Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Kā radīt vēlmju sarakstu ar lietām, kuras nepieciešamas mājoklī (pirms remonta uzsākšanas)?

Pateicoties plašajam un daudzveidīgajam informācijas apjomam internetā un žurnālos, mūsdienās mājokļa pārvērtību plānošana ir vienkāršāka, nekā jebkad, turklāt, izmantojot speciālistu pamācības un tutorial video, daudzus remontdarbus varam veikt pašu spēkiem. Tomēr vispirms ir jāiztēlojas, kā katra telpa varētu izskatīties, kad tā būs pabeigta un iekārtota. Tas nozīmē, ka Tev būs nepieciešams izveidot sarakstu ar lietām, kuru Tavā mājoklī trūkst. Kā to izdarīt efektīvāk un gudrāk, lasi turpinājumā.

Pieraksti idejas, lai tās neaizmirstu

            Ļoti iespējams, ka ideja par mājokļa remontu Tev ir bijusi jau sen, un Tu domāji, kā veiksmīgāk to īstenot. Apsvēri arī tādu variantu, kā patēriņa kredīts, ko izmantot, ja pēkšņi radīsies papildu izmaksas. Taču pats svarīgākais ir skaidra vīzija par to, ko vēlies sasniegt. Un to vari veidot, izmantojot internetā, žurnālos un citur ieraudzītās idejas un informāciju.

 Ideālā variantā apkopo to visu piezīmju kladē, kurā vari pat veidot kolāžas, krāsu variācijas un radoši izpausties. Pēc kāda laika, aplūkojot savas idejas, iespējams, ieraudzīsi noteiktas krāsas vai materiālus un to kombinācijas, kas Tev visvairāk iepatikušās. Tās arī vari izmantot sava mājokļa iekārtošanā. Tas pats attiecas arī uz mēbelēm un citiem interjera elementiem.

 Veido sarakstu, sākot ar svarīgākajām lietām

            Daudzi dizaineri ieteiks Tev to pašu, proti, vispirms izpēti dažādas idejas un iespējas, lai saprastu, ko vēlies redzēt savā mājoklī. Pēc tam, kad Tev ir virkne ar lietām, variantiem un elementiem, mēģini tos sarindot prioritārā secībā, sākot ar svarīgāko. Tās var būt ne tikai mēbeles un interjera elementi, bet arī citas lietas, kas Tev nepieciešamas.

  Noskaidro, kāds ir Tavs budžets

            Lai izvairītos no nopietnām finansiālām problēmām, Tev ir jānoskaidro, kāds ir Tavs pieejamais budžets. Izmanto iepriekš izveidoto prioritāšu sarakstu, lai atlasītu tās lietas, kuras Tev patiešām ir nepieciešamas, un atliktu uz vēlāku laiku to, kas var pagaidīt. Atceries, ka Tava projekta īstenošanu finansiāli vienkāršāku padarīs tā sadalīšana vairākos posmos, piemēram, sešu mēnešu laikā īsteno vienu posmu, pēc tam ķeries klāt nākamajam.

Tāpat pārdomā, vai ir lietas, kuras vari izmantot atkārtoti, apsver domu par lietotu mantu iegādi, jo tas var ievērojami samazināt izdevumus.

  Pārvieto idejas no piezīmju klades uz tāfeli

            Šis ir tas punkts, kad Tavas idejas arvien vairāk pietuvojas realitātei. Šim uzdevumam vari izmantot korķa tāfeli vai arī vienkārši daļu sienas. Izlīmē uz tās attēlus un idejas, kuras Tev ir patikušas visvairāk. Kombinē tās, jauc kopā un papildini, līdz izveidojas rezultāts, kuru vēlies redzēt dzīvē.

   Izmanto tāfeli, lai noteiktu, kur katra lieta atradīsies

            Šis ir tas posms, kad Tev ir jāizdara noslēdzošās izvēles. Atceries, ka nav svarīgi, cik skaisti un moderni Tava ideja izskatās uz tāfeles, ja to nevari ietilpināt savā mājoklī. Tāpēc ņem talkā balto līmlenti un izlīmē uz istabas grīdas mēbeļu siluetus, lai saprastu, kur tās atradīsies, un vai visam plānotajam pietiks vietas. Šim uzdevumam vari izmantot arī kartona kastes, lai radītu telpisku iespaidu par istabas iekārtojumu.

   Nosaki galējās izmaksas

            Pēc tam, kad esi noskaidrojis, kādi elementi nepieciešami Tavam mājoklim, sāc veikt izpēti interneta veikalos. Noskaidro, piemēram, kādas ir gultu un dīvānu cenas, piefiksē tās pie katra no elementiem.

            Īstenojot visu, kas šajā rakstā ir minēts, noslēgumā Tev vajadzētu būt izveidotai ideju tāfelei, uz kuras ir attēli, elementi, piemēri un varianti, kā arī preču cenas. Neaizmirsti to, ka remonta gaitā Tavas vēlmes un domas var pamainīties, un tas ir pilnīgi normāli, tikai neaizmirsti attiecīgi pielāgot arī tāfeles saturu. Lai veicas!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Drošā ķīmija ar "Biolar"

Cilvēki, kas ir tālu no ķīmijas jomas, dažreiz ļoti piesardzīgi izturas pret nozari un tās produktiem. Tas lielā mērā ir saistīts ar tā saucamiem "bīstamības apzīmējumiem", kas tiek drukāti ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti