parasts - tas būs pufīgs un gaisīgs, kas pavisam noteikti raisīs jaunu interesi. 

2.Dzīvnieciņu radīšana

Ja mājās ir alumīnija folija, tualetes papīru rullīšu kartoni un līme, tad kopā ar bērnu radiet zvēriņus! Kad zvērs ir izveidots un aplīmēts, to var nokrāsot arī ar guašas krāsām vai citām mājās pieejām krāsvielām.

3. Iedomu spēle

Bērnam ir jāizdomā kāda vieta mājās, kur varētu būt paslēpta kāda viņa rotaļlieta un tad Jūs uzdodiet jautājumus, uz kuriem bērns var atbildēt tikai ar “jā” vai “nē”. Piemēram, vai tas atrodas guļamistabā? Vai tas atrodas zem gultas? Pēc tam, kad rotaļlietas atrašanās vieta ir uzminēta, Jūs varat mainīties ar lomām. 

4. Kinētiskās smiltis

Ne mazāk radoša, nomierinoša un interesanta izklaide bērniem ir kinētiskās smiltis. Kinētiskās smiltis attīsta smalko motoriku, nomierina, raisa  iztēli un palīdz koncentrēties. Šīs smiltis sastāv no 98 % dabīgām smiltīm un 2 % no netoksiskā polimēra, kas piešķir smiltīm plastilīna īpašības.

5.Tāfele

Lai novērstu uzmanību bērniem no tapešu apķēpāšanas, iegādājieties divpusējo tāfeli ar krītiņiem- dodiet bērnam uzdevumus, ko tam uzzīmēt, vai izmantojiet tāfeli minēšanas spēlēs. Piesaistiet uzmanību un ļaujiet vēlāk bērnam jau pašam izmantot šo tāfeli kā izklaides iespēju. 

6. Sniegpārsliņu griešana

Sniegpārsliņas un papīra ornamentu griešana ir aizraujoša ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem. Parādiet bērnam, kā tās var taisīt, un ticiet mums - vakars tiks pavadīts klusumā un aizraujošā koncentrēšanās maratonā, kurā tiks radītas daudzas un interesantas papīra sniegpārsliņas.

7. Radošie komplekti

Lai attīstītu iztēli un spētu darboties patstāvīgi, pieejami vairāku veidu radošie komplekti bērniem, kurus var iegādāties arī internetā. Piemēram, smaržu laboratorija, attēlu veidošana no kniedītēm, modelēšanas vai zīmējumu veidošanas komplekti. Katrs no tiem ļauj bērnam aizrauties un darboties patstāvīgi. 

8. Mūzikas instrumenti

Rotaļlietas šajā mājas lapā pieejamas plašā klāstā jebkura vecuma bērniem, atliek tikai piemeklēt savam bērnam saistošāko. Atkarībā no tā, vai vēlaties vakarā mājās klusumu, vai arī labprāt ļausiet bērnam izpausties, izvēli var izdarīt par zīmēšanas un līmēšanas nodarbēm, vai arī kādiem mūzikas instrumentiem. Preču sortimentā bērniem ir ne tikai mazas mandolīnas, bet arī flautas, klavieres un ģitāras. Lejupielādējiet aplikācijas, kas ļauj iemācīties atpazīt skaņas un tās radīt, un kopā varat mācīties veidot kādu dziesmu. Lai būtu pavisam interesanti, izsludiniet ģimenes locekļiem dienu, kad būs koncerts, un rūpīgi kopā ar bērnu tam gatavojieties. 

9. Attēlu griešana no žurnāliem

Uzdodiet savam bērnam kādu tamatu vai pasaku, kuru jāattēlo līmētā zīmējumā. Dodiet vairākus žurnālus un ļaujiet bērnam vaļu iztēlei! Parādiet, protams, piemēru un paraugu! Šāda izklaide bērnam ļaus meklēt priekšmetus, iesaistīties un radoši attīstīties. 

10. Radošums pirms gulētiešanas

Daudziem bērniem gulētiešana nav mīļākā nodarbe, tāpēc, lai piesaistītu savu bērnu gultai un mieram, iesakām iegādāties dažādas luminiscējošas uzlīmes, kas ir, piemēram, zvaigznīšu formā, un kuras var pielīmēt pie griestiem. Iesakiet bērnam saskaitīt zvaigznītes vai lieciet iztēloties kādu skaistu pasaku un stāstu par zvaigžņu ceļu - piesaistiet uzmanību!

Bērnu gultas 220.lv interneta veikalā ir pieejamas ne tikai klasiskā izpildījumā, bet arī saistošos multeņu varoņu tēlos vai pat mašīnas veidā, kurā ir ievietots matracis gulēšanai.

Iesaistieties ar savu bērnu dažādās aktivitātēs un ar laiku bērns arvien vairāk meklēs dažādas radošas izpausmes arī pats. Lai jautri un interesanti rudens vakari mājās!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti