Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Kā izvēlēties velosipēdu, kas piemērots tieši tev?

Līdz ar marta mēnesi gaisā arvien skaidrāk jūtams pavasaris, kas nozīmē, ka pienācis īstais brīdis pārmaiņām. Ja līdz šim neesi godam pildījis jaunā gada apņemšanos pievērsties veselīgam dzīvesveidam, tad ir laiks atbrīvoties no ziemā uzkrātajiem kilogramiem, gūt papildu devu enerģijas un pienācīgi izbaudīt siltos laikapstākļus. Izvirzītos mērķus tev palīdzēs sasniegt pilsētas velosipēds – ne vien ērts un ekonomisks pārvietošanās līdzeklis, bet arī lielisks veids, kā gūt dienā nepieciešamo fizisko aktivitāšu devu, tādējādi uzlabojot savu veselību un fizisko formu.

Pēdējo gadu laikā riteņbraucēju skaits pieaudzis vēl nebijušos apmēros, turklāt arvien vairāk cilvēku izvēlas šo braucamrīku ne tikai brīvajam laikam, bet arī ikdienai. Pateicoties sakārtotajai infrastruktūrai, velosipēds kļuvis par komfortablu pārvietošanās veidu pilsētas ielās, ļaujot laikus nokļūt vajadzīgajā galamērķi, kā arī ietaupīt ievērojamu naudas summu. Papildus tam riteņbraukšana būtiski uzlabo veselību, palīdzot atbrīvoties no liekajiem kilogramiem, stiprinot sirdi, plaušas un mugurkaulu, kā arī trenējot fizisko formu un izturību. Šo pārvietošanās līdzekli par īpaši izdevīgu atzīst tie, kas ikdienu pavada, sēžot pie rakstāmgalda un saspringtajā ritmā nespēj atlicināt laiku regulāriem treniņiem. Izvēloties braukt uz darbu ar velosipēdu, iespējams veltīt brīdi fiziskām aktivitātēm, izvingrināt sagurušos muskuļus un pavadīt papildus brīdi svaigā gaisā, tādējādi uzlabojot smadzeņu darbību un ļaujot vieglāk koncentrēties veicamajam darbam.

Lai velosipēds tev kalpotu godam, turklāt ļautu ievērojami uzlabot veselību un pašsajūtu, izvēlies kvalitatīvu braucamrīku, kas piemērots tieši tev un tavām vajadzībām. Tirdzniecībā pieejami dažādu veidu un modeļu riteņi, kas ļauj ikvienam atrast sev piemērotāko velosipēdu, izraugoties īsto pārvietošanās līdzekli no plaša un daudzveidīga sortimenta. Pirms velo iegādes, izpēti to atšķirīgās nianses un pieņem pārdomātu lēmumu.

Pats svarīgākais jautājums, kas jāņem vērā, izvēloties velosipēdu, ir – kādam mērķim tas ir paredzēts. Atkarībā no tā, vai ar divriteni plāno pārvietoties ikdienā, izmantot to garākiem pārbraucieniem ārpus pilsētas vai sportot, tev jāņem vērā atšķirīgu velosipēda tipu īpatnības – katrs no pamattipiem būs vairāk piemērots noteiktu fizisko aktivitāšu veidam. Izdarot vajadzīgos secinājumus, tu varēsi izvēlēties kādu no pieciem iecienītākajiem divriteņu tipiem.

Liela daļa velobraucēju dod priekšroku universālajam jeb hibrīdritenim. Šis velosipēds ļauj vienlīdz ērti pārvietoties gan pa pilsētas ielām, gan ārpus tās – pa grants ceļiem, meža takām vai citām grūtāk izbraucamām virsmām. Ja vēlies ar riteni pārvietoties gan ikdienā, gan brīvajā laikā, turklāt neplāno nodarboties ar sportu profesionāli vai piedalīties maratonos, šis braucamrīks būs tev vispiemērotākais. Izraugoties atbilstošas rezerves daļas, to iespējams dažādi pielāgot, tādējādi padarot par komfortablu pārvietošanās līdzekli arī garākiem ceļa posmiem.

Ja esi iecerējis ar divriteni braukt tikai pilsētā, tev nenoliedzami noderēs pilsētas velosipēds. Tas īpaši piemērots braucienam pa gludām un asfaltētām virsmām, turklāt zemais korpuss ļaus saglabāt eleganci arī daiļā dzimuma pārstāvēm, kas dod priekšroku izbraucienam svārkos. Pilsētas divriteņu vidū tāpat sastopams pats plašākais krāsu un dizainu sortiments, tādējādi ļaujot izraudzīties riteni, kas papildinās tavu tēlu, piešķirot īpašu niansi tavam stilam.

Kalnu velosipēds būs piemērots tiem riteņbraucējiem, kas labprāt dodas izbraukumos ārpus pilsētas, brīvi izraugoties vēlamo maršrutu un lieki neraizējoties par izbraucamā ceļa kvalitāti. Pateicoties platajām riepām un stabilajai konstrukcijai, šāda veida velosipēds ļaus viegli izbraukt pat vietās, kur ceļa nav, pietam iestrādātā amortizācija ļaus baudīt gludu un drošu pārbraucienu, nodrošinot drošību un komfortu braucamrīka vadītājam. Lai gan kalnu divritenis vairāk piemērots tieši braucieniem ārpus pilsētas, to iespējams gana ērti lietot arī ikdienas satiksmē.

Ja plāno doties garās ekskursijās, dod priekšroku  tūrisma velosipēdam. Tas īpaši piemērots, lai sniegtu komfortu garu pārbraucienu laikā, nekaitējot nedz tavai pašsajūtai, nedz muguras veselībai, turklāt ierīkotā bagāža un plašais rezerves daļu klāsts, ļaus to pēc nepieciešamības pielāgot dažādām situācijām.

Tiem riteņbraucējiem, kas labprāt piedalās dažādos velo maratonos vai nodarbojas ar velosportu, nenoliedzami vispiemērotākie ir īpaši sporta divriteņi. Velosipēdi konstruēti tā, lai spētu izpildīt noteiktas tehniskās prasības, sasniegt lielu ātrumu īsā laikā, turklāt nodrošināt papildu drošību arī īpaši bīstamos apstākļos. Tā kā tiem ir īpaša veida sēdekļi un šauras riepas, sporta divriteņi nebūs piemēroti tam, lai mērotu lielus attālumus, kā arī dotos nesteidzīgos ikdienas braucienos.

Ja neesi drošs par to, kādu velosipēdu izvēlēties, lūdz padomu profesionālam konsultantam. Velosipēdu veikalā Bikko.lv tu atradīsi plašu velosipēdu, to rezerves daļu un piederumu klāstu, no kā varēsi izvēlēties braucamrīku, kas piemērots tieši tev. Bikko.lv piedāvā visā pasaulē iecienītu zīmolu divriteņus, garantējot to kvalitāti un nodrošinot nevainojamu apkalpošanu. Plašajā sortimentā iespējams atrast dažādu tipu divriteņus plašā cenu amplitūdā. Bikko.lv – plašs velo klāsts, neierobežots darba laiks un plaša informācija, kas palīdzēs tev izdarīt pareizo izvēli!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti