Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kā izvēlēties vislabāko ledusskapi?

Mūsdienu pasaulē, kurā pārtikas produktiem ir liela nozīme, dzīve bez ledusskapja būtu ļoti ierobežota.

Ledusskapji ir viena no visnepieciešamākajām sadzīves tehnikām. Šobrīd tam ir ne tikai uzglabāšanas funkcija, bet tas tiek izmantots arī kā virtuves interjera elements un multifunkcionāla ierīce. Līdz ar šo funkciju paplašinājumu sadzīves tehnikas iegāde var šķist kā sarežģīts process, jo izvēles iespējas ir  patiesi apjomīgas.

Kā piemēram, Samsung ledusskapji jau ir pieejami ar skārienjūtīgiem ekrāniem un Wi-Fi, kas ļauj virtuvei nepieciešamo aplūkot caur šī ekrāna palīdzību. Vai nav apbrīnojami?

Lai izraudzītu vislabāko ledusskapi, galvenais un pats svarīgākais ir identificēt Tavas vēlmes un vajadzības. Tas ir pamata solis gandrīz visām dzīves izvēlēm. Zemāk uzsvērti kritēriji, kurus iesakām izsvērt pirms ledusskapja iegādes.

Budžets

Apdomīgi tēriņi, apzinoties savu budžetu un nospraužot konkrētas robežas, būs viens no veidiem, kā iztērēt tik, cik būsi ieplānojis. Neviena interesēs nav lieki patēriņi. Ledusskapji ir ilgtermiņa ieguldījums, tādēļ ir vērts pie tā piedomāt.

Šobrīd ledusskapju cenas variē no 100 līdz 400 eiro. Šī summa ir atkarīga no tā izmēra, funkcijām, ražotāja, dizaina. Ņem vērā, ka šis būs ilgtermiņa ieguldījums, tādēļ ir vērts izskatīt un iegādāties to pats labākais tieši Tev.

Izmērs un ietilpība

Lai nepatērētu lieku enerģiju, izvērtē, cik liels ledusskapis Tev ir nepieciešams – izmēri augstumu, platumu, dziļumu. Lūko tādu ledusskapi, kas ietilpst Tavā virtuvē, atstājot dažus centimetrus ap katru malu (efektīvākai darbībai). Ņemot vērā virtuves iekārtu izvietojumu, apsver, cik plaši un kādā virzienā varēs vērties ledusskapja durvis.

Apdomā arī to, vai vēlies brīvi stāvošu vai iebūvētu ledusskapi. Abi veidi aizņem līdzīgu vietu telpā. Šis galvenokārt ir atkarīgs no gaumes un vēlmes iekļauties interjerā.

Ledusskapja izmēri atkarībā no cilvēku skaita, kas to izmantos:

  • 1 cilvēkam (50–80 litri) – ieteicami ir mazie ledusskapji, kas neaizņem daudz vietas (kopmītnēm, ofisiem, studio tipa dzīvokļiem). Tie mēdz būt bez saldētavas;
  • 3 cilvēku ģimene (150–250 litri);
  • 5 cilvēku ģimene (250–330 litri);
  • 6 vai vairāk cilvēku ģimene (350–490 litri) – ieteicami ir ledusskapji ar divu durvju atvērumu.

Energoefektivitāte

Ledusskapji ir vieni no vissmagāk strādājošajām mājsaimniecības ierīcēm, kas parasti patērē vairāk kā 10 % no mājsaimniecībā patērētās enerģijas. Līdz ar to ir vērts ieguldīt energoefektīvā ledusskapī, kas ilgtermiņā var reducēt enerģijas patēriņu.

Elektroenerģijas klases ledusskapis A+++ šobrīd ir viens no visaugstākajiem. Ja atbalsti zaļu, energoefektīvu dzīvesveidu, vērs uzmanību ledusskapjiem ar šādu klases norādi. Energoefektivitāte balstās arī uz to, kur ir izvietota saldētava. Jo saldētava tālāk no kompresora (siltuma ražotājs, kas tuvu ledusskapja apakšas daļai), jo vieglāk tam nodrošināt optimālu temperatūru, patērējot mazāk enerģijas – ledusskapis ar saldētavu augšpusē ir energoefektīvāks.

Papildus funkcijas

Ledusskapis vai multifunkcionāla gudrā ierīce? Tehnoloģiju attīstība norit ļoti strauji, līdz ar to ikviena dzīve var tikt ievērojami atvieglota. Apdomā, kuras no iespējamajām papildus funkcijām Tev vēl ir nepieciešamas, lai nodrošinātu sevi ar visu vēlamo:

  • ledus un ūdens dozatori;
  • regulējami plaukti;
  • mitruma kontrole;
  • gaisa filtrācija;
  • kontroles panelis;
  • enerģijas taupīšanas režīmi;
  • savienošana ar viedierīcēm.

Ir daudz dažādu vietu, kur nopirkt ledusskapi. Mēs iesakām ielūkoties 1a.lv internetveikalā, kur to plašā piedāvājumu klāstā atrodami ledusskapji ikviena vēlmēm un vajadzībām! Lai izdevusies iepirkšanās!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kapu pieminekļi mirušo piemiņai un godināšanai

Cilvēks dzīvo tik ilgi, cik ilgi saglabājam viņu savās atmiņās. Rūpējoties par aizgājēja piemiņu, kapavietā vēlams uzstādīt kapu apmali vai kapu pieminekli. Tas ļaus nekļūdīgi atrast mirušā kapu n...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti