Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Kādēļ mājokļa remontu veikt ziemā?

Izplatīts ir uzskats, ka mājokļa labiekārtošanas darbiem piemērotākais laiks ir gada siltākā sezona. Taču tas patiesībai atbilst tikai daļēji. Protams, ir darbi, kuri jāveic vasarā, jo daļa materiālu nedrīkst tikt izmantoti, ja gaisa temperatūra ir zemāka par + 5°C. Un, protams, arī dažādus āra darbus, piemēram, jumta nomaiņu, komfortablāk ir veikt siltākos laika apstākļos. Taču, kas attiecas uz iekšdarbu veikšanu, lielu ierobežojumu šajā ziņā nav. Izņēmums varētu būt apkures sistēmas vai ūdens cauruļu nomaiņa daudzdzīvokļu nama dzīvoklī, jo tad nāktos atslēgt siltuma vai ūdens padevi visai mājai – kaimiņi par to noteikti nebūs priecīgi. Cita veida remontdarbu veikšanai ziema var būt pat ļoti izdevīgs laiks. Lūk, kādēļ!

Zemākas izmaksas

Par karstāko remontu sezonu tiek atzīta vasara – tas atspoguļojas arī izmaksās. Tas nozīmē - veicot remontu ziemā, varēsi būtiski ietaupīt. Viens no pakalpojumiem, kas ziemas sezonā var izmaksāt krietni mazāk, ir logu nomaiņa – ziemas sezonā liela daļa uzņēmumu savus pakalpojumus piedāvā par daudz zemākām cenām, salīdzinājumā ar to pašu pakalpojumu vasarā. Pastāv uzskats, ka logu nomaiņai ziema tomēr nav labākais laiks, jo procesa laikā gaiss telpā stipri atdzisīs. Taču logu demontāžas un montāžas darbi neaizņem nemaz tik daudz laika, tādēļ par būtisku gaisa temperatūras samazināšanos mājoklī uztraukties nevajadzētu. Lai pēc montāžas darbu veikšanas telpa paspētu atkal uzsilt, vislabāk logu nomaiņu veikt dienas pirmajā pusē – tad vakarā nebūs jāsūdzas par aukstumu.

Ziemas periodā samazinās arī būvmateriālu cenas. Tirgotāji rīko dažādas akcijas un izpārdošanas, lai gūtu vismaz kaut kādu peļņu un noliktavā atbrīvotu vietu pavasara sezonas pievedumam. Lielās atlaides var pamudināt būvmateriālus iegādāties ziemā un tad gaidīt pavasari, lai liktu tos lietā. Tomēr jāņem vērā, ka daļu materiālu nav ieteicams uzglabāt aukstumā. Tādēļ rūpīgi jāizvērtē, kādus materiālus iegādāties, kur tos uzglabāt.

Ņemot vērā mazo pieprasījumu, savu izcenojumu ziemas sezonā samazina arī remontdarbu pakalpojumu sniedzēji. Izvēloties remontu veikt ziemā, šī pakalpojuma izmaksas samazināsies vidēji par trešdaļu.

Jāņem vērā, ka to, cik galu galā izmaksās remonts, ne vienmēr var precīzi paredzēt. Jārēķinās, ka procesa gaitā var rasties papildus izdevumi un remontam vajadzīgi vairāk materiālu, kā sākotnēji plānots. Gadījumiem, kad nedaudz pietrūkst remonta pabeigšanai, noderīga var būt kredītlīnija (uzzināt vairāk https://www.crediton.lv/aizdevumi/kreditlinija). Tā ir iespēja aizņemties iepriekš noteikta kredītlimita ietvaros tik reižu, cik nepieciešams. Kredītlīnijai var pieteikties internetā jebkurā sev ērtā laikā. Tās noformēšanai nav vajadzīgs ne galvojums, ne ķīla. Pirms aizņemšanās jāizvērtē gan aizdevuma nepieciešamība, gan savas iespējas veikt savlaicīgu tā atmaksu.

Jebkurā gadījumā - ja plāno mājokļa labiekārtošanas darbus un vēlies samazināt izmaksas, tad ziema ir tam piemērots laiks.

Augstāka kvalitāte

Vēl viens būtisks faktors ir remonta kvalitāte. Daudz dzirdēts, ka ziemā daudzus darbus nevar veikt tik kvalitatīvi, kā vasaras sezonā. Piemēram, pielīmētās tapetes žūs ilgāk un ātrāk atlīmēsies vai, paaugstinoties gaisa temperatūrai, sienas apdare sāks plaisāt. Tomēr, ievērojot pareizus remonta veikšanas principus, par zemāku kvalitāti uztraukties noteikti nevajadzētu.

Turklāt, ņemot vērā, ka ziemas sezonā ir lielāka remontdarbu brigāžu pieejamība, pastāv iespēja saņemt kvalitatīvāku pakalpojumu par zemākām cenām. Labākie sava aroda pratēji ir ļoti pieprasīti un vasaras sezonā viņi ir ļoti aizņemti, taču gada aukstajos mēnešos ir lielākas iespējas izvēlēties labākos meistarus, kas nodrošinās augstāku veikto darbu kvalitāti.

Ātrums

Vēl viens aspekts par labu remontdarbu veikšanai ziemas sezonā – lielākoties darbi tiek paveikti ātrāk, kā vasaras sezonā. Tas saistīts ar to, ka ziemā meistaru galvenā prioritāte ir nopelnīt, tādēļ viņi koncentrējas uz vienu objektu un klientu. Vasarā, kad darba ir vairāk, brigādes bieži vien darbojas vairākos objektos vienlaicīgi, līdz ar to skaidrs, ka darbi nevedas tik raiti.

No augstākminētajiem faktoriem var secināt, ka ziema patiešām ir piemērots laiks remontdarbu veikšanai. Tas dod iespēju ietaupīt gan laiku, gan līdzekļus, turklāt pavasari varēsi sagaidīt jau daudz skaistākā vidē.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti