Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Kā izvēlēties saderināšanās gredzenu?

Ja esiet nolēmis virzīt attiecības nākamajā solī un vēlaties bildināt savu otru pusi, neraugoties uz to, kādā veidā plānojat pašu bildinājumu, svarīgākais šī notikuma elements ir pats saderināšanās gredzens.

Ja laulību gredzens tiks izvēlēts jau kopā ar otru pusi, tad saderināšanās gredzens parasti tiek pasniegts kā pārsteigums, līdz ar to ir grūtāk izdarīt izvēli. Ņemiet vērā šos padomus un Jūsu izvēle kļūs daudz vienkāršāka.

Nosakiet budžetu

Iespējams, būsiet dzirdējis, ka iesaka iegādāties saderināšanās gredzenu, kas maksā aptuveni divas līdz trīs mēnešalgas. Arī atsevišķi tirgotāji nosaka minimālo slieksni, cik tieši maksā “labs” saderināšanās gredzens.

Tomēr nevajadzētu sekot šādiem vispārīgiem noteikumiem, kas izdomāti kā mārketinga triks. Tā vietā nosakiet budžetu atbilstoši savai finansiālajai situācijai un Jūsu topošās līgavas vēlmēm.

Laulības un kopdzīves uzsākšana bieži vien ir diezgan dārgs process, tāpēc nevajadzētu uzlikt sev papildus finanšu slogu, sekojot kaut kādiem vecmodīgiem standartiem.

Ņemiet vērā līgavas stilu

Lai būtu drošs par to, ka otrai pusei, kas saņems bildinājumu, gredzens tiešām patiks, izdarot izvēli, jāņem vēlā konkrētās personas stils.

Apskatiet, kādus juvelierizstrādājumus šī persona izvēlas ikdienā. Pievērsiet uzmanību tam, kāda materiāla rotas cilvēks izvēlas. Vai priekšroka tiek dota klasiskam, vai tomēr modernam dizainam?

Tāpat svarīgs ir arī apģērba stils. Ja ikdienā apģērbs ir romantisks, māksliniecisks, tad visticamāk arī rotās cilvēkam vairāk patiks romantisms, savukārt, ja ikdienas apģērbs ir vienkāršs, ar taisnām līnijām, tad šim cilvēkam visticamāk patiks arī saderināšanās gredzens ar vienkāršām līnijām.

Pieņemiet lēmumu par formu

Šeit atkal ir vērts pavērot, kādas rotas jau ir personas īpašumā, jo galvenais noteicējs ir tieši personiskā gaume. Ir iespējams izvēlēties gredzenus kā ar klasiski apaļiem, tā kantainiem, lāsveida, ovāliem un citu formu dārgakmeņiem.

Ja zināms, ka cilvēkam patīk lielākas rotas, tad pievērsiet uzmanību gredzeniem, kas veidoti tā, lai dārgakmens izskatītos lielāks. Tādi būs, piemēram, marķīza vai smaragda formas griezuma kristāli.

Izprotiet dārgakmeņus

Ja esat nolēmis iegādāties vērtīgāku saderināšanās gredzenu ar dimantu, pievērsiet uzmanību četriem parametriem, pēc kuriem nosaka dimantu vērtību – griezums, krāsa, dzidrums un karāti. Tas, cik kvalitatīvs būs dimanta griezums, ļaus akmenim labāk atstarot gaismas starus un spožāk mirdzēt.

Izvēlieties dārgmetālu

Pamatā saderināšanās gredzeni tiek veidoti no platīna, baltā zelta, dzeltenā zelta un rozā zelta. Izvēli jāizdara atbilstoši tam, kāds ir Jūsu partnera stils. Ja ikdienā tiek dota priekšroka, piemēram, sudraba rotām, izvēlieties balto zeltu. Ja ikdienā rotas netiek nēsātas, konsultējieties ar krāsu pazinējiem un noskaidrojiet, kāds dārgmetāls vislabāk piestāv topošās līgavas ādas tonim.

Izvēlieties gredzenu internetā

Jā, iespēja atrast vislabāko saderināšanās gredzenu ir tieši internetā. Interneta veikals ļaus ne tikai apskatīt ļoti plašu produktu klāstu un lēmumu rūpīgi apdomāt, bet visticamāk ļaus ietaupīt, jo varēsiet atrast tieši savam budžetam piemērotāko un izdevīgāko piedāvājumu.

Izvēlieties pareizo izmēru

Tas varētu šķist pašsaprotami, taču izvēlēties pareizā izmēra saderināšanās gredzenu ir svarīgi, lai brīdī, kad noticis bildinājums, nav jāpieredz apmulsums par to, ka gredzens ir par mazu, un to nemaz nevar uzvilkt. Lai noteiktu gredzena izmēru, izmantojiet kādu jau īpašumā esošu gredzenu.

Piešķiriet gredzenam īpašu nozīmi

Papildiniet gredzenu ar kaut ko sentimentāli nozīmīgu. Iegravējiet tajā, piemēram, Jūsu pirmās satikšanās datumu vai mīļvārdiņu, kādu ikdienā lietojat.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Izcel savas mājas dizainu ar betona dakstiņu jumtu

Pareizi izvēlēts jumts var būtiski ietekmēt jūsu mājas kopējo estētiku. Betona dakstiņu jumts – kopējo vides atmosfēru. Tas ne tikai nodrošina izturību un ilgmūžību, bet arī piešķir šarmantu el...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti