Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kā izvēlēties labākās riepas savam auto?

Auto riepu iegāde kļūst vienkārša, ja zināt, kādas riepas Jūsu automašīnai ir piemērotākās. Nepiemērotu riepu izvēle var negatīvi ietekmēt transporta līdzekļa veiktspēju un spēju izturēt visdažādākos laika apstākļus.

Auto riepas var iedalīt trīs tipos – vissezonas, vasaras un ziemas riepas (iegādāties var https://220.lv/lv/auto-preces/riepas/ziemas-riepas). Ir cilvēki, kas dod priekšroku vissezonas riepām, jo tas šķiet vienkāršāk un izdevīgāk nekā iegādāties vienu riepu komplektu ziemai un otru – vasarai.  

Jāatzīmē - vissezonas riepas nodrošina labu vidusmēra sniegumu, taču tās nekad nav izcilas.

Vasaras riepas nodrošina lielisku vadāmību pa sausu un mitru ceļu, taču tām ir slikta saķere ar sniegu un ledu.

Savukārt ziemas riepām ir laba saķere ar sniegu un ledu, bet tām nav tik laba bremzēšanas spēja uz notīrītiem ceļiem.  Ziemas riepas ir gatavotas no elastīga gumijas maisījuma, kas piemērots aukstiem laika apstākļiem. Tām arī ir dziļāks protektors.

Svarīgākie aspekti, kas jāņem vērā, izvēloties auto riepas

Auto riepu klāsts ir daudzveidīgs, tādēļ, izvēloties riepas, uzmanība jāpievērš ne tikai tam, kādai sezonai tās vajadzīgas, bet arī vairākiem citiem kritērijiem.

Auto riepu izmērs

Pirmais aspekts, kas jāņem vērā, ir riepu izmērs. To iespējams noskaidrot transporta līdzekļa īpašnieka rokasgrāmatā vai uz plāksnītes, kas atrodas uz vadītāja durvīm.

Vairumā gadījumu riepām jāatbilst automašīnas ražotāja norādītajam izmēram. Ja plānojat iegādāties riepas tiešsaistē, visērtāk izmantot meklēšanas funkciju – norādot prasītos parametrus, Jums tiks piedāvātas atbilstoša izmēra riepas vai arī riepas, kas atbilst izmēram un arī derēs Jūsu automašīnai. Pēc tam varat salīdzināt vairākus piedāvātos variantus un to cenas.

Oriģinālā aprīkojuma riepas vai jaunu riepu zīmolu?

Domājot par jaunu riepu iegādi, viens no drošākajiem risinājumiem ir izvēlēties tādas pašas riepas, kādas jau oriģināli bija automašīnai. Ņemot vērā, ka šīs riepas ir paredzētas tieši konkrētajam auto, Jums nebūs šaubu, ka tās būs piemērotas un kalpos labi.  Arī informācija par oriģinālā aprīkojuma riepām atrodama transporta līdzekļa īpašnieka rokasgrāmatā.

Ja tomēr vēlaties mainīt automašīnas vadīšanas raksturlielumus, Jums nepieciešams veikt nopietnāku izpēti. Izsmeļošu informāciju par dažādu ražojumu riepām un to īpašībām var uzzināt aplūkojot neatkarīgo riepu testu rezultātus. Tie pieejami gan internetā, gan specializētos auto žurnālos.

Pārvietošanās un ērtības

Svarīgi izvēlēties riepas, kas ir ne tikai pareiza izmēra, bet arī optimizē automašīnas vadāmību un bremzēšanu. Visbeidzot – izvēlieties riepas, kas samazina trokšņu līmeni un nodrošina ērtu braukšanu.

Riepu derīguma termiņš un kvalitāte

Riepas ir viens no būtiskākajiem faktoriem, kas gādā par drošu braukšanu. Tādēļ regulāri jāseko līdzi riepu stāvoklim, tās savlaicīgi jānomaina. Jāņem vērā, ka arī riepām ir derīguma termiņš, tādēļ, iegādājoties riepas, uzmanība jāpievērš arī to ražošanas gadam. Riepas savas labās īpašības saglabā 5 – 6 gadus.

Dažkārt ekonomijas nolūkos autovadītāji izvēlas lietotas riepas, taču tas var būt riskanti – pat ja riepas ir labā vizuālā stāvoklī, nav zināms, kādos apstākļos tās glabātas, kā tikušas izmantotas. Tāpat nav iespējams pārbaudīt riepas karkasa stāvokli, kas var izrādīties bojāts. Šī iemesla dēļ labāk dot priekšroku jaunām riepām.

Lai uz ceļa justos droši jebkuros laika apstākļos, svarīgi izvēlēties sezonai un automašīnai piemērotas, kvalitatīvas riepas. Plašs auto riepu piedāvājums atrodams arī interneta veikalā 220.lv – izmantojot ērto meklēšanas funkciju, ātri iespējams sameklēt tādas riepas, kas piemērotas tieši Jūsu transporta līdzeklim.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti