Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kā izvēlēties labākos sporta ratus bērnam?

Kad bērns ir sasniedzis vecumu, kad jau sāk stabili sēdēt, liela daļa vecāku sāk lūkoties par vieglākiem un kompaktākiem bērnu ratiem. Šādi rati ļoti noder situācijās, kad ir vēlme ceļot kopā ar bērnu vai doties garākās pastaigās. Ja vecāki paši ir ļoti aktīvi un mīl būt kustībā, tad ir svarīgi, ka bērnu rati ir pēc iespējas ērtāki un vieglāki, lai varētu visās aktivitātēs doties kopā ar mazuli. Kā atrast labākos bērnu sporta ratus? Raksta turpinājumā atradīsiet atbildes uz šo jautājumu.

 

Universāli bērnu rati

Universāli bērnu rati viennozīmīgi ir ilgtermiņa ieguldījums. Ja Jūs savam bērnam izvēlēsieties ratus, kas ir trīs vienā, tad tos varēs lietot līdz pat bērna 3 gadu vecumam.

Universālie bērnu rati sastāv no jaundzimušajam piemērota šūpuļa, automašīnas sēdeklīša un sporta daļas. Kā priekšrocības šādiem ratiem var uzskatīt izturību un to, ka bērnam būs ērti šādos ratos.

Universālie bērnu rati ir viegli manevrējami, kā arī ar tiem ir viegli braukt pa dažādiem nelīdzenumiem, pateicoties to lielajiem riteņiem.

 Kā trūkumus var minēt to, kas šie rati ir salīdzinoši smagi, tie aizņem pietiekami lieli vietu un tos nevar salikt tik ātri kā citus ratus, jo tie sastāv no vairākām atsevišķām daļām.  

Lietussarga tipa bērnu rati

Šāda veida ratu lielākais pluss ir tāds, ka tie ir viegli. Ja Jūs bieži dodaties ceļojumos gan tepat pa Latviju, gan uz ārzemēm, šis varētu būt labākais bērnu ratu variants. Lietussarga tipa bērnu ratus iespējams ātri salikt, kā arī tie neaizņem daudz vietas. Vairumam modeļu ir speciāls rokturis, kas ļauj ratus ātri salocīt uz pārlikt pār plecu. Tomēr šāda veida ratiem ir arī mīnusi.

 Lietussarga tipa bērnu ratiem ir diezgan mazi riteņi, līdz ar to būs grūti braukt pa nelīdzeniem ceļiem. Tāpat šie rati slikti absorbē triecienus un bērniem ne visai ērti ir sēdēt šādos ratos. Šos ratus labāk izvēlēties gadījumiem, kad ir nepieciešams bērnam tikai neilgu laiku tajos atrasties.

Izvēloties šādus ratus, nepieciešams pārbaudīt vai ratiem ir atzveltne un vai tiem ir iespējams uzstādīt pilnīgu guļus stāvokli, lai bērns varētu gulēt šajos ratos.   

Sporta rati

Bērnu sporta rati ir līdzīgi universālo ratu sporta daļai. Lielākoties sporta ratiem ir lieli riteņi, tādējādi ar tiem būs viegli pārvietoties pa visa veida ceļa segumiem. Bērni šajos ratos jūtas ļoti ērti, jo rati ir ietilpīgi, tiem ir iespējams pilnīgs guļus stāvoklis, kā arī ir regulējams kāju stāvoklis.

Tāpat šiem ratiem ir labs polsterējums un lieliska gaisa caurlaidība, tāpēc bērnam šajos ratos nebūs karsti. Sporta ratus ir ērti un ātri salikt. Ja meklējat, kur iespējams iegādāties šādus ratus, tad sporta rati interneta veikalā 220.lv pieejami par labām cenām un plašā klāstā.

Bērnu rati skriešanai

Šāda veida rati no pārējiem ratiem atšķiras ar vizuālo izskatu. Bērnu rati skriešanai ir aprīkoti ar trīs lieliem riteņiem – vienu priekšā un diviem aizmugurē. Šajos ratos ir daudz vietas, tāpēc bērnam tajos būs ērti. Šādiem ratiem piemīt lieliska manevrēšanas spēja.

Kā trūkumu var minēt to, ka tie ir diezgan smagi, kā arī to salocīšana prasīs vairāk laika. Šos ratus ieteicams izmantot, kad bērns ir sasniedzis jau viena gada vecumu.   

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti