Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Kā izveidot mūsdienīgu vannas istabas dizainu?

Pienācis laiks vannas istabas remontam, bet nezini, kādus dizaina risinājumus izvēlēties? Neraizējies, bet lasi šo rakstu, kurā atradīsi vairākus ļoti noderīgus padomus!

Izvēlies brīvi stāvošu vannu

Laiks, kad modē bija iebūvētās vannas, ir pagājis – lai dzīvo brīvi stāvošās vannas! Tās izskatās eleganti un mūsdienīgi, taču, izvēloties šādu risinājumu, liela nozīme ir vannas novietojumam. No tā atkarīgs gan vannas istabas dizains, gan praktiskums, piemēram, cik viegli telpā būs ieiet un veikt tās tīrīšanu.

Svarīgs aspekts – apgaismojums

Lai vannas istabas dizains izskatītos pievilcīgi, tajā nepieciešams atbilstošs apgaismojums. Izvēloties lampas vannas istabai (un to atrašanās vietu), jādomā ne tikai par lampu dizainu, bet arī praktiskumu. Īpaši svarīgi, lai pietiekams apgaismojums būtu vietā, kur atradīsies spogulis.

Nebaidies no pamanāmiem akcentiem

Modernas vēsmas vannas istabā iespējams ienest, izvēloties kādu labi pamanāmu akcentu. Tas var būt jebkas – sākot ar futūristisku lampu un beidzot ar īpaša dizaina flīzēm. Tomēr, pirms lemt par labu šādam risinājumam, noteikti pārliecinies, vai konkrētais akcents vannas istabā iederēsies.

Ielaid vannas istabā telpaugus

Vismaz pagaidām telpaugi un vannas istaba dažiem cilvēkiem šķiet visai savāda kombinācija, tomēr tā tam nevajadzētu būt. Ir vesela virkne telpaugu, kuriem vannas istabā esošais mitrais un siltais gaiss ļoti patīk, turklāt augi vannas istabai piešķir īpašu atmosfēru. Pirms iegādājies augus vannas istabai, noteikti pārliecinies, vai tiem attiecīgais klimats ir piemērots. Pretējā gadījumā augi pēc kāda laika gluži vienkārši nomirs.

Izmanto iespējas, ko sniedz jumta logi

Šāda opcija, protams, pastāv tikai tādā gadījumā, ja Tev ir vai nu privātmāja, vai dzīvoklis pēdējā ēkas stāvā ar izbūvētu mansardu. Priekšrocības šādam risinājumam ir vairākas – vannas istaba, pateicoties jumta logiem, vienmēr ir gaiša, taču tajā pašā laikā nav jāuztraucas par svešiem skatieniem. Īpašu noskaņu piešķir arī lauztās sienu un griestu līnijas.

Izvēlies pamanāmas sienas krāsas

Esam pieraduši, ka vannas istabas sienas klāj flīzes gaišos toņos, bet kāpēc gan neizmēģināt ko atšķirīgu, tās nokrāsojot, piemēram, tumši zilā krāsā? Vannas istabā no šādiem eksperimentiem nav jābaidās tik ļoti kā, piemēram, izvēloties viesistabas vai guļamistabas sienu krāsas, jo vannas istabā pavadām ievērojami mazāk laika, līdz ar to attiecīgais krāsu tonis tik drīz neapniks.

Lūdz palīdzību interjera dizaineram/-ei

Reizēm pašam ir grūti saprast, kādu vannas istabu vai jebkuru citu telpu vēlies. Šādās situācijās lieti noder interjera dizainera vai dizaineres palīdzība. Speciālists ne tikai palīdzēs atrast pievilcīgāko vannas istabas dizainu, bet arī parūpēsies par to, lai telpa būtu praktiski un ērti iekārtota.

Ja esi nonācis līdz šī raksta beigām, pastāv ļoti liela iespēja, ka Tev aktuāls ir vannas istabas remonts. Gribi saprast, kā tā laikā ietaupīt finanšu līdzekļus un nepārmaksāt? To uzzināsi jaunākajā Ondo.lv bloga rakstā Vannas istabas remonts un mazs budžets: kā to apvienot?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti