Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kā uzturēt sevi formā mājas apstākļos?

Ikvienam ir svarīgi justies labi un uzturēt sevi formā, tomēr līdz ar pandēmijas sākumu, mūsu ikdiena krasi mainījusies – vairums procesu, galvenokārt darbs un mācības, norit attālināti. Atrodoties mājās un cenšoties tikt galā ar visiem pienākumiem, bieži vien aizmirstam izkustēties, līdz ar to pirms-pandēmijas formas lēnām pazūd. Kā rīkoties, ja ir vēlme sevi uzturēt formā, taču nav iespējas izrauties no mājas rutīnas? Lūk, daži ieteikumi, kā uzturēt sevi formā mājas apstākļos!

Sakārtojiet savu ikdienas režīmu

Ilgstoši atrodoties mājās, pavisam ātri rodas nelāgi ieradumi, kā piemēram nesakārtots miega cikls – ejam gulēt vēlu, savukārt jāceļas agri. Patiesībā kvalitatīvs miegs ir viens no veselības pamata noteikumiem, tādēļ plānojiet savu laiku!

Ieplānojiet, cikos dosieties pie miera, cikos celsieties, cik daudz laika nepieciešams darbam, mājsaimniecības pienākumiem u.c. – ja viss tiks saplānots precīzi, noteikti atbrīvosies laiks sev, respektīvi, laiks fiziskām aktivitātēm. Lai nenovirzītos no plāna, visu pierakstiet, piemēram, plānotājā, tādējādi radot sevī lielāku motivāciju.

Trenējieties mājās

Varam būt pateicīgi internetam par plašajiem resursiem, kur pieejami arī daudz un dažādi bezmaksas treniņi profesionālu treneru vadībā, tādēļ izmantojiet iespēju un trenējieties mājās!

Turklāt, nav jāuztraucas, ka mājās nav pieejams atbilstošs inventārs – hanteļu vietā varat izmantot, piemēram, ūdens pudeles. Ja zināt, kuras ķermeņa daļas vēlaties trenēt, varat izvietot mājās mērķiem atbilstošu trenažieri – plašs piedāvājums trenažieru pieejams 220.lv.  Iespējams, Jums iepatiksies tik ļoti, ka sporta zālē vairs pat nevēlēsieties atgriezties!

Sekojiet līdzi savam uzturam

Ja sekojat līdzi savai figūrai, Jūs noteikti zināt – lai dedzinātu kalorijas, jāpatērē vairāk kaloriju nekā tiek uzņemts. Noteikti nevajag sevi krasi ierobežot, jo tas liks ''norauties'', tomēr uzturā vajadzētu iekļaut vairāk augļu un dārzeņu, īpaši tagad, sezonas laikā. Atcerieties uzņemt pietiekami daudz šķidruma – vismaz 2l ūdens dienā.

Izaiciniet sevi

Izaicinājumi ir labākais veids, kā mājas apstākļos sevi motivēt. Nostādiet konkrētus mērķus, piemēram, noiet dienā 10 000 soļu vai uztaisīt 100 atspiešanās – mērķi, protams, atkarīgi no Jūsu vēlmēm un iespējām. Uzstādot sev izaicinājumu, atcerieties, ka tam ir jābūt sasniedzamam – piemēram, diez vai Jūs varēsiet uztaisīt 100 atspiešanās, ja līdz šim dienā knapi uztaisāt 20 vai vispār to nedarāt. Kad izaicinājums izpildīts, varat sevi apbalvot, lai motivētu turpmākai mērķu sasniegšanai, piemēram, palutināt sevi ar kādu gardumu.

Atcerieties par atpūtu

Ja šobrīd nākas strādāt attālināti, no mājām, tad ļoti svarīgi ir neaizmirst par atpūtu – ilgtoša sēdēšana vienā pozā un lūkošanās datora un telefona monitorā negatīvi ietekmē mugurkaulu un redzi. Lai uzturētu sevi formā, ik pa laikam piecelieties un izkustieties, izpildot kādus vienkāršus vingrinājumus vai gluži vienkārši pastaigājoties pa mājokli. Atpūsties vajadzētu vismaz reizi stundā!

Veltiet laiku sev

Visa pamatā ir veselīga domāšana. Lai ķermenis funkcionētu kā nākas un Jūs justos labi, fiziskās aktivitātes jāapvieno ar sabalansētu uzturu un emocionālu līdzsvaru. Pirmie divi punkti parasti nesagādā problēmas, savukārt emocionālā līdzsvara panākšana ir ilgtošs darbs ar sevi. Viens no vienkāršākajiem veidiem, kā to panākt – meditācija.

Meditācija samazina stresa līmeni, uzlabo miega kvalitāti un gluži vienkārši ļauj aizmirsties un atslābināties. Turklāt, meditēt ir pavisam vienkārši un mājās tas iespējams bez maksas – izvēlieties kādu mierīgu vietu, uzlieciet fonā mierīgu mūziku un sēdiet, mierīgi ieelpojot un izelpojot.

Noskaņojieties, plānojiet laiku, iekārtojiet sev nelielu sporta zāli un, protams, neaizmirstiet par uzturu - interneta veikalā 220.lv pieejams ne tikai trenažieri un cits sporta inventārs, bet arī sporta uzturs. Ņemiet vērā šos padomus, un Jums pavisam noteikti izdosies uzturēt sevi formā mājas apstākļos!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Kapu pieminekļi mirušo piemiņai un godināšanai

Cilvēks dzīvo tik ilgi, cik ilgi saglabājam viņu savās atmiņās. Rūpējoties par aizgājēja piemiņu, kapavietā vēlams uzstādīt kapu apmali vai kapu pieminekli. Tas ļaus nekļūdīgi atrast mirušā kapu n...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti