Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Kā izvēlēties piemērotāko zāles pļāvēju?

Pienākot vasarai, daudzi privātmāju īpašnieki sāk domāt par efektīvākajiem līdzekļiem, kas palīdzēs uzkopt piemājas teritoriju. Vislielākais darbs saistās ar zālāja kopšanu, tādēļ jāizvēlas piemērots zāles pļāvējs.

Zāles pļāvēja veidi

Zāles pļāvēji pieejami plašā izvēlē, tādēļ katrs var izvēlēties savām vajadzībām atbilstošāko variantu. Lai saprastu, kurš risinājums būs piemērotākais, vērts uzzināt vairāk par dažādiem zāles pļāvēju veidiem.

Trimmeri

Viens no plašāk izmantotajiem risinājumiem  ir trimmeris – zāles pļaušanas ierīce ar rotējošu auklu un asmeni. Trimmeri mēdz būt dažādi – izvēlei gan benzīna, gan elektriskās ierīces. Piemēram, benzīna trimmeri ir jaudīgāki, tādēļ spēs tikt galā arī ar sarežģītākiem uzdevumiem. 

Elektriskie trimmeri savukārt ir vieglāki, piemērotāki vienkāršāku darbu veikšanai. Jāatzīmē, ka trimmeris īpaši noderīgs vietās, kur ar parasto zāles pļāvēju piekļūt grūtāk, piemēram, zem krūmiem, ogulājiem.

Zāles pļāvēji ar benzīna dzinēju

Populāri ir arī zāles pļāvēji ar benzīna dzinēju. Īpaši piemēroti plašu teritoriju pļaušanai, taču jārēķinās, ka šī ierīce darbojas ar degvielu, kas nozīmē arī zināmas izmaksas.

Elektriskie zāles pļāvēji

Elektriskie zāles pļāvēji piemērotāki nelielām teritorijām. Tie ir svara ziņā vieglāki par benzīna zāles pļāvējiem un arī izmaksā mazāk, taču tie nav tik parocīgi lietošanā, jo to darbību ierobežo vads. Šāda tipa pļāvēji arī nav tik jaudīgi, taču ar to piemājas teritorijas uzkopšanai pilnīgi pietiek.

Akumulatora zāles pļāvēji

Viens no vienkāršākajiem risinājumiem – akumulatora zāles pļāvējs. Tā būtiskākās priekšrocības ir ērtā lietošana un klusā darbība. Šāda tipa ierīces vairāk piemērotas nelielām teritorijām, jo jārēķinās, ka akumulators ik pa laikam jāuzlādē.

Zāles pļāvēji pašgājēji

Zāles pļāvēji pašgājēji ir parocīgs risinājums. Īpaši to novērtēs plašu teritoriju īpašnieki. Jaunākie modeļi ir aprīkoti ar dažādām funkcijām, kas ļauj zāles pļaušanu padarīt maksimāli ērtu un efektīvu.

Būtiskākie faktori zāles pļāvēja izvēlē

Lai izvēlētos atbilstošāko zāles pļāvēju, vērā jāņem ne vien tā veids, bet arī citi parametri. Svarīgākie no tiem:

  • Jauda – ierīces jauda ietekmē tās efektivitāti. Lielākām teritorijām vai īpaši garas zāles pļaušanai attiecīgi jāizvēlas jaudīgāka ierīce;
  • Pļaušanas platums – no tā atkarīgs, cik ātri tiks paveikts darbs;
  • Zāles izmešana – jāņem vērā arī zāles izmešanas veids. Varianti ir dažādi, piemēram, zāles izmešana uz zemes, savākšana vai smalcināšana ar mulčēšanas funkcijas palīdzību;
  • Riteņu izmērs – būtisks faktors ir arī riteņu izmērs. Ar lieliem riteņiem ērtāk pārvietoties pa nelīdzenām virsmām. Savukārt mazie riteņi palīdz labāk manevrēt;
  • Ierīces izmērs un svars – nozīme ir arī pļāvēja izmēriem un svaram. Īpaši, ja to plānots regulāri pārvadāt

Lai saprastu, kurš zāles pļāvējs ir Tavām vajadzībām piemērotākais, rūpīgi iepazīsties ar ierīces specifikāciju un salīdzini vairākus variantus.

Kur iegādāties zāles pļāvēju?

Zāles pļāvēji nopērkami specializētos veikalos. Taču tā nav vienīgā opcija – apskatīt plašo piedāvājumu, salīdzināt vairākus variantus un iegūt visu aktuālo informāciju par zāles pļāvējiem un to lietošanu daudz ātrāk un ērtāk ir internetā.

Dažādi zāles pļāvēji un cits teritoriju uzkopšanai nepieciešamais inventārs nopērkams arī interneta veikalā 220.lv. Parocīgā meklēšanas funkcija ļaus pēc aktuālajiem parametriem ērti atrast piemērotākos risinājumus, sniedzot patīkamu iepirkšanās pieredzi. Svarīgi piebilst -  iepērkoties internetā, spēkā ir distances līgums, kas nosaka, ka iegādāto preci 14 dienu laikā ir iespējams atdot atpakaļ pārdevējam, ja tā kāda iemesla dēļ neatbilst prasībām.

 


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā atpazīt un novērst auto eņģu nodilumu

Automašīnas eņģēm ir svarīga loma auto drošībā un funkcionalitātē, tie ļauj durvīm, motora pārsegam un bagāžniekam netraucēti atvērties un aizvērties.

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti