Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Kādas markas lietots auto visticamāk kalpos ilgāk?

Jauna auto iegāde lielākoties ir nozīmīgs lēmums, ar kuru pēc tam jādzīvo vismaz vairākus gadus, tāpēc izvēle ir jāveic atbildīgi, izvērtējot plusus un mīnusus. Vēl pirms auto iegādes vēlams precīzi definēt, kādu tieši auto meklējat, kādas ir pamata prasības. Pēc tam jau sākas atbildīgais – piemērotākā modeļa izvēle.

Informācijas ievākšana

Ja nepieciešams lietots auto, ja iepaticies kāds konkrēts modelis, par to jācenšas iegūt iespējami vairāk informācijas. Pat ja auto noskatīts internetā, jau ir iespējams sākt izpēti. Praktiski visos pārdošanas sludinājumos parasti ir norādīta pamata informācija par konkrēto mašīnu, kas tad arī ir pirmais informācijas avots – iepazīstieties ar visu norādīto informāciju un izvērtējiet tās atbilstību savām vēlmēm.

Tāpat pamata informācija par automašīnām atrodama CSDD interneta vietnē, kurā ir pieejama ikvienam un bez maksas. Katrs lietots auto atrodas šajā datubāzē, tur var redzēt informāciju par izietajām tehniskajām apskatēm utt.

Trešais nozīmīgais avots ir vietnes, kurās apkopota informācija par automašīnu vēsturi. Šī gan praktiski visur ir maksas informācija un, lai to iegūtu, nepieciešams zināt VIN kodu, ko daudzi tirgotāji jau norāda pēc sludinājuma. Šādās specializētajās vietnēs var uzzināt gan to, vai auto iepriekš ir cietis avārijās, vai ir aizdomas par sagrozītiem odometra rādītājiem, aplūkot fotogrāfijas utt.

Pārbaudi pirms pērc

Kad internetā informācija ievākta un ir tapis skaidrs, ka joprojām konkrētais auto šķiet piemērots jūsu vēlmēm, atliek doties to apskatīt klātienē. Daži iespējamie defekti, piemēram, rūsa, uzreiz būs vizuāli pamanāmi pat neprofesionālim. Daļu informācijas noteikti būs gatavs sniegt pārdevējs.

Ja joprojām šķiet, ka informācija nav pietiekama, var konsultēties pie autoservisu darbiniekiem, kuri profesionāli spēs novērtēt tehniskos parametrus, jo mazlietoti auto ik dienu ir viņu acu priekšā.

Lietots auto no uzticama tirgotāja

Auto iegādē svarīga ir arī tirgotāja reputācija. Pērkot no zināma pārdevēja, kam ir ilgāku gadu pieredze, attīstīti auto plači un laba reputācija, noteikti ir pamats justies drošāk nekā tad, ja izvēlaties sadarboties ar tirgotāju, par kuru dzirdat pirmo reizi.

Lietoti auto un to lietošanas ilguma nozīme

Viens no ļoti būtiskiem kritērijiem tajā, lai saprastu, kurš auto kalpos ilgāk par citiem, ir pārliecināties par tā nobraukumu, ražošanas gadu un nolietojumu. Dažkārt arī salīdzinoši pavisam jauns auto var būt ļoti nolietots un ātri likt vilties, bet citkārt pat salīdzinoši lietoti auto var kļūt par pārliecinošiem sabiedrotajiem.

Tieši tāpēc beidzamajā laikā ir vērojama tendence, ka pircēji arvien lielāku uzmanību pievērš tieši nobraukumam, mazāk skatoties uz izlaiduma gadu.

Kvalitātes un cenas atbilstība

Katram auto ir savs pircējs un sava cena. Ja auto iegādei plānots atvēlēt vien līdz pāris tūkstošiem eiro un pamata princips ir “galvenais, lai var tikt uz priekšu”, tad attiecīgi nav pamata gaidīt, ka šāds auto kalpos ilgi un tam neradīsies nekādi bojājumi.

Līdzīgi kā jebkurā jomā, arī auto tirdzniecībā nav pamata gaidīt, ka lēts nozīmēs arī kvalitatīvu un ilgmūžīgu.  Lietotu mašīnu tirdzniecība ir darījums, kurā ir jāizvērtē, cik esat gatavs ieguldīt un cik adekvātas ieguldījumam ir ekspektācijas.

Kurš kalpos ilgāk?

Kas ir labāks, lietots BMW, lietots Audi, lietots Volvo, lietots Opel vai varbūt lietots Ford? Uz šo jautājumu nav atbildes un uz šo jautājumu var būt ļoti daudzas atbildes. Katrā situācijā, katram pircējam būs atšķirīga izvēle un atšķirīgi secinājumi par to, kurš ir labākais auto. Tieši tāpat arī auto kalpošanas ilgums ir atkarīgs ne tikai no konkrētās markas, bet arī daudziem citiem apstākļiem.

Lietots auto būs jūsu labs sabiedrotais, ja tā izvēlē pieņemsiet pārdomātu lēmumu. Ieskatieties Autoselect piedāvājumā, iespējams, tieši tur jūs gaida jūsu sapņu auto!

 

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Drošā ķīmija ar "Biolar"

Cilvēki, kas ir tālu no ķīmijas jomas, dažreiz ļoti piesardzīgi izturas pret nozari un tās produktiem. Tas lielā mērā ir saistīts ar tā saucamiem "bīstamības apzīmējumiem", kas tiek drukāti ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti