Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Kā nopirkt labu televizoru?

Labākajam televizoram ir ideāli ass attēls, tam piemīt dažādas interesantas un noderīgas funkcijas, kā arī to ir ērti lietot. Taču tā kā TV cenu diapazons veikalos un internetā ir visai plašs, to modeļi ir atšķirīgi. Lai izvēlētos pareizo, ir jāņem vērā dažādi faktori.

Kādu televizoru iegādāties?

Tā kā TV ir ilgtermiņa ieguldījums, pirms tā iegādes ir svarīgi veikt izpēti. To darot, pajautā sev – kāda izmēra televizori man interesē? Vai es meklēju ko specifisku, vai arī mani interesē izdevīgas akcijas? Cik daudz esmu gatavs tērēt? Kāda zīmola TV es vēlos? Vai man tiešām ir nepieciešams 4K?

Kāda izmēra televizoru man pirkt?

Tā kā veikalos arvien biežāk parādās televizori ar lielākiem ekrāniem, sarūk to modeļi skaits, kuru ekrānu izmērs ir mazāks par 40 collām. Tomēr, ņemot vērā to, ka TV rāmja platums samazinās, patiesais ekrāna lielums var nebūt nemaz tāds, kā tev šķiet. Pievērs uzmanību tam, kur tu plāno novietot savu televizoru. Ja telpa ir neliela, nav ieteicams pirkt ļoti lielu ekrānu.

Cik daudz es esmu gatavs tērēt par televizoru?

Lai arī dārgākie TV modeļi var maksāt pat vairākus tūkstošus eiro, ir iespējams atrast arī tādus televizorus, kuru cena ir zem 200 eiro. Labā ziņa ir tā, ka ikviens var atrast tādu televizoru, kas atbilst viņu budžetam. Ja nezini, kādu TV izvēlēties un kā to cenas atšķiras pa izmēriem, vari ieskatīties interneta veikala 220.lv piedāvājumā, kur atradīsi plašu modeļu klāstu. Tur pieejami televizori akcijas cenās.

Kā izvēlēties labāko TV ražotāju?

Ir daudz televizoru brendu. Tomēr visbiežāk cilvēki izvēlas tieši no šiem četriem “milžiem” – Samsung, LG, Sony un Panasonic. Samsung ir TV tirgus līderis, kuram cieši seko Dienvidkorejas lepnums LG. Abiem ir ļoti plašs televizoru klāsts, sākot no pavisam lētiem, līdz izsmalcinātiem, funkcijām bagātiem un dārgiem. Sony un Panasonic ir salīdzinoši mazāks klāsts, kā arī tiem piedāvā līdzīgas cenas un izmērus. Papildus šiem četriem zīmoliem, iecienīti ir arī Toshiba, Sharp un Philips ražojumi.

Vai ir vērts pirkt televizoru ar HD vai 4K Ultra HD?

4K izšķirtspējas televizoru salīdzinoši zemā cena izslēdz iemeslus, kādēļ izvēlēties Full HD TV. Lai arī līdz šim nav pieejams tik plašs satura klāsts 4K kvalitātē, pētījumos noskaidrots, ka šie televizori nodrošina labāko attēla kvalitāti.

Kas ir HDR un vai man tas nepieciešams?

Ja tu meklē jaunu TV, tu noteikti būsi redzējis modeļus ar HDR (high dynamic range) izšķirtspējas standartu. Šis apzīmējums ir aizgūts no fotogrāfiju uzņemšanas, un tas nozīmē, ka televizors spēj attēlot dzīvāku melno krāsu, gaišāku balto krāsu, kā arī izteiktākus starptoņus. Proti, tu redzēsi tieši tādu bildi, kādu filmas režisors gribēja, lai tu ieraugi. 4K Ultra HD TV reti pieejami bez šī standarta.

Vai izliektie TV labs ieguldījums?

Televizori ar izliekto ekrānu sāka parādīties pirms pāris gadiem, sākotnēji augstākajos cenu plauktos, taču pakāpeniski tie ir kļuvuši daudz pieejamāki. Diemžēl tie nav ieguvuši cerēto popularitāti, un mūsdienās šāda veida TV piedāvā tikai Samsung. Par spīti ražotāju apgalvojumiem, ka izliektie televizori nodrošina labāku skatīšanās pieredzi, cilvēku viedokļi atšķiras. Atceries to, ka, ja tu vēlies iegādāties izliekto televizoru, to būs grūti pielikt pie sienas.

Ceram, ka šie padomi noderēs, lai iegādātos tieši tādu TV, kāds tev nepieciešams!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti