Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kā izvēlēties piemērotāko gaisa kondicionieri?

Gaisa kondicionieris ir noderīgs elements, kas ļauj parūpēties par komfortu jebkādos laika apstākļos. Gaisa kondicionieri pieejami plašā izvēlē, tādēļ izvēlēties piemērotāko variantu var nebūt nemaz tik vienkāršs uzdevums. Tādēļ piedāvājam nelielu ieskatu kondicionieru piedāvājumā, lai īsto lēmumu pieņemt būtu vienkāršāk.

Kondicionieru tipi

Pārdošanā dažādi kondicionieru tipi- split sistēmas, logu kondicionieri, mobilie kondicionieri. Lai saprastu, kurš no šiem variantiem ir piemērotākais, jāuzzina vairāk par katru no tiem.

Split – tipa kondicionieris

Viens no populārākajiem risinājumiem ne vien mājokļos, bet arī birojos. Šī tipa kondicionieris sastāv no diviem blokiem – iekšējā un ārējā – kas savstarpēji savienoti ar caurulēm un kabeļiem, caur kuriem cirkulē dzesētājviela.

Split tipa kondicionieri ir ar dažādām funkcijām, ir droši un klusi, kā arī tos var uzstādīt ikvienā vietā. Jāņem gan vērā, ka šāda tipa kondicionieri ir samērā dārgi, turklāt tā uzstādīšana jāuztic speciālistam.

Logu kondicionieris

Šī tipa kondicionieri tiek uzstādīt loga ailē vai sienā blakus logam. Būtiskākās logu kondicioniera priekšrocības ir augsta dzesēšanas jauda, daudz funkciju, vienkārša uzstādīšana un apkope, salīdzinoši zema cena. Jāpiemin arī trūkumi, piemēram, augsts trokšņu līmenis, kā arī fakts, ka kondicionieris aizņem lielu daļa no loga.

Mobilais kondicionieris

Piemērots risinājums mazām telpām. Siltais gaiss no tiek izvadīts ar speciālas caurules palīdzību. Svarīga šādas ierīces priekšrocība ir ritentiņi, kas padara to ērti pārvietojamu.

Mobilais kondicionieris ir salīdzinoši vienkārši uzstādāms un arī tā cena ir demokrātiska. Kā būtiskākos trūkumus var minēt ierīces mazo jaudu un augsto trokšņu līmeni.

Būtiskākie faktori, izvēloties kondicionieri

Ir vairāki svarīgi faktori, kas būtu jāņem vērā:

  • Jauda – svarīgi, lai jauda atbilst telpas platībai. Ja ierīce nebūs pietiekami jaudīga, tā nespēs efektīvi pildīt savas funkcijas, tās kalpošanas laiks būs ievērojami īsāks. Lai saprastu, cik jaudīga ierīce nepieciešama, vērā jāņem gan telpas lielums, gan logu izvietojums, sienu materiāls, telpas apdzīvotība un dažādi citi aspekti;
  • Energoefektivitāte – izvēloties kondicionieri, uzmanība jāpievērš arī tā energoefektivitātei. Tas nepieciešams gan tādēļ, lai taupītu elektroenerģiju, gan arī tādēļ, lai nodrošinātu, ka ierīce kalpos maksimāli ilgu laiku;
  • Funkcijas – lielākajai daļai kondicionieru ir vairāki darbības režīmi, piemēram, ventilācija, gaisa dzesēšana, uzsildīšana. Daži modeļi aprīkoti arī ar īpašām funkcijām, kas nozīmē arī lielākas iegādes izmaksas. Šī iemesla dēļ vispirms jāizvērtē, kādas funkcijas tieši nepieciešamas, lai nenāktos velti pārmaksāt;
  • Uzstādīšana – svarīgi ne tikai izvēlēties vajadzībām atbilstošu kondicionieri, bet arī to pareizi uzstādīt. Vislabāk to uzticēt zinošam speciālistam, lai novērstu iespējamos ierīces darbības traucējumus neprecīzas uzstādīšanas dēļ
  • Izvērtējot visus būtiskos faktorus un salīdzinot vairākas opcijas, labāko variantu izvēlēties būs vienkāršāk.

Kur iegādāties labu gaisa kondicionieri?

Kvalitatīva gaisa kondicioniera meklējumos vari doties uz specializēto veikalu. Taču tas nav vienīgais risinājums. Lieliskus risinājumus atradīsi arī labākajos interneta veikalos. Iepirkšanās interneta veikalā ir veids, kā ietaupīt gan laiku, gan līdzekļus, jo piedāvājumu aplūkot un pasūtījumu noformēt var jebkurā sev ērtā laikā, neizejot pat no mājām.

Kas būtiski - iepērkoties internetā, spēkā ir distances līgums, kas nosaka – iegādāto preci 14 dienu laikā iespējams atgriezt atpakaļ veikalā, ja tā kāda iemesla dēļ neatbilst prasībām. Pirms tam gan jāiepazīstas ar preču atgriešanas nosacījumiem. Un, lai arī kur gaisa kondicionieri iegādātos – pārliecinies, ka tam ir atbilstoša garantija.


 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā atpazīt un novērst auto eņģu nodilumu

Automašīnas eņģēm ir svarīga loma auto drošībā un funkcionalitātē, tie ļauj durvīm, motora pārsegam un bagāžniekam netraucēti atvērties un aizvērties.

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti