Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Kā izvēlēties moto preces internetā?

Gaisā jau jūtamas pirmās pavasara vēsmas, kas liecina, ka drīz sāksies motociklu sezona. Īsti moto fani gan nebaidās arī no ziemas apstākļiem, taču daudzi tomēr dod priekšroku siltākai sezonai. Tas nozīmē arī to, ka jāsāk gatavot mocītis jaunajai sezonai un laiks meklēt nepieciešamo moto ekipējumu.

Kādi kritēriji jāņem vērā, izvēloties ekipējumu?

Marķējums “CE” norāda, ka attiecīgā prece atbilst Eiropas standartā noteiktajam moto ekipējumam. Lai pārliecinātos par marķējumu, jāielūkojas preces aprakstā. Nākamais solis  ir izmantoto materiālu un ekipējuma konstrukcijas izvērtēšana, ņemot vērā, ka ikvienam ekipējuma aksesuāram jāatbilst izmēram, jābūt piegulošam un ērtam, kā arī piemērotam laika apstākļiem.

Moto ķivere

Ķivere ir pats svarīgākais motociklista ekipējuma aksesuārs, bez kura nedrīkst doties nevienā braucienā. Ir trīs ķiveru veidi:

  • Atvērtās ķiveres, kas tomēr nenodrošina pilnīgu aizsardzību, jo nepasargā braucēja seju no trieciena. Šāda veida ķiveres būs piemērotākas tiem, kuri pārvietojas ar klasisko vai retro motociklu un neplāno doties garākos braucienos.
  • Slēgtās ķiveres nosedz visu seju un ir drošākas, tomēr var traucēt polsterējums, kurš atrodas tuvu pie acīm.
  • Modulārās ķiveres ir dārgākas, taču ērti un praktiski lietojamas. Vajadzības gadījumā ir viegli atveramas, piemēram, lai padzertos vai baudītu lēnu braucienu atvērtā ķiveres režīmā.

Kad izvēlēts ķiveres veids, jānosaka arī tās pareizais izmērs (tas attiecas uz pilnīgi visu moto ekipējuma izvēli). Ķiverei jābūt pietiekami stingrai, jo nedrīkstētu brīvi kratīties uz galvas, tomēr ne tik stingrai, lai saspiestu galvu.

Nākamais aspekts ir skaņas izolācija, kas ir ļoti svarīgi, ja plānots doties garā ceļā. Speciālisti norāda, ka skaņas izolācija ir atkarīga no materiāliem, kuri izmantoti ķiveres iekšējā polsterējumā.

Der padomāt arī par ventilāciju, īpaši jau karstā laikā. Daudzi jaunākie modeļi ir aprīkoti ar regulējamiem ventilācijas paneļiem. Vēl kāds svarīgs aspekts, par ko var neaizdomāties izvēloties ķiveri, ir aptumšots saules stikls, kas ļauj pasargāt acis no spilgtiem saules stariem un nav vajadzības lietot saulesbrilles. Moto ķiveres izvēle ir atkarīga arī no motocikla un moto apģērba, radot vienotu kopējo tēlu.

Apģērbs

Moto apģērbs nav modes lieta, tas ir konstruēts tā, lai pasargātu braucēju no traumām un nobrāzumiem. Tās ir jakas, aizsargbruņas, bikses un cimdi. Moto apģērbu nosacīti var iedalīt trīs kategorijās: ikdienai, ceļojumiem un sportam.

Svarīgākais, izvēloties apģērbu, ir izvērtēt tā funkcionalitāti un iestrādātos aizsargelementus. Piemēram, karstam laikam jāizvēlas ražojumi no elpojošiem un dabīgiem materiāliem, aukstam laikam tie var būt kvalitatīvi ādas vai tekstila izstrādājumi.

Drošam un komfortablam braucienam ir nepieciešama atbilstoša moto jaka. Tā var būt sertificēta ādas vai tekstila jaka – svarīgākais, lai tajā būtu iestrādāti aizsargājoši elementi – plecu un elkoņu aizsargi.

Preces aprakstā tiek arī norādīts: vai tā ir ventilējama, kāda ir jakas odere, piemēram, noņemama siltā odere, izturība pret mitrumu un citi svarīgākie aspekti. Gandrīz tas pats attiecas arī uz moto biksēm. Izvēloties moto apģērbu jāraugās, lai tas nebūtu vaļīgs un aizsargi atrastos pareizajās, tiem paredzētajās vietās.

Lielākai drošībai var izvēlēties arī “moto bruņas”, kurās ir iestrādāti aizsargājoši elementi elkoņiem, pleciem un arī mugurai.

Apavi

Arī apavu izvēle ir atkarīga no brauciena ilguma un laika apstākļiem. Ikdienas izbraucieniem noderēs moto kedas vai puszābaki, tomēr jāizraugās modelis, kas pasargā potīti. Garākiem braucieniem mitros apstākļos piemērotāki būs apavi ar ūdensizturīgu membrānu. Tātad, svarīgākais apavu izvēlē ir: izmērs, potītes sargs, kā arī nostiprināta papēža un pēdas priekšas zona.

Cimdi

Moto cimdi ir izstrādāti braukšanai dažādos laika apstākļos, līdz ar to atšķiras to biezums un funkcijas. Mūsu piedāvājumā atradīsiet gan aukstajam, gan siltajam laikam paredzētus cimdus. Vasarā tie var būt bezpirkstu moto cimdi vai plānāki izstrādājumi visai rokai.

Moto ekipējums interneta veikalā 220.lv ir ļoti plašā izvēlē. Piedāvājumā tādu pazīstamu zīmolu, kā Adrenaline, Choppers, Alpinestars, kā arī citu zīmolu moto ekipējumu un moto piederumus.  Tur ikviens atradīs savām vajadzībām un iespējām piemērotākās preces.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Izcel savas mājas dizainu ar betona dakstiņu jumtu

Pareizi izvēlēts jumts var būtiski ietekmēt jūsu mājas kopējo estētiku. Betona dakstiņu jumts – kopējo vides atmosfēru. Tas ne tikai nodrošina izturību un ilgmūžību, bet arī piešķir šarmantu el...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti