Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Kā izvēlēties piemērotāko pulksteni sportam un ikdienai?

Mūsdienās arvien lielāku popularitāti iegūst pulksteņi, kas ir ne tikai lielisks aksesuārs un laika rādītājs, bet kalpo arī kā dažādu sportisku aktivitāšu mērītājs. Piedāvājuma klāsts paliek arvien plašāks, tāpēc apjukt tajā ir pavisam viegli. Kas jāņem vērā, lai izvēlētos sev vispiemērotāko pulksteni?

Saderība ar viedtālruni

Pirms konkrēta pulksteņa iegādes ir nepieciešams pārliecināties, ka to būs iespējams savienot ar Jūsu viedtālruni. Ir viedpulksteņi, kurus iespējams savienot ar jebkuru operētājsistēmu, kas nozīmē to, ka viedpulksteni vari iegādāties, piemēram, no Huawei ražotāja, bet pats lietot Samsung viedtālruni. Šāda veida pulksteņi ir ļoti parocīgi, jo neatkarīgi no tā ražotāja, pulksteni būs iespējams savienot ar visiem viedtālruņiem.

Tomēr ir arī tādi viedpulksteņi, kas nesadarbojas ar visām operētājsistēmām. Izvēloties pulksteni, jāņem vērā, kurš variants būs Jums vispiemērotākais.  

Baterija

Arī baterijas darbības laiks ir ļoti svarīgs faktors viedpulksteņa izvēlē. Jāņem vērā, ka katram viedpulkstenim būs atšķirīgs baterijas darbības laiks. Lielākā daļa cilvēku savus viedtālruņus lādē vismaz reizi dienā.

Viedpulkstenim baterijas darbības laiks ir ilgāks. Lielākoties minimālais baterijas darbības laiks ir divas vai trīs dienas.

Protams, ir arī tādi viedpulksteņu modeļi, kuru baterijas darbības laiks ir pat divas nedēļas. Jāņem vērā, ka šāds baterijas darbības laiks noteikti atspoguļosies arī kopēja viedpulksteņa cenā. 

Dizains

Viedpulkstenis neapšaubāmi kalpo arī kā lielisks dizaina elements. Ir svarīgi, lai tas būtu ērts, jo bieži vien cilvēki pulksteņus nēsā visu dienu. Ir viedpulksteņi, kuriem ir ādas siksniņas, kas izskatās ļoti eleganti, tāpēc šos pulksteņus varēs pievilkt pie dažāda stila apģērbiem gan vīrieši, gan sievietes.

Piemēram, ja vēlaties, lai sportojot būtu īpaši ērti un nekas netraucētu, tad var izvēlēties viedpulksteni ar gumijas siksniņu. Tāpat uzmanība jāpievērš arī pulksteņa ciparnīcai. Iespējams, izvēlēties viedpulksteni gan ar klasisko ciparnīcu, gan digitālo ciparnīcu. Piemeklēt savam stilam un vēlmēm piemērotu viedpulksteni nebūs problēmu.

Paziņojumi

Viena no patīkamākajam viedpulksteņu funkcijām ir paziņojumu skatīšana. Viedpulkstenī ir iespējams skatīt e-pasta ziņojumus, ienākošās īsziņas, sociālo tīklu paziņojumus un vēl citu informāciju. Šo visu iepriekš minēto informāciju iespējams apskatīt neizmantojot mobilo telefonu. Šāda priekšrocība noteikti noderēs, ja būsiet situācijās, kad skatīties telefonā nebūs iespējams, piemēram, svarīgas darba sapulces laikā vai arī sportojot. 

Atbildēšana uz zvaniem

Ne visi viedpulksteņi piedāvā iespēju atbildēt uz telefona zvaniem. Daudzi no tiem uzrāda tikai informāciju par ienākošo zvanu, līdz ar to, lai uz šo zvanu atbildētu, ir jāizmanto mobilais telefons. Tomēr ir arī tādi viedpulksteņi, ar kuru starpniecību iespējams atbildēt uz telefona zvaniem.

 Jums ir jāizvērtē savas vajadzības, lai saprastu, kādas funkcijas nepieciešamas Jūsu viedpulkstenī.

Fitnesa iespējas

Cilvēkiem, kuri daudz nodarbojas ar sportiskām aktivitātēm, viedpulkstenis ir ļoti labs palīgs. Viedpulksteņos ir iestrādātas dažādas sportisko aktivitāšu uzraudzības funkcijas, piemēram, soļu skaitītāji, kā arī pulsa mērītāji. Tāpat atkarībā no viedpulksteņa veida, iespējams sekot līdzi savām sportiskajām aktivitātēm, piemēram, skriešanai, riteņbraukšanai, airēšanai, peldēšanai un daudzām citām aktivitātēm.  

    Ir daudz un dažādi faktori, kas jāņem vērā, iegādājoties viedpulksteni. Lai izvēli kaut nedaudz atvieglotu, jāsaprot, kādas ir Jūsu vēlmes un vajadzības. Iespējams, Jums nemaz nevajag viedpulksteni ar vairākiem desmitiem dažādu funkciju. Varbūt Jums viedpulkstenis ir vajadzīgs tikai, lai sekotu līdzi savām sportiskajām aktivitātēm. Viedpulksteņus iespējams iegādāties elektropreču veikalos, mobilo sakaru centros un internetā. Piemēram, viedpulksteņi interneta veikalā 220.lv pieejami ļoti plašā klāstā un par izdevīgām cenām.   

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti