Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Kam jāpievērš uzmanība, iegādājoties dīvānu?

Dīvāns neapšaubāmi ir svarīga mēbele ikvienā mājoklī. Neatkarīgi no tā, vai tas būs izvelkamais dīvāns pašu vai ciemiņu izguldināšanai vai parastais dīvāns omulīgai pasēdēšanai pie kafijas tases, ir daži svarīgi punkti, par kuriem padomāt pirms dīvāna iegādes.

Dodoties uz veikalu iegādāties matraci, lielākā daļa no mums pirms iegādes to vēlēsies izmēģināt. Tas pats attiecas arī uz dīvānu. Un jau atkal – nav nozīmes tam, vai dīvāns tiks izmantots gulēšanas vajadzībām vai netiks. Pirms iegādes apsēdies dīvānā un sajūti to. Ja dīvāns plānots kā kompakta guļamā mēbele, tad gan noteikti izmēģini ne tikai dīvāna sēžamo daļu, bet arī tā guļamo platību.

Pievērs uzmanību dīvāna platumam. Dīvāna platums vidēji varētu būt aptuveni 60 centimetri. Svarīgi, lai Tev tajā būtu ērti sēdēt un lai Tu varētu atspiesties pret atzveltni. Sekojoši pārliecinies, ka atzveltnes augstums un mīkstums vai tieši cietība būs Tev patīkami un piemēroti. Ja esi no tiem, kuri garos rudens vakaros labprāt sakrusto kājas lotosa pozā, tad izmēģini, vai tas būs ērti izdarāms. Daļai dīvānu abās tā malās ir roku balsti vai pat iestrādāti nelieli stikla galdiņi. Novērtē arī šo detaļu nepieciešamību un praktiskumu.

Dīvāna rāmis satur dīvānu kopā. Ekonomiskās klases mēbelēm rāmis, visticamāk, būs veidots no koka. Ekskluzīvākām mēbelēm tas drīzāk būs no metāla. Dīvāna rāmja garantijas laiks ir ļoti atšķirīgs. Ja dīvānu plānots lietot ilgtermiņā, meklē ražotājus, kuri dod vismaz 10 gadu garantiju.

Ja dīvāns ir izvelkams, iepazīsties ar stiprinājumiem tā izvelkamajā daļā. Izvilkšanas mehānismam jāstrādā bez aizķeršanās, dīvāna izvelkamajai daļai jāiegrimst un jāizceļas vienmērīgi abās pusē. Kā arī eņģēm un citām metāla daļām dīvānā jābūt piestiprinātām prasmīgi un stingri.

Izvēlies sev piemērotāko dīvāna pārseguma materiālu. Pat nenonākot līdz krāsu paletes izvēlei, jāizvēlas piemērotākais dīvāna materiāls. Ja dīvānu plānots novietot tuvu logam, labāk izvēlēties sintētisku materiālu, jo tas būs izturīgāks pret izbalēšanu saulē. Svarīgs aspekts materiāla izvēlē ir tas, vai mājās ir mazi bērni un mājdzīvnieki, īpaši kaķi. Ja ir mazi bērni, tad prātīgāk būs izvēlēties materiālu, kas notīrāms vieglāk, piemēram, mākslīgo ādu. Savukārt kaķa saimniekiem piemērotāka izvēle varētu būt tekstils, jo uz šī materiāla skrāpējumu pēdas pamanīt būs grūtāk.

Ja dīvānam komplektā nāk spilveni, izpēti spilvenu pildījuma materiālu. Visbiežākie pildījumi būs dūnas, vates tipa materiāls vai putas. Katram materiālam ir savi plusi un savi mīnusi gan no praktiskā, gan no vizuālā viedokļa. Aizvien vairāk nāk modē arī spilveni ar kombinēto pildījumu, konkrēti – ar dūnu un putu pildījumu. Ja dīvāns atradīsies ģimenes mājoklī ar maziem bērniem apkārt, arī dīvāna spilvenu materiālu izvēlies tādu, kuru tīrīt būs vieglāk.

Internetveikalos atrodamajiem dīvāniem pie preces apraksta mēdz norādīt veidu, kādā kopjami spilveni. Vieglāk kopjamie būs tie, kuriem šajā punktā pretī atrodama atzīme ‘’var mazgāt veļasmašīnā’’.

Pirms iegādes noskaidro izmērus. Meklējot gan viesistabas mēbeles, gan guļamistabas mēbeles, jāsaprot, kādi ir maksimālie un minimālie pieļaujamie mēbeles izmēri. Internetveikalos nopērkamajām mēbelēm pieejami plaši apraksti gan par izmēriem saliktā un izvilktā veidā, gan par pārseguma materiālu, gan par daudz ko citu. Turklāt, iepērkoties internetveikalā, Tev ir iespēja atlasīt dīvānus pēc sevi interesējošajām pazīmēm, piemēram, minimālā garuma. Ja dīvānu plānots iegādāties klātienē veikalā, palūdz pārdevējam metramēru, lai varētu izmērīt visus sev interesējošos lielumus.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti