Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Kā izvēlēties labāko kafijas automātu savai virtuvei?

Vispirms ļauj man pateikt – tev patiešām ir nepieciešams kafijas automāts! Neviens nav pelnījis sākt dienu ar krūzi nekvalitatīvas un ne pārāk gardas kafijas. Tad jau labāk to nedzert vispār. Taču, iegādājoties labu automātu, tu uzreiz sajutīsi atšķirību un ik dienu varēsi baudīt kafiju, kas garšo tā, it kā būtu pagatavota restorānā. Skan labi, vai ne?

Nav nozīmes tam, vai tu kafiju dzer tikai no rīta vai visas dienas garumā. Šajā rakstā apkopoti noderīgi padomi un knifiņi, kas ļaus tev atrast kafijas automātu jebkura budžeta ietvaros. Sapratīsim, kā atšķiras paši vienkāršākie un sarežģītākie kafijas automāti, kādas ir to funkcijas un priekšrocības. Turklāt, ja tā padomā, šāda kafijas pagatavošanas iekārta sniedz vairāk ieguvumu, nekā mums šķiet:

  • Ļauj ietaupīt ievērojamu naudas summu. Iedomājies, ja tu katru dienu iztērē vismaz 2-3 eiro kafijas iegādei, tad, gatavojot to mājās un paņemot līdzi, nedēļas laikā tu jau varēsi ietaupīt pat 20 eiro!
  • Kafijas gatavošana mājās ļauj tev eksperimentēt ar dažādām garšām. Tu vari pagatavot arī ledus kafiju. Vai arī kafiju ar pienu. Vai bez piena, ja šodien tu tā vēlies.
  • Papildus visiem iepriekš minētajiem ieguvumiem, grūti sacensties ar to brīnišķīgo kafijas aromātu, kas piepildīs tavu mājokli ik reizi, kad gatavosi šo gardo dzērienu. Turklāt, ir pierādīts, ka kafijas pupiņu smarža samazina stresu un padara cilvēku aktīvāku.

Ja tu šo lasi, tas nozīmē, ka jau pavisam nopietni apsver ideju par kafijas automāta iegādi. Taču nesteidzies, pirms dodies iepirkties, vai apskati piedāvājumu internetā (piemēram, 220.lv), ir vēl vairākas lietas, kas tev būtu jāzina.

1. Kafijas automātu veidi. Mēdz teikt, cik cilvēku, tik viedokļu. To pašu, iespējams, var attiecināt arī uz gaumi. Ja vienam patīk latte, cits dzer tikai espresso utt. Tāpēc apskatīsim populārākos kafijas automātu veidus.

Filtra kafijas automāts
Šīs ir vienas no populārākajām ierīcēm kafijas pagatavošanai mājas apstākļos. Tās ir viegli lietojamas, jo komplektā ietilpst nodalījums kafijas filtrēšanai un atsevišķs ūdens konteiners. Viss, kas jāizdara – jāieber nepieciešamais maltās kafijas daudzums filtra nodalījumā, jāielej ūdens tam paredzētajā konteinerā un jāieslēdz ierīce. Pēc aptuveni 5-10 minūtēm apakšdaļā esošajā krūzē būs iepildījies nepieciešamais kafijas daudzums. Šāds automāts būs ideāli piemērots tiem, kuri dienā izdzer tikai vienu vai dažas krūzes kafijas.

Kafijas automāts vienas tases pagatavošanai
Kā jau to nosaukums pasaka priekšā, šie automāti paredzēti vienas tasītes pagatavošanai vienā reizē. Parasti tie darbojas ar kafijas spilventiņiem, kas ir līdzīgi tējas maisiņiem, taču pildīti ar maltu kafiju. Šādi automāti ļauj kombinēt dažādas kafijas garšas un sastāvdaļas. Iekārtas būs piemērotas cilvēkiem, kam rītos patīk iedzert kafiju pirms došanās uz darbu, kā arī tiem, kuri vēlas ātru un tīru kafijas pagatavošanas veidu.

Franču prese
Arī šis ir ļoti populārs kafijas pagatavošanas veids. Viss, kas tev jāizdara – jāieber traukā malta kafija, jāuzlej karsts ūdens un pēc brīža jānospiež filtrs līdz lejai. Tādā veidā kafijas biezumi tiek nošķirti no dzēriena. Krūzes parasti veidotas no stikla, un ir ļoti ērti lietojamas.

Espresso kafijas automāts
Šādas iekārtas parasti redzamas kafejnīcās. To cena ir krietni augstāka nekā iepriekš minētajām iekārtām, un arī to uzbūve ir paredzēta intensīvākai lietošanai. Izmantojot šādu automātu, iespējams pagatavot dažāda veida kafiju, piemēram, latte, mocha, mochiatto un daudzus citus. Ierīce būs piemērota cilvēkiem, kas ikdienā patērē daudz kafijas, un vēlas augstvērtīgu rezultātu ik reizi, taču lielākoties šos automātus izmanto restorānos un kafejnīcās.

2. Nosaki nepieciešamo daudzumu. Dažkārt cilvēki nezina, cik daudz kafijas viņiem jāieber konkrētajā automātā, lai pagatavotu vienu tasi garda dzēriena. Protams, mūsdienās daudzi automāti piedāvā ražotāja ieteikumus iesācējiem, lai saprastu aptuveno daudzumu, kuru vēlāk var pielāgot savām vēlmēm.

Turpinot šo domu, tev ir arī jāņem vērā tas, cik daudz cilvēku ikdienā izmantos kafijas pagatavošanas iekārtu. Ja mājoklī dzīvo 4-6 cilvēki, kuri dienā izdzer vienu tasi kafijas, nepieciešams izvēlēties tādu virtuves palīgu, kas nodrošinās ātru kafijas pagatavošanu vairākiem cilvēkiem vienlaicīgi. Šādam mērķim der, piemēram, franču prese.

3. Ņem vērā savu budžetu. Dažādos veikalos, tai skaitā arī interneta veikalā 220.lv, ir pieejami daudzi kafijas pagatavošanas iekārtu veidi. Taču tev ir jāatlasa tie modeļi, kas ne tikai atbilst gaumei un vajadzībām, bet arī finansiālajām iespējām. Summā zem 100 eiro tu interneta veikalā 220.lv vari iegādāties gan kafijas automātus vienas tasītes pagatavošanai, gan filtra jeb pilienu kafijas automātu, iekārtas kafijas pagatavošanai ar kapsulām, malto kafiju, pupiņām utt. Augstākās cenu kategorijās pieejami funkcijām bagāti kafijas automāti dažādu dzērienu pagatavošanai. Parasti tie ir ne tikai kvalitatīvāki, bet arī ilgāk kalpo.

 
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

4 biežāk pieļautās kļūdas, rakstot CV

Laba un kvalitatīva CV izveidošana aizņem laiku - procesa laikā ir tik daudz nianšu pie kā jāpiedomā. Iepazīstieties ar četrām biežāk pieļautajām kļūdām, rakstot CV un paturiet tās prātā, lai nākamrei...

Saules paneļi: Kas jāzina pirms iegādes?

Saules paneļi ir šobrīd populārs risinājums, kas ļauj gan samazināt ar elektroenerģiju saistītās izmaksas, gan rūpēties par vidi. Taču, lai saules paneļu sistēmas uzstādīšanā ieguldītais patiešā...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti