Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kāda stila dīvāni ir populārākie?

Kad pienācis laiks jauna dīvāna iegādei, ir jāvelta laiks, lai veiktu pārdomātu izvēli. Tā kā pārdošanā ir plašs dīvānu klāsts, Tev tiek sniegtas visas iespējas izvēlēties ideālo, kas papildinās kopējo interjeru un atbildīs ikvienai vēlmei. Kādi ir šī brīža TOP piedāvājumi? Par to uzzini, lasot rakstu!

Populārākie dīvāni – kādi ir to veidi?

Sākotnēji var šķist, ka lielākā daļa dīvānu ir līdzīga – tradicionāla sēžamā daļa, roku balsti, spilveni un citas detaļas –, taču patiesībā ir vairāk dīvānu veidu, nekā vairums cilvēku varētu iedomāties. Lielākajai daļai dīvānu veidu ir raksturīgs konkrēts izmērs, roku un muguras balstu forma, kas padara tos atšķirīgus no citiem. Lai iepazītos ar dažādiem TOP veidiem, esam sagatavojuši īsu apkopojumu!

1. Sekciju dīvāni

Šis ir viens no populārākajiem dīvānu veidiem. Sekciju dīvāns sastāv no vairākiem neatkarīgiem gabaliem, kuru kopējais skaits ir no 3 līdz 5. Pateicoties šim aspektam, lielāko daļu sekciju dīvānu var izvietot dažādās pozīcijās – tieši tas atšķir sekciju dīvānu no tradicionāliem viengabala dīvāniem.

Parasti lielākā daļa šāda tipa dīvānu ietver atbalsta spilvenu sēžamajai daļai un atzveltnēm. Tieši šie dīvāni ir vispopulārākā izvēle cilvēkiem, jo tie ir:

  • praktiski – ērti iekļaujami interjerā, vienkārši kopjami, estētiski;
  • daudzveidīgi – ir neskaitāmu izmēru, krāsu, materiālu dīvāni, ko iespējams iegādāties, tā rezultātā atrodot vēlamo tieši savam mājoklim;
  • ērti konfigurējami. Šādi nereti ir pieejami tieši izvelkamie stūra dīvāni, kas ikdienā ļauj saglabāt estētiku, bet vajadzības gadījumā kalpot par gultu ciemiņiem vai pašiem mājiniekiem.

Izplatītākās konfigurācijas šāda tipa dīvāniem ir L un U veida. To galvenās atšķirības ir:

  • L veida dīvāniem ir tikai viens stūris, kas veido L burta formu. Tā ir lieliska izvēle, ja telpā ir ierobežota platība, bet vēlies iekļaut lielāku dīvānu nekā standarta tradicionālajiem modeļiem. Šāds dīvāns ir arī ekonomisks, ja skatāmies uz vienas sēdvietas kopējo cenu – tajā var sēdēt vairāk cilvēku nekā tradicionālajā dīvānu komplektā vai atsevišķi krēslos;
  • U veida dīvāniem ir vismaz divi stūri, veidojot pusapļa formu. Ņemot vērā izmēru, tiem var būt arī trīs stūri, palielinot dīvāna kopējo sēžamo platību. Šis veids ir izcili piemērots lielākām telpām, īpaši tādām, kur ir atvērtā tipa plānojums, jo U veida dīvāna forma ļauj estētiski un vienkārši atdalīt, piemēram, ēdamzonu no atpūtas zonas.

2. Mid-Century stila dīvāns

Mid-Century modernās mēbeles bija ļoti pieprasītas no 20. gs. 30. gadiem līdz 1970. gadiem, un tās joprojām nezaudē savu aktualitāti. Ar savu minimālisma dizainu un tīrajām līnijām, gadsimta vidus mūsdienu dīvāni joprojām saglabā pievilcību šāda tipa mēbelei. Šāda veida dīvāni var nebūt ērtākā izvēle, ko iespējams atrast, taču tie izskatīsies pasakaini ar atbilstošām dizaina kombinācijām.

3. Chesterfield dīvāni

Chesterfield ir viens no tiem dīvānu veidiem, kas laika gaitā nezaudē savu pievilcību. Būdams viens no vispazīstamākajiem dīvānu dizainiem, tas bieži tiek izvēlēts mājokļa īpašnieku vidū. Tas ir liels dīvāns ar liektām ruļļu veidu līnijām roku balstos. Oriģinālais dizains ir apvilkts ar tumšu ādu, un tam ir dziļas pogas un naglu galvas apdare. Mūsdienās Chesterfield dīvānu dizains kļuvis vieglāks un rotaļīgāks – tā, piemēram, smagnējā ādas apdare nereti tiek nomainīta pret samta un cita auduma apdari, pievienojot augstākas kājas un padarot plānāku muguras un roku balstu daļu.

4. Guļamie dīvāni un dīvāni-gultas

Šādi klasiski, izvelkami dīvāni sevī slēpj metāla rāmi un plānu matraci zem spilveniem, kuru var izvilkt, lai izveidotu gultu. Abi šie izvelkamie dīvāni ir lieliski piemēroti nelielām telpām, piemēram, iekārtojot studijas tipa dzīvokļus. Ja vēlies satriecošu, modernu sekciju dīvāna izskatu, bet Tev ir nepieciešama papildu vieta gultai, tieši šis dīvāns būs piemērotākais.

5. Klasisks, taisns dīvāns

Klasika nekad nenoveco – parasts, neizvelkams dīvāns ir lieliska alternatīva dažādos mājokļos. Tas iederas, piemēram:

  • ja to var kombinēt ar krēsliem – tā kā klasisks dīvāns nav pats labākais variants, ja vēlies socializēties ar sanākušajiem viesiem vai ģimeni, to lieliski papildinās piemēroti auduma krēsli;
  • mazās viesistabās – ja neuzņem daudz viesu vai mājoklī ir ierobežota vieta, šī joprojām ir laba izvēle nelielam cilvēku skaitam, kas aizņem mazāku platību, bet piešķir vēlamo komfortu.

Iegādājoties dīvānu, papildus nepieciešams apsvērt arī citus aspektus, piemēram, krāsu un materiālu. Šobrīd TOP dīvānu krāsas ir pelēks, zaļš un krēmkrāsas, taču viscaur gadiem nemainīgi skaisti ir arī brūni un balti dīvāni. Ņemot vērā materiālu daudzveidību, var izcelt klasiku – ādu –, kā arī daudz modernus risinājumus, piemēram, velvetu, samtu un velūru.

Lai arī kādu dīvānu vēlētos – 1a.lv ir, ko piedāvāt! Šajā internetveikalā pieejami dīvāni visdažādākajās formās, izmēros un krāsu gammās – vairāki simti modernu, kvalitatīvu modeļu vienuviet. Ienāc un izvēlies savam mājoklim piemērotāko!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti