Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kāpēc 99% dizaineru dod priekšroku Apple ierīcēm?

Neatkarīgi no tā, vai Jūs esat dizaineris, atlēts vai būvnieks, katrā profesijā ir rīki, ko nepieciešams izmantot darba ikdienā. Piemēram, grafiskajiem dizaineriem svarīgākā ierīce darba ikdienā ir tieši dators, bet galvenā izvēle, kas jāizdara, ir starp Apple datoru ar Mac operētājsistēmu vai datoru ar Microsoft Windows. Vairumā gadījumu, kad izvēle jāizdara radošo industriju pārstāvjiem, tā ir par labu tieši Apple portatīvajam datoram, bet kāpēc tā?

Industrijas standarts

Lai arī nepastāv nekādas tehnoloģiskās priekšrocības tam, lai grafiskie dizaineri izmantotu tieši Apple ierīces, jo arī citu ražotāju ierīces un programmatūra spēj nodrošināt tādu pašu kvalitāti un augstvērtīgu sniegumu, vēsturiski Apple portatīvie datori kļuvuši par standartu dizaina industrijā.

Tieši Apple Macintosh datori bija tie, uz kuriem tika izveidota digitālās tipogrāfijas programmas. Arī attēlu apstrādes programma Photoshop tika izveidota izmantojot Apple Macintosh datoru un operētājsistēmu, jo pirms vairāk nekā trīsdesmit gadiem tas bija vienīgais dators, kam bija krāsu displejs un tehnoloģiju kapacitāte šādas programmas atbalstam.

Ja plānojat strādāt dizaina aģentūrā vai kāda uzņēmuma dizaina nodaļā, iespēja, ka uzņēmumā tiek izmantoti Apple portatīvie datori ar jaunākajām Mac operētājsistēmas versijām.

Ja grafiskais dizaineris vēl ir tikai karjeras sākumā, visticamāk, attīstoties karjerai, nāksies strādāt dažādos uzņēmumos, līdz ar to daudz ērtāk ir, ja arī personīgais tehniskais nodrošinājums ir salāgojams ar datoru, ko izmantosiet darbā. Nebūs jāiznieko laiks, lai apgūtu citādāku operētājsistēmu, kā arī nebūs jāsaskaras ar problēmām, kas rastos, ja jāsadarbojas ar kolēģiem.

Vienkārša operētājsistēma

Apple portatīvie datori no citiem portatīvajiem datoriem atšķiras tieši ar to, ka tiem ir sava operētājsistēma – Mac OS, kas uzskatāma par daudz vienkāršāku, nekā, piemēram, Microsoft Windows operētājsistēma.

Atšķirībā no Windows, kam regulāri jāveic programatūras un dažādu spraudņu atjaunināšana, Mac OS atjaunināšana nepieciešama tikai tad, kad Apple izveidojis jaunu operētājsistēmas versiju.

Protams, atjauninājumu nepieciešamība ir saprotama, taču no lietotāja viedokļa bieži vien svarīgākais ir tas, lai dators vajadzīgajā brīdī būtu ieslēdzams un pielietojams, nevis jāvelta laiks programmas atjaunināšanai.

Apple ekosistēma

Apple iPhone viedtālruņi, Apple portatīvie datori, Apple iPad planšetes, Apple iWatch viedpulksteņi un Apple airpods austiņas izmantojot Mac operētājsistēmu ir savstarpēji savienojami, ļaujot ērti pārsūtīt datus no vienas ierīces citā, kā arī saņemt ziņas un zvanus. Līdz ar to pašsaprotami, ka cilvēkiem, kam patīk Apple iPhone viedtālruņi būs Apple portatīvie datori vai otrādi.

Ekosistēma, ko rada Apple ierīces, ļauj koncentrēties darbam datorā, neuztraucoties par to, ka ik pēc pāris minūtēm jāpārbauda telefons. Izmantojot Apple iPad planšete, var ērti veikt pierakstus sanāksmēs, ko pēc tam izmantot, strādājot ar portatīvo datoru.

Izmantojot Apple airpods austiņas, tās automātiski savienosies ar ierīci, kas tiek izmantota audio atskaņošanai, padarot pārslēgšanos no vienas ierīces uz citu bezrūpīgu.

Ierīču kvalitāte

Apple portatīvie datori ir zināmi to elegantā dizaina un izturības dēļ. Lai arī Apple ierīces, salīdzinot ar citām, parasti ir augstākā cenu kategorijā, taču ņemot vērā to, ka to kalpošanas laiks ir garāks, pēc būtības tie nemaz nav dārgāki.

Ja rūpēsieties par savām Apple ierīcēm, salīdzinoši reti kad būs nepieciešami remonti vai detaļu maiņa.

Aksesuāri

Arī dažādie aksesuāri, piemēram, jau iepriekšminētās Apple airpods austiņas, Apple zīmulis vai tastatūra, ir lietderīgi, funkcionējoši un vienkārši lietojami. Apple aksesuāri pilnībā spēj izmantot operētājsistēmas kontroli. Piemēram, izmantojot Apple zīmuli, iespējams veikt pierakstus un zīmēt uz Apple iPad planšetes, kā arī dalīties ar tiem, lai arī kolēģi un sanāksmes dalībnieki varētu uzskatāmi redzēt pierakstīto.

Apkopojot iepriekšminēto, Apple portatīvie datori ar Mac operētājsistēmu ir visvairāk pielietotā operētājsistēma dizaina industrijā, jo:

  1. Apple Mac operētājsistēma ļauj strādāt ar datoru, kad nepieciešams, neuztraucoties par pēkšņiem atjauninājumiem;
  2. Apple aksesuāru un ierīču savstarpējā savienojamība padara darbu ērtāku un efektīvāku, ļaujot pilnībā izmantot visus Mac operētājsistēmas vadības rīkus
  3. Apple produktu kvalitāte augstvērtīga, padarot tos par labu investīciju, kas laika gaitā atmaksāsies

Apple ierīces plašā izvēlē atradīsiet interneta veikalā 220.lv. Apskatiet un izvēlieties sev piemērotāko risinājumu! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kapu pieminekļi mirušo piemiņai un godināšanai

Cilvēks dzīvo tik ilgi, cik ilgi saglabājam viņu savās atmiņās. Rūpējoties par aizgājēja piemiņu, kapavietā vēlams uzstādīt kapu apmali vai kapu pieminekli. Tas ļaus nekļūdīgi atrast mirušā kapu n...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti