Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Kad var sākt apgūt programmēšanu

Domāšana par jaunas profesijas apguvi lielākoties saistās ar pamatskolas vai vidusskolas absolventiem, jo tas ir šķietami tipiskākais brīdis, kad izvēlēties karjeras virzienu un sekot tam. Bet vai tiešām viss ir tik viennozīmīgi?

Jāsāk agri!

Ja runa ir par programmēšanu, tā ir prasme, kuru apgūt vienmēr ir piemērots laiks. Arvien vairāk tiek runāts pat par to, ka programmēšanas pamatus vajadzētu bērniem sākt mācīt jau pirmsskolas vecumā, protams, izvēloties šim vecumam atbilstošas metodes, taču veicinot “pareizo” domāšanu.

Šobrīd, kad jaunieši tik daudz laika pavada dažādos ekrānos, vēlams viņus motivēt to darīt iespējami efektīvi, apgūstot jaunas lietas. Un kāpēc lai tā nebūtu programmēšana?

Bet jautājumam par to, kad sākt apgūt programmēšanu, ir arī otra puse. Programmēšana ir prasme, ko var mācīties jebkurā vecumā, arī tad, ja karjeras ceļš jau izvēlēts, taču ir radusies vēlme kaut ko dzīvē pamainīt, iegūt jaunas zināšanas. Arvien biežāk dzirdams par cilvēkiem, kuri arī jau cienījamā vecumā veiksmīgi apgūst šīs prasmes un arī uzsākt strādāt šajā jomā.

Kā apgūt?

Ir vairāki varianti, kur un kā iespējams apgūt programmēšanu. To var darīt pat pašmācības ceļā, taču tur nepieciešams īpaši liels gribasspēks un prasme atrast atbilstošu literatūru un citus avotus, kuros labi izskaidroti šīs profesijas pamati. Vismaz pamata lietas, lai saprastu, kas vispār ir programmēšana, pilnīgi noteikti var mēģināt izzināt pašmācībā.

Nākamais līmenis ir dažādi programmēšanas kursi, kuros noteiktā laikā piedāvā apgūt programmēšanu. Viens no populārākajiem piedāvājumiem šobrīd ir programmēšanas skola CODELEX.

Protams, programmēt var apgūt arī augstskolās, izvēloties atbilstošu studiju programmu.

CODELEX piedāvājums

CODELEX programmēšanas skola piedāvā šo prasmi apgūst tiešām intensīvi, tāpēc interesenti jau laikus tiek brīdināti, ka mācības būs grūti apvienot ar darbu vai citām ikdienas aktivitātēm. Jāatvēl vairāki mēneši intensīva darba, lai īsā laikā apgūtu programmēšanu.

CODELEX to piedāvā darīt tiešsaistē, nodrošinot arī nemitīgu mācībspēku klātbūtni un iespēju saņemt konsultācijas teju jebkurā diennakts laikā. Noderīgi arī, ka pašā mācību laikā par to nekas nebūs jāmaksā, taču jāmaksā būs tad, ja pēc kursu pabeigšanas izdosies atrast darbu šajā profesijā.

Mācīties programmēšanu nekad nav par vēlu!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Pieci pieprasītākie juridiskie pakalpojumi

Mums katram dzīvē var gadīties situācijas, kad ir nepieciešams izmantot juridiskos pakalpojumus. Fiziskas personas visbiežāk meklē juridisko palīdzību, lai sakārtotu dažādus ģimenes tiesību jautāj...

Kā izvēlēties labu SEO speciālistu?

Kad cilvēki meklē produktus vai pakalpojumus internetā, tikai retais atrastos rezultātus izskata arī otrajā, trešajā vai ceturtajā meklētājprogrammu lapā – lielākā daļa cilvēku pārtrauc meklēšanu...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti