Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kā izvēlēties labākās ziemas riepas?

Saskaņā ar likumdošanu, ziemas riepas nepieciešamas katrai automašīnai, kas piedalās ceļu satiksmē. Tās ir obligātas no 1. decembra, taču daudzi autovadītāji, ņemot vērā laikapstākļus, savu automobili ar ziemas riepām aprīko jau ātrāk, jo, lai dalība ceļu satiksmē būtu maksimāli droša, kvalitatīvām, sezonai piemērotām riepām ir ļoti liela nozīme.

Ziemas riepas no vasaras riepām atšķiras ar gumijas sastāvu un lameļu zīmējumu, kas veidots tā, lai nodrošinātu maksimālu vadāmību ziemas apstākļos.

Ziemas riepu protektoram ir vairāk rievu, kas arī veicina labāku vadāmību pa piesnigušiem un apledojušiem ceļiem. Minimālais ziemas riepu protektora dziļums ir 4 mm - ņemiet to vērā, ja vēlaties arī šajā sezonā izmantot iepriekšējās sezonas riepas.

Vissezonas riepas - vai labākā izvēle?

Pārdošanā arī vissezonas riepas, kas parasti tiek apzīmētas ar diviem burtiem - M+S. (no angļu valodas - Mud + Snow - dubļi un sniegs). Tomēr šāda tipa riepas drīzāk piemērotas reģioniem, kur ziemas ir salīdzinoši siltas, nelabvēlīgi laikapstākļi nav bieža parādība. Latvijas apstākļos vissezonas riepas var būt veiksmīga izvēle tad, ja ar auto tiek braukts maz un nelielos attālumos.

Kādā gadījumā izvēlēties ziemas riepas ar radzēm ?

Ziemas riepas ar radzēm vērts izvēlēties tad, ja pārsvarā tiek braukts pa netīrītiem, apledojušiem lauku ceļiem. Braucot ar radžotām riepām pa pilsētas ceļiem, kas tiek regulāri tīrīti, var palielināties degvielas patēriņš, samazinās komforta līmenis, braukšana ir skaļāka.

Jāņem arī vērā, ka riepas ar radzēm Latvijā drīkst izmantot tikai ierobežotu laiku, daļā Eiropas valstu tās ir aizliegtas vispār - tas ir svarīgi, ja plānots ar auto braukt ārpus valsts.

Kur iegādāties riepas ziemai?

Piemērotākā vieta, kur iegādāties riepas ziemai, ir specializēts riepu serviss. Tur pieejams ne tikai daudzveidīgs riepu piedāvājums, bet arī speciālistu konsultācijas. Izvēloties riepas specializētā servisā, būs lielāka pārliecība, ka riepas ir ne vien kvalitatīvas, bet arī pareizi uzglabātas, tādēļ kalpos ilgi un labi.

Ja Jums aktuāla jaunu ziemas riepu iegāde, ieskatieties www.mmkserviss.lv piedāvājumā un atrodiet savam transportlīdzeklim piemērotas riepas ātri un vienkārši!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti