Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Kā krāsot mājas fasādi, un kādi krāsošanas piederumi šim darbam vajadzīgi?

Siltie pavasara un vasaras mēneši ir īstais laiks, kad ķerties klāt dažādiem krāsošanas darbiem, un izņēmums nav ēku fasāžu krāsošana. Esat nolēmis šo darbu paveikt pats, taču nezināt, kādas krāsas izvēlēties, kādi krāsošanas piederumi jums vajadzīgi un kādām niansēm jāpievērš uzmanība, krāsošanas laikā? To visu uzzināsiet raksta turpinājumā!

Kādu krāsu vislabāk izvēlēties mājas fasādei?

Nevienam nav noslēpums, ka krāsas ir daudz un dažādas, sākot ar tām, kad domātas mēbeļu krāsošanai un beidzot ar jumtu segumiem paredzētiem risinājumiem. Katra no tām ir atšķirīga, tāpēc svarīgi izvēlēties tieši fasādei paredzētu krāsu. Jāņem vērā, ka fasādes krāsa pilda ne tikai estētisko funkciju – tā arī pasargā ēku no apkārtējās vides un laikapstākļu (UV stari, nokrišņi, paaugstināts gaisa mitrums, ievērojamas temperatūras svārstības, aļģes, sūnas, un citi) ietekmes.

Krāsu izvēli ietekmē arī tas, uz kāda materiāla to paredzēts klāt. Piemēram, koka virsmām parasti izmanto alkīda vai akrilāta krāsas, kas kārtīgi iesūcas koksnē un izveido mitrumu atgrūdošu plēvi, bet cementa virsmām ir jānodrošina CO2 piekļuve, un to spēj nodrošināt akrila krāsas. 

Kopumā vērtējot, šādu nianšu ir daudz, tāpēc, ja neesat pārliecināts par savām spējām atrast piemērotāko fasādes krāsu, noteikti izmantojiet iespēju konsultēties ar pieredzējušu konsultantu specializētā būvniecības preču veikalā. Tur noteikti būs pieejama arī krāsu palete sienām, kas palīdzēs piemeklēt labāko toni jūsu mājai.

Kādas krāsošanas iekārtas vai piederumi ir nepieciešami fasādes apstrādei?

Atbilde uz šo jautājumu ir atkarīga no tā, kā esat iecerējis veikt krāsošanas darbus. Ātru un efektīvu darbu nodrošina specializētas krāsošanas iekārtas, kas izsmidzina krāsu. Šādu risinājumi parasti izvēlas profesionāļi, kā arī cilvēki, kuru māju fasādēm ir liels laukums.

Otrs variants – manuāla krāsas uzklāšana. Lai to paveiktu, jums būs nepieciešami šādi krāsošanas piederumi:

  • krāsošanas rullīši, kā arī otas;
  • trauks, kurā pārliet krāsas (vai arī sietiņš, ar kuru tīrīt rullīti);
  • cimdi un aizsargbrilles;
  • plēve un līmlente, lai no krāsas pasargātu durvis, logus un citus elementus;
  • kāpnes un stalažas.

Izvēloties krāsošanas piederumus, noteikti arī iepazīstieties ar to specifikāciju. Piemēram, krāsošanas rullīši ievērojami atšķiras gan pēc to platuma, gan tekstūras jeb faktūras. Parasti tiek norādīts arī tas, kādu virsmu krāsošanai konkrētais rullītis ir piemērots.

Kādas nianses jāņem vērā krāsošanas laikā?

Ļoti svarīgs aspekts ir laiks, kurā veikt krāsošanu. Labākais brīdis, kad to darīt, ir vēss, mākoņains laiks bez vēja, taču – ne pārāk vēlu pievakarē, jo tad krāsa var nepaspēt nožūt pirms rasas. Savukārt ja krāsojamā virsma ir uzkarsusi, pēc krāsošanas uz tās var rasties pūslīši. Būtiski, lai virsma būtu tīra, un uz tās nebūtu putekļi. Cinkotām jaunām virsmām, kas nav matētas, būs nepieciešama atbilstoša grunts, bet spīdīgas virsmas iespējams apstrādāt ar smilšpapīru. 

Visbiežāk krāsošana notiek, krāsu uzklājot divos slāņos. Pirms klājiet otro kārtu, noteikti iepazīstieties ar konkrētās krāsas specifikāciju un pārliecinieties, ka pirmā kārta ir nožuvusi. Krāsu samaisiet ar tīru un sausu instrumentu, vislabāk – no koka izgatavotu.

Vai arī jūs esat nolēmis atsvaidzināt savas mājas fasādi? Visi nepieciešamie krāsošanas piederumi, fasādes un sienas krāsas, kā arī Caparol krāsu palete un viss pārējais dažādiem būvniecības un remontdarbiem atrodams Buvserviss.lv. Ienāciet, veiciet pasūtījumu, un saņemiet to jau pēc 1-2 dienām!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Izcel savas mājas dizainu ar betona dakstiņu jumtu

Pareizi izvēlēts jumts var būtiski ietekmēt jūsu mājas kopējo estētiku. Betona dakstiņu jumts – kopējo vides atmosfēru. Tas ne tikai nodrošina izturību un ilgmūžību, bet arī piešķir šarmantu el...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti