Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kā pareizi izvēlēties skropstu tušu

Jautājums, par to kā veiksmīgi iegādāties skropstu tušu uztrauc daudzas sievietes. No dekoratīvās kosmētikas izvēles ir atkarīgas daudzas svarīgas lietas kā, piemēram, ārējais skaistums, skropstu un acu veselība. Jautājums ir ne tikai par produkta kvalitāti, bet arī par pagarinošajām īpašībām, krāsu un dažiem citiem momentiem.

Ar savām zināšanām un pieredzi dalās Skaistuma studijas Melinda meistare – Linda Gabrāne.

Pagarinošā vai apjoma tuša

Gandrīz visas dekoratīvās skropstu tušas ir sadalītas divās kategorijās: pagarinošās un apjomu sniedzošās. Līdzekļi, kas pieder pie pirmās grupas, labi atdala īsās skropstas un palielina to garumu, nedaudz mainot biezumu. Šis efekts tiek sasniegts mikroskopisko olbaltumvielu dēļ. Tie ir absolūti nekaitīgi un neizraisa blakusparādības (kairinājumu, plakstiņu pietūkumu).

Apjoma tuša, gluži pretēji, padara skropstas biezākas un blīvākas, radot blīvuma efektu. Rezultāts tiek sasniegts pateicoties tam, ka sastāvā ir vaska mikrogranulas. Bet Jums nevajadzētu izvēlēties šādu skropstu tušu jutīgiem plakstiņiem, jo ​​vasks nereti izraisa acu un ādas kairinājumu un apsārtumu.

Skropstu tušas sastāvs

Atkarībā no tā, kādi komponenti ir iekļauti sastāvā, skropstu tuša var būt arī ūdensizturīga. Kā izvēlēties skropstu tušu, koncentrējoties uz sastāvu? Lai to izdarītu, Jums jāsaprot, vai visas sastāvdaļas ir Jums piemērotas.

Parastā skropstu tuša

Tā ir maigāka un saudzīgāka pret skropstām. Parastā tuša, neskaitot ūdeni, var saturēt taukus un krāsvielas. Mūsdienīgi produkti var ietvert arī noderīgus papildinājumus:

  • Keratīns;
  • Lanolīns;
  • Vasks;
  • Pantenols;
  • Aerogēls;
  • Kolagēns;
  • E vitamīns.

Keratīns stiprina skropstas, bet lanolīns tās mitrina. Pēdējie divi komponenti sarakstā atjauno elastību un uzlabo spīdumu. Ja Jums ir jutīgas acis, izvairieties pirkt skropstu tušu, kuras sastāvā ir lanolīns vai vasks. Šajā gadījumā Jums jāmeklē tuša, kurā tiek pievienoti šo vielu sintētiskie analogi.

Ja Jūs dzīvojat lielā pilsētā, kur gaisa un ūdens ekoloģiskais stāvoklis nav tas labākais, tad ir vērts meklēt elastīgu skropstu tušu ar pantenolu. Šī viela efektīvi aizsargā skropstu struktūru no negatīvas ietekmes. Aerogēls tiek pievienots, lai skropstas iegūtu vēlamo formu ar izliekumu.

Ūdensizturīga skropstu tuša

Šādu eksemplāru arī ir vērts glabāt Jūsu kosmētikas maciņā, jo tā ir ideāli piemērota īslaicīgai lietošanai ,piemēram, peldoties, trenējoties vai, ja ārā ir lietaina diena. Bet lietot šo skropstu tušu pastāvīgi nav ieteicams.

Iemesls ir tāds, ka ūdensizturīgām tušām pievieno parafīna sveķus, kas var izraisīt acu plakstiņu kairinājumu. Ja Jums ir jāizmanto šāda tuša, tad vislabāk būtu iegādāties maigu un labi attīrošu līdzekli kosmētikas noņemšanai.

Skropstu tušas kvalitāte

Pērkot tušu, ir nepieciešams noteikt tās kvalitāti. Lai to izdarītu, Jums jāievēro daži noteikumi:

  1. Pārbaudiet iesaiņojuma stāvokli. Tas ir svarīgi, jo atvērtas un neatvērtas tūbiņas glabāšanas laiks ir atšķirīgs.
  2. Pēc atvēršanas novērtējiet produkta smaržu. Augstas kvalitātes produktam ir nedaudz salds aromāts vai tāda vispār nav. Savukārt, ja smarža ir asa, tad tas nozīmē, ka tā ir sliktas kvalitātes tuša un var izraisīt negatīvas sekas acīm.
  3. Ja Jums ir nosliece uz alerģijām, ieteicams izvēlēties skropstu tušu, kurai ir pieejami paraugi. Produkts jāuzklāj plaukstas locītavas iekšpusē un jāpagaida 10-15 minūtes.

Kā izvēlēties krāsu

Izlemt par krāsu ir daudz vieglāk. Mūsdienās Jūs varat atrast tušu jebkurā tonī kā, piemēram, klasiski melnu, brūnu, zilu, pelēku, sarkanu, zelta vai sudraba.

Izvēloties tušas krāsu, ieteicams atcerēties, ka, ja Jums ir alerģija pret kosmētiku, labāk ir iegādāties melnu vai brūnu toni. Ja Jums ir paaugstināts jutīgums, tad lietot citas krāsas nav ieteicams.

Derīguma termiņš un uzglabāšanas laiks

Šis brīdis ir ļoti svarīgs, izvēloties kosmētiku veikalā. Vislabāk ir iegādāties skropstu tušu, kas tika izgatavota tekošajā gadā. Bet ir svarīgi saprast atšķirību starp derīguma termiņu un uzglabāšanas laiku. Pirmais attiecas uz jaunu produktu, kas vēl nav atvērts. Pēc tūbiņas atvēršanas sākas uzglabāšanas periods, un tas ir diezgan īss - tikai 3 līdz 4 mēneši. Precīzu laika periodu var redzēt uz produkta iepakojuma.

Kur un kā uzglabāt skropstu tušu

  1. Uzglabāšanas vietai jābūt prom no aukstuma, karstuma un tiešiem saules stariem. Tāpēc ledusskapis, vannas istaba vai palodze nebūs īsti piemēroti.
  2. Lai novērstu skropstu tušas izžūšanu, Jums ar rotācijas kustību ir jāizņem birstīte no tūbiņas un tādā pašā veidā arī jāieliek atpakaļ. Ja, atverot tūbiņu, Jūs veicat kustības ar birstīti "uz leju un uz augšu", lai samaisītu saturu, tad tur var ieplūst daudz gaisa un krāsa ātri izžūs.
  3. Pēc skropstu uzkrāsošanas, arī pašu birstīti un tūbiņas malas ieteicams noslaucīt ar salveti, lai izžuvušās daļiņas nenokļūtu galvenajā saturā, kādēļ pēc tam veidojas kunkuļi.

Kad ir pienācis laiks iegādāties jaunu tušu, ir vērts atcerēties visus noteikumus un ieteikumus. Tas palīdzēs nekļūdīties izvēlē un radīs gandarījumu, uzklājot grimu. Galu galā, kvalitatīva un nevainojama skropstu tuša ir skaistuma un veselības atslēga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti