Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Kāpēc laulību gredzeni ir tik svarīgi un simboliski

Laulību gredzeni ir kā simbols, kas tiek saistīts ar laulības solījumiem, uzticību, paļaušanos un turpmāko dzīvi kopā. Šī tradīcija ir pastāvējusi jau gadsimtiem ilgi, tās variācijas iekļautas visās pasaules kultūrās un arī šodien laulību gredzeni joprojām tiek uzskatīti par svarīgu, simbolisku un neatņemamu elementu pāru laulības ceremonijā.

Vai laulību gredzenu komplekta materiālam un dārgakmeņiem ir nozīme?

Laulību gredzenu komplekti, kuros iekļauti gan abi laulības gredzeni, gan dažreiz arī pieskaņots saderināšanās gredzens, ir veidoti no dažādiem materiāliem, piemēram, zelta, sudraba, platīna, dekorējot tos ar dimantiem un citiem dārgakmeņiem. Katrs materiāls simbolizē kaut ko citu, piemēram, zelts simbolizē spēku un noturību, sudrabs - mieru un harmoniju, platīns - greznību un noturīgu mīlestību, un dimanti - nebeidzamu mīlestību. Arī citi dārgakmeņi bieži vien tiek izmantoti, lai padarītu gredzenus greznākus un vērtīgākus. Protams, nevar aizmirst, ka arī visiem šiem dārgakmeņiem ir kāda simboliska nozīme. Safīrs, kas pārsvarā ir zils, bet arī var būt citās krāsās, piemēram, dzeltenā, rozā vai pat melnā krāsā. To uzskata par "vienkāršo cilvēku" dārgakmeni, kas simbolizē patiesību, gudrību un garīgo spēku. Safīrs ir saistīts arī ar racionālu domāšanu, prātu un intelektu, tāpēc tas ir populārs zinātniekiem un intelektuāļiem. Sarkanais rubīns simbolizē mīlestību, uguni un enerģiju. Rubīns ir saistīts arī ar lielību un lepnību, jo senāk rubīnus uzskatīja par valdnieku un karavīru dārgakmeņiem. Bet dziļi zilais smaragds ir dārgakmens, kas simbolizē dzīvību un dabu. Tas ir saistīts arī ar mīlestību un romantiku.

Gredzena simbolikas nozīme

Laulību gredzeni arī simbolizē abu pušu apņemšanos un uzticību. Kad pāris nēsā laulību gredzenus, tas nozīmē, ka viņi ir pieņēmuši viens otru un ir gatavi caur dzīvi doties kopā, lai veidotu ģimeni un viens par otru rūpētos. Šī apņemšanās ir svarīga, jo laulības ir viena no visbūtiskākajām un ilgstošākajām dzīves saistībām, kuru cilvēki var uzņemties.

Turklāt laulību gredzeni arī ir svarīgs atgādinājums par šo apņemšanos, jo pāris var tos nēsāt katru dienu kā simbolisku atgādinājumu par savu saistību. Tas var palīdzēt atgādināt gan sev, gan citiem cilvēkiem, kādus solījumus viņi ir devuši un cik svarīgas ir viņu attiecības. Un bez tiem nav iedomājamas nevienas laulību svinības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti