Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Kā izvēlēties labu gultas matraci?

Kvalitatīvs miegs ir nepieciešams ikvienam no mums, neatkarīgi no vecuma vai dzimuma. Tas ietekmē gan veselību, gan arī pašsajūtu, garastāvokli un darbaspējas. Viens no svarīgiem faktoriem laba miega nodrošināšanā ir atbilstoša matrača izvēle. To ir tik daudz! Turklāt arī cenas var variēt no pāris desmitiem līdz pat vairākiem simtiem eiro. Interneta veikals 220.lv ir sagatavojis Tev kompaktu ceļvedi, kas palīdzēs izvēlēties kvalitatīvu matraci.

Matraču pildījuma veidi

  • Bonell atsperu tipa matrači – jau daudzus gadu desmitus zināms matraču pildījums, kas satur savstarpēji saistītas atsperes. Šādi matrači ir salīdzinoši cieti, labi elpo, kā arī ir ekonomiska izvēle tiem, kam jāiekļaujas ierobežotā budžetā. Tajā pašā laikā jāņem vērā, ka Bonell atsperu modeļi ne vienmēr sniedz vajadzīgo atbalstu konkrētajām ķermeņa zonām, kā arī to kopējais kalpošanas laiks, salīdzinot ar citiem pildījumiem, ir visai īss.
  • Kabatas tipa atsperu matrači – šie matrači jau ir izsmalcinātāki, un to pildījumā esošās atsperes atrodas atsevišķi viena no otras, ievietotas īpašās “kabatiņās”. Tas nozīmē, ka katra atspere kustas neatkarīgi no citām, nodrošinot labāku atbalstu ķermenim gulēšanas laikā. Ir pieejami gan mīksti, gan vidēji, gan arī cieti kabatas tipa atsperu matrači. Tie ir salīdzinoši smagāki un var būt papildināti ar aitas vilnas vai kādu citu pildījumu, kas nodrošina papildu komfortu.
  • Memory putu matrači – šie modernie matrači veidoti no Memory putām, kas ir elastīgs materiāls, kurš ātri pielāgojas ķermeņa svaram un temperatūrai, kā arī izceļas ar antialerģiskām īpašībām. Šī tipa matrači ieņems Tava ķermeņa formu, kā arī mazinās uz locītavām radīto spiedienu. Tiesa, jāņem vērā, ka ne visiem patīk “iegrimstošā” sajūta, ko rada konkrētā tipa matrači, jo tie arī ātri uzsilst, ietekmējoties no ķermeņa temperatūras.
  • Lateksa matrači – kā jau nosaukums vēsta, šie matrači ir pildīti ar īpaša tipa lateksu, kas ir ļoti elpojošs, tādēļ nodrošina patīkamu vēsumu visas nakts laikā. Tāpat der zināt, ka materiāls ir izturīgs, tādēļ kalpos daudzus gadus. Un šī ir laba opcija arī tiem, kas cieš no alerģijām vai astmas. Daudzi lateksa matrači ir diezgan cieti, tādēļ tie būs piemērotāki cilvēkiem, kam nepieciešama stingrāka gulēšanas virsma.

Matrača cietības pakāpe

Pildījums noteikti nav vienīgais faktors, kas jāņem vērā, pērkot matraci. Ne mazāk svarīga ir arī tā cietības pakāpe. To, cik stingru modeli iegādāties, jānosaka, ņemot vērā gulēšanas pozīciju, auguma garumu un svaru. Lūk, kā noteikt, kura no cietības pakāpēm der Tev:

  • Mīksts matracis būs piemērots tiem, kas lielākoties guļ uz sāna vai bieži maina pozīcijas. Tas izskaidrojams ar faktu, ka Tava gulēšanas poza jau noņem spiedienu no mugurkaula, tādēļ atbilstošāks būs matracis, kas pielāgojas ķermeņa dabiskajam novietojumam;
  • Vidēji mīksts matracis būs ideāls tiem, kas bieži grozās gultā. Lai arī matracis pielāgosies Tavam ķermenim, tas arī nodrošinās minimālu atbalstu vajadzīgajās vietās;
  • Vidēji ciets matracis vislabāk der cilvēkiem, kas lielākoties guļ uz muguras, jo tas nozīmē, ka ir nepieciešams papildu atbalsts muguras lejasdaļā, ko šī tipa modeļi spēj nodrošināt;
  • Ciets matracis derēs tiem, kas bieži guļ uz vēdera, sver vairāk par 95 kg vai arī cieš no muguras sāpēm. Šāda cietības pakāpe nodrošinās to, ka Tava mugura jutīsies ērti un atradīsies stabilā pozīcijā, neļaujot iegrimt matracī miega laikā, kas var radīt sāpes muguras lejasdaļā.

Meklē jaunu matraci tieši tagad? Ienāc interneta veikalā 220.lv un apskati plašo piedāvājumu!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Drošā ķīmija ar "Biolar"

Cilvēki, kas ir tālu no ķīmijas jomas, dažreiz ļoti piesardzīgi izturas pret nozari un tās produktiem. Tas lielā mērā ir saistīts ar tā saucamiem "bīstamības apzīmējumiem", kas tiek drukāti ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti