Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Kā kopt gludekli, lai tas kalpotu pēc iespējas ilgāk?

Ikviena elektroierīce, kas atrodas Tavā mājoklī, ir jākopj, lai tā kalpotu pēc iespējas ilgāk. Gludeklis noteikti ir tā ierīce, kas atrodas jebkura cilvēka mājās, tikai reti kurš to pienācīgi kopj. Arī gludekļi ir jākopj, lai tie kalpotu ilgu laiku, ka arī nebojātu apģērbu, to gludinot. Kā pareizi kopt gludekli? Lasi raksta turpinājumu un uzzini!

 

  • Gludekļa virsmas tīrīšana, izmantojot sāli

Kad gludekļa virsma ir karsta, tā nereti mēdz piekausēt dažādus netīrumus, kas vēlāk var sabojāt Tavus skaistos apģērba gabalus. Tāpēc ieteicams šo virsmu regulāri tīrīt. Ir viens vienkāršs veids, kā vislabāk notīrīt gludekļa virsmu. Tev uz gludināmā dēļa nepieciešams izklāt papīra dvieli vai kāda plāna auduma drānu, uz kuras jāuzber ēdamkarote jūras sāls. Tad nepieciešams uzkarsēt gludekli un gludināt pāri izkaisītajam sālim. Lai šis darbotos pēc iespējas labāk, gludekļa temperatūra ir jāuzstāda uz visaugstāko. Vairākas reizes gludinot pāri sālim, tas uzņems visus netīrumus, kas būs uzkrājušies uz gludekļa virsmas. Rezultātā Tu atkal iegūsi tīru un spīdīgu gludekļa virsmu.

  • Līdzeklis virsmas tīrīšanai

Vēl kāds ļoti iedarbīgs veids, kā notīrīt gludekļa virsmu, ir īpaša līdzekļa pagatavošana. Lai to pagatavotu, Tev būs nepieciešams sāls un etiķis. Katliņā ielej etiķi un pievieno jūras sāli. Svarīgi, lai abas sastāvdaļas būtu vienādās proporcijās. Šo līdzekli karsē uz uguns, taču nepieļauj, ka etiķis vārās. Kad šķīdums ir gatavs, tas jāatdzesē, lai ir silts, ne karsts. Pēc tam samērcē lupatiņu un vari sākt tīrīt gludekļa virsmu. Ņem vērā, ka tīrīšanas brīdī gludeklim ir jābūt izslēgtam un tā virsmai jābūt atdzisušai. Tīrot šādi varēsi arī iztīrīt caurumiņus gludekļa virsmā.

Ir cilvēki, kas gludekļa virsmu mēdz tīrīt ar zobu pastu. Arī šādā veidā var labi notīrīt gludekļa virsmu. Ja vēlies izmantot zobu pastu, tad atceries, ka gludekļa virsmai jābūt atdzisušai.

  • Spraugu tīrīšana

Arī iepriekš minēto tīrīšanas līdzekli ar sāli un etiķi var izmantot spraugu tīrīšanai. Lai būtu vieglāk tīrīt spraugas, vari izmantot vates kociņus, kurus iemērcot iepriekš sagatavotajā šķidrumā, var iztīrīt pat vismazākās spraugas. Ja nevēlies izmantot sāls un etiķa šķīdumu spraugu tīrīšanai, tad vari izmantot pastu, kas taisīta no dzeramās sodas un ūdens. Šo pastu uzliec uz vates kociņa un sāc tīrīt spraugas, kurās ir sakrājušies netīrumi.

  • Ūdens tvertnes tīrīšana

Noteikti, ka arī Tev ir bijis tā, ka gludinot apģērbu, no gludekļa ūdens tvertnes izdalās ūdens ar dažādiem netīrumiem, kas nereti pat sabojā apģērbu. Tas ir tikai tāpēc, ka regulāri netiek tīrīta ūdens tvertne. Kā jātīra gludekļa ūdens tvertne? Pašā sākumā izlej pilnībā visu ūdeni no gludekļa. Atceries, kas tas jādara tikai tad, kad gludeklis ir izslēgts. Pēc tam ūdens nodalījumā ielej etiķi un pakrati gludekli. Etiķi vajadzētu atstāt vismaz 10 minūtes. Pēc tam tas ir jāizlej un vairākas reizes jāizskalo ūdens tvertne ar tīru ūdeni.

  • Svarīgi!
  • Gludekļa virsmas tīrīšanai nevajadzētu izmantot abrazīvas pastas, jo tās var saskrāpēt virsmu. Tāpat nevajadzētu izmantot arī abrazīvas lupatiņas un švammītes.
  • Lai saglabātu ūdens tvertni tīru pēc iespējas ilgāk, pēc katras gludināšanas reizes vajadzētu izliet ūdeni. To vajadzētu darīt kamēr ūdens tvertnē ir vēl karsts, jo tad var atbrīvoties no netīrumiem, kas atrodas tvertnes iekšpusē.

Ja tomēr iztīrīt gludekli neizdodas un tas vairs nepilda savas funkcijas, tad ienāc interneta veikalā, lai iegādātos jaunu gludekli!


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti