Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kādēļ iepirkšanās internetā padara mūsu dzīvi vienkāršāku?

Internets ir pilnībā pārvērtis veidu, kādā mēs iepērkamies. Pateicoties priekšrocībām un ieguvumiem, mūsdienās arvien vairāk cilvēku izvēlas dažādas lietas iegādāties internetā, nevis iet uz veikalu, lai iepirktos. Apskatīsim 10 iemeslus, kādēļ interneta veikali un iepirkšanās tajos ir labāka nekā tradicionālais šopings.
  1. Ērtība. Šo varētu saukt par vienu no lielākajām priekšrocībām, kuru sniedz interneta veikals. Kas gan vēl tev ļautu iepirkties 2.00 naktī, sēžot savā pidžamā? Tev nav jāgaida rindā, lai samaksātu par preci, neviens pārdevējs neuzbāžas ar kaitinošiem jautājumiem, un tu vari noformēt pirkumu vien pāris minūšu laikā! Turklāt interneta veikali ļauj mums iepirkties 24 stundas dienā, 7 dienas nedēļā.
  2. Labākas cenas. Izdevīgākas akcijas un labākas cenas internetā ir pieejamas tādēļ, ka precēm netiek pievienots liels uzcenojums, ko īres un citu izmaksu dēļ dara parastie veikali. Tāpat nereti preces tiek piegādātas uzreiz no ražotāja, neizmantojot starpnieku pakalpojumus. Daudzi tiešsaistes veikali piedāvā atlaižu kuponus, pastāvīgo klientu priekšrocības utt. Viens no tādiem ir, piemēram, interneta veikals 220.lv. Tas piedāvā plašu preču sortimentu un dažādus atlaižu kodus, akcijas utt.
  3. Lielāka daudzveidība. Izvēles iespējas interneta veikalos ir krietni plašākas nekā parastajā veikalā. Kādēļ? Pirmkārt, tāpēc, ka tradicionālo veikalu telpas pašas par sevi ir ierobežotā platībā, un tajās iespējams novietot tik daudz preču, cik telpa atļauj. Savukārt internetā telpas un laika problēma izzūd. Protams, jāņem vērā arī tas, ka precēm, kuras redzam tiešsaistē, ir kāda noliktava vai cita vieta, kurā tās atrodas. Izvēlies no dažādām krāsām, izmēriem, modeļiem un zīmoliem – tas ir tik vienkārši!
  4. Tu vari sūtīt dāvanas saviem mīļajiem. Ja nepieciešams, tu vari pārvērst iepirkšanos internetā par dāvanu sūtīšanu. Lai arī tas, protams, atkarīgs no konkrētā interneta veikala, mūsdienās pircējiem tiek piedāvātas dažādas iespējas, kā pārsteigt savus tuviniekus - vai tā būtu kāzu gadadiena, Mātes diena vai varbūt Ziemassvētki. Iegādājies tīkamu dāvanu, veikals to iesaiņo un nogādā adresātam. Vienkārši, vai ne?
  5. Mazāk izdevumu. Vai tev ir gadījies tā, ka dodies iepirkties uz veikalu, taču beigās atgriezies mājās un saproti, ka iztērēts vairāk, nekā plānots, jo nopirktas lietas, kas nebija sarakstā? Vienkārši tajā brīdī tevi skubināja “velniņš”, kurš gribēja, lai tu nopērc to preci, kurai tagad ir tik laba cena un liela atlaide. Un tu padevies. Turklāt beigās vēl aizgāji paēst, izmantoji sabiedrisko transportu un, iespējams, veici citus tēriņus. Protams, ka tas viss kopā sastāda diezgan lielu summu. Savukārt, iepērkoties internetā, tu daudz mazāk tiksi pakļauts šādiem kārdinājumiem, kas, protams, arī palīdzēs ietaupīt.
  6. Cenu salīdzināšana. Salīdzināt preču un pakalpojumu cenas, kā arī meklēt informāciju par tām, nudien būtu ļoti grūti izdarīt, staigājot pa veikaliem. Internetā mēs to varam īstenot bez problēmām. Un to pat būtu vēlams darīt, ja gribi ietaupīt, kā arī būt pārliecībā, ka iegādātā prece ir labas kvalitātes. Palasi informāciju, atsauksmes, ko snieguši citi pircēji, aplūko, cik šī prece maksā citos interneta veikalos utt.
  7. Nav drūzmēšanās un steigas. Daudziem cilvēkiem krīt uz nerviem staigāšana pa lielveikaliem, kuros drūzmējas cilvēku masas. Ir grūti iedomāties, kā šāds “šopings” var būt relaksējošs, patīkams vai uzskatāms par atpūtu. Tieši pretēji, tas nereti rada galvassāpes un nogurdina. Un tad vēl tās auto stāvvietas… To var saukt par laimes spēli, ja izdodas atrast kādu brīvu vietiņu. Kādēļ tā mocīties?
  8. Mazāk spontānu pirkumu. Šo jau pieminējām iepriekš, taču ir vērts atkārtot. Noformējot pirkumu internetā, tu tik ļoti nebūsi pakļauts kārdinājumam nopirkt arī to krekliņu, kas tagad maksā tikai 4 eiro vai šokolādi, kurai ir atlaide. Protams, neviens nesaka, ka arī interneta veikalos mēs neredzam kārdinošus piedāvājumus, taču piekritīsi – tie tik ļoti nekontrolē mūsu prātu, kā realitātē redzētie, vai ne?
  9. Veikt diskrētus pirkumus ir daudz vienkāršāk. Ir atsevišķas lietas, kuras mēs nevēlamies iegādāties citu pircēju priekšā, piemēram, intīmās rotaļlietas un daudz ko citu. Tādēļ interneta veikals ir lieliski piemērots šādu preču iegādei. Neviens nezinās, ko tu pērc, pirkums atnāks iepakojumā, no kura nebūs iespējams pateikt, kas tajā iekšā. Savukārt tu saņemsi savu kāroto preci, nepiedzīvojot apmulsumu, kaunu utt. Cilvēki ir dažādi, un ne visi vēlas par savām personīgajām vēlmēm klāstīt plašākai publikai, un tas ir pilnīgi normāli.
  10. Iespēja ātri pārbaudīt veikala uzticamību. Kā zināms, mūsdienās internetā sliktu kvalitāti vai servisu ir diezgan grūti noslēpt, jo cilvēki par to runā, raksta, komentē utt. Tādēļ, ja vēlies noskaidrot, ko pircēji domā par konkrēto interneta veikalu, atliek tikai pameklēt atsauksmes par to. Taču ņem vērā – ne viss ir tikai melns un balts!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti