Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kādu laivu izvēlēties makšķerniekam?

Dzīvojot pie ūdens krastiem un esot kaislīgam makšķerniekam, noteikti ir vēlme stāvēt ar makšķeri ne tikai krasta malā, bet arī peldēt ar laivu un iegūt lomus no dziļākiem ūdens dziļumiem. Kāda laiva būtu piemērota kaislīgam makšķerniekam? Piedāvājumu klāsts ir plašs. Lai Tu neapjuktu, turpinājumā apskatīsim laivu specifikācijas elementus, kam būtu jāpievērš uzmanība.

Gumijas laivas elementi

Vispirms jāsaprot, kā gumijas laivu pārvietosi - ar mašīnu uz tās jumta, ar speciālo piekabi, vai laiva paredzēta piepumpēšanai uz vietas. Skaidrs, ka jebkurš variants vienmēr var nederēt, tāpēc pirms iegādājies laivu - izvērtē, kurš variants būs ērts pārvietojot laivu uz ūdenstilpnēm.

Kad izvēlies laivu makšķerēšanas braucieniem, tad jāsaprot arī, cik cilvēki laivu izmantos vienlaikus. Laivas var būt gan vienvietīgas, gan līdz pat astoņām vietām. Jo vairāk cilvēku izmantos laivu, jo vairāk vietas jābūt arī mantām.

Ja daudz laika pavadīsiet šajā aktivitātē uz ūdens, tad svarīgi ir arī tieši ar makšķerēšanu saistītie gumijas laivas tehniskie uzbūves elementi. Daži no tiem:

  • krēslu ērtums- vai tie ir piepūšami, vai ir atzveltne, kāda tā ir;
  • Sport Track sistēma makšķerēšanas piederumu novietošanai un nostiprināšanai;
  • svaigi noķerto zivju tvertnes ar un bez kvalitatīvām aeartoru sistēmām;
  • laivas pamatnes stabilitāte, viens līmenis, lai varētu pa to ērti un droši pārvietoties.

Gumijas laivas tehniskie rādītāji

Izvēloties laivu, vari salīdzināt vienas klases laivu jaudu un tehniskos rādītājus:

  • laivas svars un ieteicamā motora jauda;
  • laivas maksimālais braukšanas ātrums;
  • laivas uzrāviena jauda un ātrums;
  • laivas izcelšanas laiks no ūdeņa un
  • degvielas patēriņš.

Ja rādītāji ir augstākie, tad laiva patērēs mazāk degvielas, kas ir arī attiecīgi finansiāli izdevīgāk ilgtermiņā.

Gumijas laivas ar koka grīdu

Gumijas laivas ar koka grīdu ir stabilākās laivas, kas ir aprīkotas ar mitrumizturīgu saplāksni. Uz tās makšķernieks var stabili stāvēt un spiningot. Ja gatavojies pirkt šādu laivu, tad zini, ka Tev ir jābūt C vadītāja braukšanas kategorijai. Laiva piemērota arī izbraucieniem jūrā. 

Šī tipa laivas var airēt ar airiem vai aprīkot ar dzinēju. Ja laiva ir jāpārvieto vai jānovieto glabāšanai, tad uzliekamo grīdu ir iespējams ērti noņemt un viegli saritināt. Šīs laivas ir arī dārgākas, tomēr kompensēs sevi cilvēkiem, kuriem patīk tāli braucieni vai vēlme iebraukt dziļāk jūrā, ko noteikti ar parastu laivu nevajadzētu uzdrošināties.

Mazās piepūšamās gumijas laivas

Ja tomēr Tevi neinteresē dārga laiva ar motoru un tāli maršruti, bet gan turpat netālajā novada upē reizi pa reizei makšķerēt, tad droši vien vajadzība pēc laivas ir daudz piezemētāka. Ir arī plašs piepūšamo gumijas laivu klāsts. Tās ir vieglas, ērti pārnesamas un maza izmēra. Kompaktajā komplektācijā ir divi airi un gaisa sūknis. Laivu var arī aprīkot ar motoru, tomēr pieticīgā hobija līmeņa makšķerēšanā bieži vien makšķernieki to neizvēlas. Mazas kompaktas gumijas laivas izmaksas interneta veikalā 220.lv ir aptuveni sākot no 80 eiro.

Ja šaubies par konkrētajiem laivas izmēriem, veidiem un motora jaudu, kādu pirkt, tad vienmēr vari palasīt informāciju ar tehniskajiem specifikācijas rādītājiem un laivas aprakstu, kas ir pieejami arī interneta veikalā 220.lv, vai nebaidies jautāt pēc padoma arī makšķernieku forumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti