Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Kāpēc izvēlēties sertificētu dermatologu drošai skaistuma injekciju veikšanai?

Skaistumkopšana ir teju katras sievietes ikdiena. Patīkami skaistuma rituāli ir arī lielisks veids, kā veltīt laiku sev, atslābināties, atgūt enerģiju un atpūsties no ikdienas gaitām un rūpēm par apkārtējiem. Ja ikdienā par savu skaistumu rūpējamies pašas, tad padziļinātām rūpēm par sava ķermeņa un sejas ādas skaistumu izvēlamies profesionāļu pakalpojumus.

 

Rūpes par to, lai āda saglabātu jauneklīgu, tvirtu un koptu izskatu, ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc sievietes izvēlās veikt dažādas sejas uzlabošanas procedūras. Līdz ar pieprasījumu arvien palielinās arī piedāvājums – skaistuma procedūras mūsdienās tiek piedāvātas teju katrā kosmetoloģijas kabinetā.

Tomēr kā uzsver speciālisti, svarīgi pārliecināties, vai izvēlētais skaistumkopšanas jomas pakalpojumu sniedzējs ir ieguvis nepieciešamo izglītību un ir sertificēts attiecīgo pakalpojumu sniegšanai, lai procedūru veikšana būtu veselībai droša un sniegtu vēlamo efektu. 

Profesionāls un mūsdienīgs dermatologs jau sen vairs nav tikai ārsts, kas nodarbojas ar ādas slimību diagnostiku un ārstēšanu. Tieši estētiskā dermatoloģija ir nozare, kas piedāvā drošas sejas ādas un ķermeņa uzlabošanas un korekcijas procedūras, tajā skaitā arī skaistuma injekcijas. 

Vai skaistuma injekcijas veikt ir droši un kāpēc skaistuma injekciju veikšanu uzticēt tikai sertificētam dermatologam – par to visu vairāk raksta turpinājumā!

Kas ir skaistuma injekcijas un kādos gadījumos tās izvēlēties?

Skaistuma jeb estētiskās injekcijas nebūt nenozīmē mākslīgu skaistumu un sejas aprišu pārvēršanu līdz nepazīšanai. Jā, lai gan estētiskās dermatoloģijas un plastiskās ķirurģijas lauciņā mēdz būt arī šādi gadījumi, taču līdz ar arvien jaunu, modernu preparātu un tehnoloģiju attīstību, šādu gadījumu skaits strauji mazinās.

  • Estētiskās injekcijas primāri ir vērstas tieši uz veselīgas, koptas sejas ādas saglabāšanu, dažādu estētisku defektu novēršanu un novecošanās pazīmju aizkavēšanu un mazināšanu, nevis uz izteiktu vizuālu sejas izskata mainīšanu.

Proti, tādas procedūras kā biorevitalizācija ar hialuronskābju injekcijām un mezoterapija palīdz aizkavēt novecošanās procesus, stimulē ādas pašatjaunošanos, intensīvi pabaro un mitrina ādu, veicina kolagēna, elastīna, dabiskās hialuronskābes sintēzi zemādas slāņos, nostiprina sejas ādas ovālu. Šādu procedūru rezultātā āda atgūst veselīgu izskatu un tonusu daudz ātrāk un efektīvāk, kā to paveic kosmētiskie ādas kopšanas līdzekļi, tos uzklājot mājas apstākļos vai ierasto kosmētisko procedūru laikā.

Sejas aprišu korekcijai

Tāpat plaši izmantotas tiek arī botulīna injekcijas, kas palīdz atbrīvoties no aktīvas sejas mīmikas radītām dinamiskajām krunkām un krunciņām, kas ar laiku parādās aktīvas muskuļu darbības rezultāta. Jāatceras, ka botulīna preparātu iedarbība ir pārejoša, tā ilgst aptuveni 3–6 mēnešus, tāpēc, lai atjaunotu injekciju efektu, tās jāveic atkārtoti.

Lai estētiskās dermatoloģijas procedūru efekts būtu kvalitatīvs un veselībai drošs

Ir veikti plaši zinātniski pētījumi un izpētes darbi, kas pierādījuši, ka pareizi veiktas un pielāgotas skaistuma injekcijas nekaitē cilvēka veselībai. Tā piemēram, botulīna injekcijas nelielās devās ir pilnīgi drošas cilvēka veselībai, turklāt tiek plaši pielietotas arī vispārējā ārstniecībā, palīdzot mazināt migrēnu, hiperhidrozi jeb pārmērīgu svīšanu, bruksismu, vaginismu un citas kaites.

Tomēr, lai panāktu dabisku, harmonisku efektu, skaistuma injekcijas jāveic pie zinoša un pieredzējuša speciālista – estētiskā dermatologa, kas ieguvis attiecīgo izglītību šādu procedūru veikšanai. Sejas un apjoma korekcijas injekcijas ir nopietna procedūra, un to veikšanai ir noteiktas kontrindikācijas, turklāt atsevišķos gadījumos preparāti var izraisīt gan alerģiju, gan migrēt, iekapsulēties, radīt iekaisumu un citas nopietnas veselības problēmas.

Kā atgādina un arvien aktualizē arī Veselības Inspekcija, estētiskās injekcijas nedrīkst veikt speciālisti bez atbilstošas izglītības un kvalifikācijas.

  • Pakalpojumu sniedzēji, kas skaistumkopšanas pakalpojumus apguvuši tikai profesionālās pilnveides vai citos neformālās izglītības kursos, nav kvalificēti šādu pakalpojumu sniegšanai. Izvēloties apšaubāmas kvalifikācijas speciālistus, kas bieži vien piedāvā injekcijas par neatbilstoši zemām cenām, var būtiski kaitēt savai veselībai, iegūstot neatgriezeniskus defektus un veselības problēmas.

Tieši profesionāls dermatologs ir tas speciālists, kam uzticēt rūpes par savu skaistumu. Dermatologs, kas specializējies arī estētiskajā dermatoloģijā, konsultēs gan par to, vai skaistuma injekciju pielietošana ir veselībai droša, gan palīdzēs ieteikt piemērotāko procedūru veidu, informēs par iespējamām blakusparādībām, kā arī ieteiks procedūras, ko papildu efektam piedāvā estētiskā kosmetoloģija.

Ārsts dermatologs, estētiskās dermatoloģijas speciālists Veselības un skaistuma klīnikā Adoria

Profesionāls un pieredzējis dermatologs Rīgā, Veselības un skaistuma centrā Adoria, aicina pieteikt savu vizīti gan vispārējās, gan estētiskās dermatoloģijas pakalpojumu saņemšanai!

Dermatoskopija, biopsija un citi izmeklējumi, ādas slimību ārstēšana un diagnostika, kā arī estētiskās dermatoloģijas pakalpojumi – botulīna injekcijas, mezoterapija, lāzerepilācija u. c. Tāpat Veselības un skaistuma centrā Adoria pieejami plaši vispārējās ārstniecības un zobārstniecības, kā arī skaistumkopšanas pakalpojumi. Ienāc adoria.lv un piesaki savu vizīti online vai zvanot +371 67 315 000.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Pieci pieprasītākie juridiskie pakalpojumi

Mums katram dzīvē var gadīties situācijas, kad ir nepieciešams izmantot juridiskos pakalpojumus. Fiziskas personas visbiežāk meklē juridisko palīdzību, lai sakārtotu dažādus ģimenes tiesību jautāj...

Kā izvēlēties labu SEO speciālistu?

Kad cilvēki meklē produktus vai pakalpojumus internetā, tikai retais atrastos rezultātus izskata arī otrajā, trešajā vai ceturtajā meklētājprogrammu lapā – lielākā daļa cilvēku pārtrauc meklēšanu...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti