Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kādi ir radio plusi un kur to klausīties online?

Pati pirmā sabiedrībai pieejamā radio pārraide pasaulē notika 1920. gada 31. augustā. Ir pagājuši vairāk nekā 100 gadi, un cilvēki joprojām izmanto šo plašsaziņas līdzekli. Sākotnēji tas tika izmantots tikai ziņu un politisko, ekonomisko un kara jaunumu izziņošanai, jo šādi sabiedrība varēja ātrāk uzzināt par aktualitātēm, nekā izmantojot laikrakstus. Tad ziņām pievienojās mūzika, bet vēlāk – dažādi raidījumi un šovi, intervijas, bet 21. gadsimtā radio programmas tika papildinātas ar dažādām akcijām, projektiem, konkursiem un iespējām laimēt, sākot ar nelielām dāvaniņām krūzīšu un lietussargu veidolā, beidzot ar auto. Kādēļ pat pēc 100 gadiem cilvēki joprojām turpina klausīties radio un kādi ir tā plusi, uzzini turpinājumā!

Lielisks fons sadzīvei un darbam

Viens no iemesliem, kādēļ cilvēki mūsdienās turpina klausīties radio kanālus, ir lielisks fons sadzīvei un darbam. Dodies pastaigā? Nodarbojies ar mājokļa uzkopšanu? Gatavojies ballītei? Skrien ierasto krosu pa pilsētvidi, parku vai mežu? Dodies izbraucienā ar auto vai motociklu? Strādā birojā pie galda, rūpnīcā, noliktavā, policijas auto vai uz lauka ar traktoru? Ieslēdz savu iecienītāko radio kanālu, un labākais fons Tavai nodarbei ir gatavs! Turklāt pietiek ar tikai 1 pogas nospiešanu! Aktīva, ritmiska mūzika palīdzēs vairot enerģiju, mierīga, nesteidzīga – relaksēties un atslābināties, savukārt neitrāla mūzika, kas skan EHR kanālā “Darbam”, lieliski noderēs darba pienākumu veikšanai.

Iespēja būt lietas kursā par mūzikas nozarē notiekošo

Otrs iemesls, kādēļ cilvēki turpina pavadīt laiku pie fiziskiem vai virtuāliem radio aparātiem, ir iespēja būt lietas kursā par mūzikas pasaulē notiekošo. Radio kanāli ir pirmie, kas paziņos par populāru mūziķu jaunākajiem singliem vai albumiem, iepazīstinās ar uzlecošajām zvaigznēm un jauniem mūziķiem, kā arī informēs par dažādiem mūzikas industriju skarošiem notikumiem. Gribi turēt roku uz mūzikas industrijas pulsa? Ieslēdz radio!

Radio ir labākā mūzika bez liekas piepūles

Tu labprāt klausītos foršu mūziku visas dienas garumā, bet nav laika vai vēlmes burties cauri dziesmu sarakstiem, veidot pleilistes un klausīties vienu un to pašu uz riņķi? Pieslēdzoties EHR radio kanāliem, par to visu var neiespringt, tā vietā vienkārši nodoties savām darīšanām, izbaudot mūziku, par kuras sarakstiem, pleilistēm un daudzveidību jau ir parūpējies kāds cits! Pie tam – bez maksas! Tev atliek tikai klausīties.

Iespēja būt lietas kursā par vietējām un pasaules aktualitātēm

Jā, tieši tā! Radio programmu primārais rašanās iemesls joprojām ir aktuāls un tiek izmantots arī mūsdienās. Turklāt tieši tā paša iemesla dēļ – iespēja ziņas un informāciju nodot ātrāk nekā rakstiskajos plašsaziņas līdzekļos. Turklāt, iepazīties ar audio formātā pasniegtu informāciju ir krietni ērtāk un efektīvāk nekā ar vizuāli uztveramo info, jo nav nepieciešams novērst skatienu vai atraut rokas no iesāktajiem darbiem, lai izlasītu vai noskatītos informāciju. Tas ļauj saglabāt produktivitāti un darba efektivitāti (tostarp arī treniņa, krosa, pārvadājumu pakalpojumu), vienlaikus esot lietas kursā par jaunākajām ziņām, situāciju uz ceļiem, dažādām aktualitātēm kultūras, sporta, politikas, ekonomikas un citās jomās, kā arī par gaidāmajiem laika apstākļiem.

Viedokļu apmaiņa un redzesloka paplašināšana

Radio ir lielisks veids, kā paplašināt savu redzesloku, noskaidrot speciālistu atbildes uz Tevi interesējošiem jautājumiem apmainīties ar viedokļiem. Radio kanāli savās programmās nereti iekļauj dažādas “aktīvās intervijas”, kur klausītājam ir iespēja iesaistīties, piezvanot uz studiju vai sazinoties rakstiskā veidā (Twitter, SMS, e-pasts u.tml.), uzdot sevi interesējošos jautājumus intervējamajiem vai izteikt savu viedokli, ja radio dīdžejs ir piedāvājis šādu iespēju.

Pagarināta telefona akumulatora dzīve un ieekonomēti mobilie dati

Cilvēki, kas izbauda muzikālu pavadījumu viņu ikdienas nodarbēm, to var klausīties arī dažādās aplikācijās, piemēram, Spotify un Youtube. Bet diemžēl šādas aplikācijas patērē daudz mobilo datu, kas nozīmē lielākus telefona rēķinus un samaksu par premium abonementu, lai mūzikas klausīšanos nepārtrauktu liekas un bezgala garas reklāmas. Tāpat šīs aplikācijas patērē arī ļoti daudz telefona akumulatora jaudas, kā rezultātā:

  • telefons ir lietojams īsāku laiku pēc uzlādes;
  • telefons ir biežāk jālādē (kas rada papildu izmaksas elektrības rēķinā);
  • telefona akumulators ātrāk nolietojas (akumulatora nomaiņa atkal rada papildu izmaksas).

Radio programmu klausīšanās ir bez maksas un patērē salīdzinoši maz telefona akumulatora jaudas. Tāpēc – klausies radio internetā! Tas arī patērēs mazāk mobilos datus nekā, piemēram, Youtube lietošana, jo nav jārāda video. EHR radio online lietotnei ir vēl viens pluss tieši saistībā ar Youtube – Tu vari nobloķēt telefona ekrānu, bet mūzika nepārtrūks.

Kur internetā var klausīties radio?

Gribi atrast radio kanālus internetā, kas atbilst tieši Tavai mūzikas gaumei? Ienāc ehrhiti.lv! Šeit Tevi sagaida vairāk nekā 20 kanāli, kuru vidū atradīsi gan latviešu, gan krievu, gan visu laiku populārākās mūzikas kanālus, repa un R&B, deju, alternatīvās mūzikas un pat TikTok hitu kanālus, un vēl, un vēl! Tavs mīļākais mūzikas žanrs apvienojumā ar aktualitātēm – Eiropas hitu radio online platforma apmierinās visas Tavas vēlmes. Klausies tādu radio, kādu Tu vēlies – klausies EHR!

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti