Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kā pavadīt dienu kopā ar bērniem?

Tie, kuriem ir bērni noteikti zina, cik ļoti bērni savas brīvdienas vēlas pavadīt aktīvi, viņi vienmēr grib savu brīvo laiku pavadīt pēc iespējas interesantāk. Tāpēc daudzi vecāki nereti krīt nelielā panikā, jo trūkst ideju. Liekas, ka jau viss ir izmēģināts un darīts. Vecākiem nākas meklēt tādas aktivitātes, kas bērniem patiktu, kā arī rosinātu viņos interesi, lai gan dažiem vecākiem gribētos vienkārši apsēsties dīvānā un atpūsties. Ja arī Tev trūkst ideju, kā pavadīt dienu kopā ar saviem bērniem, tad lasi raksta turpinājumu! Tajā atradīsi lieliskas idejas, kā pavadīt kopā laiku tā, lai patiktu gan Tev, gan bērniem.

 

  • Dodieties uz zooloģisko dārzu. Bērniem noteikti patiks apskatīt visus dzīvniekus, kas vien tur ir pieejami. Bērniem būs ne vien interesanti, bet viņi iemācīsies arī daudz ko jaunu par dzīvnieku valsti. Ja esiet jau bijuši lielajā zooloģiskajā dārzā, tad noteikti dodieties uz kādu citu Latvijas zooloģisko dārzu. Tādu ir diezgan daudz un tie noteikti nav ne ar ko sliktāki.
  • Dodieties uz pludmali. Šis ir ļoti piemērots brīvdienas pavadīšanas veids, it sevišķi, ja aiz loga spīd saule un ir karsts. Bērni varēs gan spēlēties smiltiņās, gan doties atveldzēties jūrā. Papildus tam sarīkojiet nelielu pikniku turpat pludmalē. 
  • Ja ir tāda brīvdiena, kad līst lietus un negribas doties laukā no mājas, tad pavadiet laiku virtuvē kopā ar bērniem. Šādā dienā variet nodoties dažādiem garšīgiem eksperimentiem. Bērniem jau no mazotnes vajadzētu mācīt gatavot ēst, jo tas vēlāk pašiem noderēs. Iespējams, ka šajā dienā paši atklāsiet vēl nebijušas garšas un varēsiet papildināt savu recepšu krājumu ar vēl kādu patiešām gardu maltīti.
  • Dodieties uz mežu sēņot. Vasaras vidus un rudens ir īstais laiks, lai lasītu sēnes. Mežā var ne tikai lieliski relaksēties, bet arī salasīt dažādas meža veltes. Bērniem patīk izmēģināt ko jaunu un nebijušu, tāpēc, ja savus bērnus vēl neesi vedis uz mežu, ir īstais laiks to darīt. 
  • Dodieties uz parku un braukājiet ar skrejriteņiem. Pēdējā laikā tieši skrejriteņi ir kļuvuši ļoti populāri. Tas ir lielisks veids, kā ātri nokļūt vajadzīgajā vietā, izvairoties no sastrēgumiem. Arī bērniem noteikti patiks šāds transportlīdzeklis. Skrejriteņus var iegādaties gan veikalos, gan internetā. Piemēram, skrejriteņi interneta veikalā 220.lv ir pieejami ļoti plašā klāstā. Taču, ja nevēlies lieki tērēties, tad tos var arī iznomāt.
  • Aizbrauciet uz ūdens atrakciju parku. Šis arī labi derēs lietainā dienā. Ir bērni, kuriem ļoti patīk dzīvoties pa ūdeni, iespējams, ka Taviem bērniem arī tas patīk. Arī vecākiem patiks laiku pavadīt aktīvi. 
  • Apmeklējiet kino. Kino teātros nepārtraukti tiek piedāvātas filmas jaunajai paaudzei. Ja vēlies pavadīt laiku ar bērniem ne pārāk aktīvi, tad kino ir viens no labākajiem variantiem, ko darīt brīvdienās.
  • Sarīkojiet mājās mazu ballīti, piemēram, dārza ballīti, ja dzīvo privātmājā. Uzaicini ciemos savus draugus ar bērniem. Ballītes laikā variet spēlēt dažādas spēles, dziedāt dziesmas. Ja ir iespēja, tad izveidojiet ugunskuru, uz kura varēsiet cept visādas gardas lietas. 

Ideju, ko darīt, ir patiešām daudz. Atliek vien izvelēties to, kas patīk vislabāk. Jāņem vērā arī savas iespējas, izvēloties konkrēto aktivitāti. Lai izdodas atrast sev tīkamāko brīvdienu pavadīšanas ideju!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti