Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kā sagatavoties Ziemassvētkiem laicīgi?

Ziemassvētku laikam līdzi nāk ne vien silta noskaņa, atpūta ģimenes lokā un ziemas izklaides ārā, bet arī liela gatavošanās, kas var izvērsties nepatīkami satraucoša, ja tiek atlikta uz pēdējo brīdi. Labāk par svētkiem sākt domāt jau laicīgi, lai nekas netiktu aizmirsts un pēdējās nedēļas nepaietu sasteigtā iepirkšanās drudzī.

Sāc krāt dāvanām jau vasarā (vai pat janvārī!)

Protams, to vieglāk pateikt nekā izdarīt, bet laicīga krāšana pa nelielai summai katru mēnesi palīdzēs neradīt robu novembra vai decembra budžetā. Ziemassvētku laiks var būt ļoti dārgs, ja tev ir liela ģimene vai draugu loks, ko apdāvināt. Ja atliksi visus izdevumus uz pēdējo brīdi, nāksies atteikties no citām lietām vai varbūt spēsi sagādāt tikai mazākas un lētākas dāvanas, nekā gribētos.

Krāt var dažādos veidos. Piemēram, vari izveidot atsevišķu bankas kontu, kurā no ikmēneša ienākumiem ieskaiti kaut dažus procentus. Jau ar to pietiks labam pamatam, no kura iegādāt dāvanas sev mīļajiem. Tāpat var arī izmantot veco metodi – krājkasīti, kurā ik pa laikam ieber viena vai divu eiro monētas, kas sakrājušās makā.

Iegādājies dāvanas vismaz mēnesi iepriekš

Mūsdienās visērtāk iepirkšanos veikt ir interneta vidē, tomēr to darot, jāņem vērā, ka preču piegāde var aizņemt ilgāku laiku. Ja vēlies tuviniekiem sagādāt Ziemassvētku dāvanas no ārzemju interneta veikala, jārēķinās ar vēl jo ilgāku piegādi, kas var aizņemt pat vairākus mēnešus, ja paciņai gadās apmaldīties ceļā. Arī vietējos interneta veikalos var gadīties, ka patiesībā prece noliktavā nav pieejama un nāksies to gaidīt ilgāk. Šādu neparedzamu situāciju dēļ labāk būs dāvanas sākt iepirkt jau iepriekš – mēnesi pirms svētkiem varētu pat saukt par pēdējo brīdi.

Laicīgi sameklē rotājumus un izdekorē mājokli

Jau decembra sākumā vari sākt pievērst uzmanību mājokļa dekorācijām. Sāc pamazām – ar adventes vainagu, kādām gaismiņu virtenēm, svečturiem logos. Mājām nav jāpārtop no ikdienišķām par svinīgām vienas dienas laikā, vari to darīt visa mēneša garumā. Tad arī labāk sajutīsi, kuri no rotājumiem tiešām iederas mājās, bet kurus varbūt tomēr atlikt atpakaļ kastē.

Tāpat arī decembra laikā vari veltīt kādu dienu, lai veiktu kārtīgu, padziļinātu mājokļa tīrīšanu. Izmazgā aizkarus, pārkārto plauktus un atbrīvojies no lietām, kas vairs nav vajadzīgas un tikai aizņem vietu.

Iepriekš izplāno svētku mielastu, fona mūziku un aktivitātes

Nedēļa vai divas pirms svētkiem nebūs par ātru, lai sāktu plānot receptes, ko šogad vēlies izgatavot mājiniekiem svētkos. Tā var būt ierastā klasika, bet vari arī izmēģināt kaut ko jaunu. Ja laikus sameklēsi receptes, paspēsi atrast arī tās sastāvdaļas, kas nav pieejamas piemājas mazajā veikaliņā.

Tāpat arī laicīgi vari sākt baudīt svētku atmosfēru, domājot par mūziku, kādu vēlēsies klausīties Ziemassvētkos. Vari izveidot savu atskaņošanas sarakstu vai iegādāties kādu Ziemassvētku albumu, un mūzikas saraksta veidošanu var arī uztvert kā jautru nodarbi, ko darīt kopā ar mājiniekiem.

Lai nebūtu tā, ka svētku dienā tiek tikai izsaiņotas Ziemassvētku dāvanas un katrs aiziet uz savu istabu, vari iepriekš izplānot dažnedažādas svētku aktivitātes. Padomā, kas varētu patikt tieši tavai ģimenei. Ja esat ļoti aktīvi un enerģiski, varat doties ārā (piemēram, rīkot sniega piku kaujas vai rotāt eglītes mežā ar našķiem, kas garšos meža zvēriem) vai spēlēt spēles, bet ja gribas ko mierīgāku, varat jau laikus sameklēt mīļākās Ziemassvētku filmas vai iegādāties kādu Ziemassvētku puzli, ko kopīgi likt, kamēr krāsnī cepas piparkūkas.

Ja tev trūkst idejas šīgada Ziemassvētku rotājumiem, apmeklē Smscredit.lv blogu – tur atradīsi rakstu 10 idejas mājokļa dekorēšanai svētku laikā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Drošā ķīmija ar "Biolar"

Cilvēki, kas ir tālu no ķīmijas jomas, dažreiz ļoti piesardzīgi izturas pret nozari un tās produktiem. Tas lielā mērā ir saistīts ar tā saucamiem "bīstamības apzīmējumiem", kas tiek drukāti ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti