Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Kā izvēlēties bērna vecumam atbilstošu skrejriteni

Vasarā ir daudzi un dažādi veidi, kā pārvietoties. Viens no tādiem ir skrejritenis. Un, pats labākais, ka tas ir ne tikai jautri, bet arī trenē bērna līdzsvaru un motivē izkustēties. Tiesa, jāizvēlas bērna vecumam atbilstošs skrejritenis – pašiem mazākajiem piemēroti būs krāsaini un stabili braucamie, bet lielākiem prieku sagādās elektriskie skrejriteņi.

Skrejritenis pašiem mazākajiem

Ir pilnīgi skaidrs, jo mazāks bērniņš, jo krāsaināki skrejriteņi viņam patiks, tieši tāpēc veikalu sortimentā nopērkami dažāda dizaina skrejriteņi pašiem mazākajiem. Uz tiem attēloti iemīļoti multfilmu varoņi vai citi zīmējumi.

Šī vecuma bērniem ir īpaši svarīgi attīstīt līdzsvara sajūtu, tāpēc piemērotākais būs skrejritenis ar 3 riteņiem. Vien tad, ja bērns uz skrejriteņa ar 3 riteņiem jau jūtas stabili, var mēģināt pāriet uz 2 riteņiem.

Protams, jāskatās arī bērna augums un jāizvēlas ritenis atbilstoši tam, pievēršot uzmanību, lai bērns ar rokām ērti var aizsniegt rokturi.

Skrejritenis lielākiem bērniem

Kad mazais skrejritenis jau kļuvis par mazu – stūre ir tik zemu, ka ir jāpieliecas, lai to aizsniegtu, bet 3 ritenīši vairs nav nepieciešami, ir laiks iegādāties lielāka izmēra skrejriteni. Veikalu plauktos ir daudzveidīga izmēru izvēle, atliek vien “pielaikot” konkrētā bērna augumam.

Iegādājoties skrejriteni, svarīgi neaizmirst arī par drošības aprīkojuma iegādi, jo īpaši svarīga ir aizsargķivere.

Kā atrast labāko skrejriteni?

Izvēloties braucamo savam bērnam, uzmanība jāpievērš arī konkrētā skrejriteņa uzbūvei. Mazākiem bērniem būs vieglāk braukt ar skrejriteni, kuram ir platāki riteņi, kas veido labāku saķeri ar ceļa segumu. Tā braukšana būs stabilāka.

Mazam bērnam piemēroti līdz 145 milimetru plati braucamie, bet lielākiem bērniem lielākoties izvēlas 120 līdz 130 milimetrus platus riteņus.

Nākamā svarīgā detaļa, kam jāpievērš uzmanība, ir stūre. Pareizi ir, ja stūre atrodas bērna krūšu augstumā. Lielākoties stūres ir regulējamas, līdz ar to skrejritenis aug reizē ar bērnu. Savukārt stūres ideālais platums ir bērna plecu platums.

Ja stūre atradīsies pārāk augstu vai zemu, braukšana būs neērta un skrejriteni būs rūti vadīt, līdz ar to būs lielāks arī traumu risks.

Jāizvēlas arī aprīkojums

Kā jau minēts, būtiski ir iegādāties arī drošības ekipējumu – galvai labi piegulošu aizsargķiveri, kā arī ceļgalu un elkoņu sargus, kas mazo braucēju pasargās no iespējamām traumām un vienlaikus attīstīs braukšanas kultūru, jau no mazotnes apgūstot, ka drošība ir svarīgs parametrs.

Tāpat mazā braucēja priekam var izvēlēties arī skrejriteņus ar dažādu papildaprīkojumu – zvaniņu, papildu rokturiem, atbalsta “ķepu”, dubļu aizsargiem utt. Arī stūres rokturi var būt ar īpašu gumijas pārklājumu, lai komfortablāka braukšana.

Protams, jāpainteresējas arī pie paša braucēja, iespējams, ir nepieciešams arī groziņš, pudeles turētājs vai vēl kāds īpaši nozīmīgs elements.

Skrejritenis lielajiem puišiem

Bērniem no 14 gadiem atļauts pārvietoties arī ar elektriskajiem skrejriteņiem. Taču arī šajā gadījumā īpaši svarīgi ir pārrunāt drošības pamatprincipus un sarūpēt atbilstošu ekipējumu.

Jebkurā gadījumā interneta veikalā 1a.lv būs atrodams skrejritenis gan lielajam, gan mazajam. Te skrejriteņi pieejami plašā sortimentā. Iegādājoties to bērnam, nepieciešams maksimāli daudz izzināt par bērnu, noskaidrojot viņa augumu, fiziskās sagatavotības līmeni un, iespējams, arī mīļāko multfilmu vai prasības pēc komforta. Kad pamata informācija iegūta, ienāciet 1a.lv!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā atpazīt un novērst auto eņģu nodilumu

Automašīnas eņģēm ir svarīga loma auto drošībā un funkcionalitātē, tie ļauj durvīm, motora pārsegam un bagāžniekam netraucēti atvērties un aizvērties.

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti