Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Kā izvēlēties ceļojumu, lai tas būtu vispiemērotākais Jūsu vajadzībām

Tikai izvērtējot savas un ceļabiedra vajadzības, būsiet pārliecināti, ka no ceļojuma atgriezīsieties atpūtušies un apmierināti.

Viena no svarīgākajām lietām, plānojot atvaļinājumu – budžets. Paskaitiet, cik varat iztērēt ceļojumam, nakšņošanai, ēdienam un papildus izklaidēm. Zinot savas finansiālās iespējas un atliekot ieplānoto summu vai sakrājot to konkrētā laika posmā, varat sākt meklēt ceļojuma piedāvājumus.

Ceļojumu organizētājs piedāvā dažādus virzienus – no latviešu iecienītākajiem ceļojumiem uz Turciju un Ēģipti līdz eksotiskajām atpūtām Dienvidaustrumu Āzijā. Izvērtējot, vai cena Jums der, galvenais kritērijs, izvēloties valsti un atvaļinājuma veidu, ir personīgās vajadzības un prioritātes. Ceļojums, kas ieinteresēja aktīva sporta cienītāju, var pilnīgi nederēt un nepatikt mierīgas atpūtas mīlētājam. Apdomājiet, kāds klimats Jums iet pie sirds, kā izturat karstumu, kādas gribēsiet izklaides, ceļojat ar bērniem vai trokšņainu draugu kompāniju, Jums patīk burvība, vai vēlaties ceļot ne sezonas laikā, kad tūristu ir mazāk u.tt.

Svarīgi apdomāt pāris faktorus, kas no Jums nav atkarīgi, bet var būt nepieciešami atvaļinājumā:

1. Dabas stihijas

Ne vien viena eksotiska valsts pievilina miljoniem tūristu pateicoties tās ģeogrāfiskajai atrašanās vietai, taču atrodas riska zonā. Piemēram, 2004.g Ziemassvētkos Indijas okeānā izcēlusies zemestrīce bija ceturtā stiprākā zemestrīce vēsturē, tā rezultātā radot cunami, kas nogalināja vairāk nekā 283 000 dzīvības. Starp stihijas cietušajiem – ap 9000 tūristiem no Eiropas. Eksperti iesaka: ja guļot pludmalē redzat, ka okeāns saraujas uz vidu, cik ātri vien iespējams virzieties pretējā virzienā un mēģiniet uzkāpt pēc iespējas augstāk. Savukārt šogad visā pasaulē ziņu dienesti paziņo par Kilauea vulkāna radītiem zaudējumiem lielajā Havaju salā – piesārņots gaiss, zem lavas apraktas dzīvesvietas, masveida evakuācija. Tāpēc pirms došanās tālajā ceļojumā, pameklējiet informāciju par iespējamiem riskiem, uzziniet, kā no tiem pasargāties, sekojiet diplomātisko dienestu ieteikumiem un, ja šajā laikā noteiktais reģions ir pārāk bīstams, tad labāk pārcelt ceļojumu vēlākam laikam.

2. Politiskā situācija un nemieri

Izvairieties no vietām, kur notiek karadarbības, bruņota pretestība, valda haoss un anarhija vai otrādi – kara režīms un diktatūra. Bieži vien nemieri ir īslaicīgi – ceļojumi uz Ēģipti un Turciju vēl vairāk piesaista tūristus, bet atpūsties tur ir diezgan droši, tomēr braucot uz nezināmām valstīm, noskaidrojiet situāciju valstī dotajā brīdī un ņemiet vērā visus drošības pasākumus.

Tomēr viens no visbiežākajiem kritērijiem tūristu izvēlē ir izmitināšanas apstākļi un pakalpojumi, kas ietilpst cenā. Meklējot lētākus ceļojumus, latvieši ne tikai plāno savas brīvdienas iepriekš, bet arī mēdz izmantot pēdēja brīža piedāvājumus. Vispopulārākie ceļojumi uz Turciju, Ēģipti, Bulgāriju, Grieķijas salām, kas ir iemīļoti pateicoties siltajai jūrai, saulei, lielajai viesnīcu izvēlei, garšīgiem ēdieniem un viesmīlīgiem cilvēkiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti