Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Kāpēc spēļu datori kļūst dārgāki?

Visā pasaulē sadzīves tehnika un datortehnika strauji kļūst dārgāka.

 

 Vai esat ievērojuši, cik kosmiski patreiz maksā spēļu datori? Situācijas vaininieks ir metālu cenu kāpums. Turklāt metāls jau ilgu laiku, kopš 2020. gada vasaras sākuma, kļūst arvien dārgāks, taču šodien tā vērtība ir tik ļoti pieaugusi, ka ir bail iedomāties, ar ko tas viss beigsies.

Tam ir daudz iemeslu — un tie visi ir kaut kādā veidā saistīti ar nebeidzamiem ierobežojumiem Covid-19 pandēmijas dēļ. Piemēram, daudzas pasaules centrālās bankas nenicina maigo monetāro politiku, proti, naudas drukāšanu milzīgos daudzumos. Rezultātā pieaug inflācija, cenas, karantīnas dēļ tiek traucētas piegādes ķēdes, un spēļu datori atspoguļo to visu ar savām cenu zīmēm.

Spēļu datori ir kāpuši cenu ziņā cita iemesla dēļ, un tas ir ļoti ārkārtējs. Tas viss attiecas uz videokartēm, kuru pieprasījums ir nesaraujami saistīts ar kriptovalūtas izmaksām. Negaidīti, bet patiesi. Pēc kriptovalūtu cenu krituma privātie “maineri” sāka masveidā pirkt videokartes, un rezultātā videokaršu izmaksas pieauga pusotru reizi. Protams, tas izraisīja datortehnikas cenu pieaugumu.

Datoru nozare, tāpat kā jebkura cita, tagad attīstās saskaņā ar jauniem ekonomikas likumiem. Tehnoloģijas strauji attīstās. Nav noslēpums, ka ekonomikā šobrīd notiek būtiskas pārmaiņas. Burtiski viss mainās: biznesa shēmas, finanses, ražošana, izglītības sistēma, iekšpolitika, starptautiskās attiecības... Un, protams, cenas pieaug, un spēļu datori visvairāk cieš no datortehnoloģijām, kas vēl pirms pandēmijas bija dārgāki nekā stacionārie.

Grūti prognozēt, kad datoru izmaksas samazināsies vai pat apstāsies. Kamēr nenostabilizēsies tirgus situācija pasaulē un īpaši vietējā tirgū, cenas turpinās pieaugt. Šajā grūtajā "covid" laikā katrs datortehnoloģiju izplatītājs cenšas nopelnīt, un tāpēc "paceļ cenas", kā māk. Veikali konkurē savā starpā, tirdzniecības peļņa kļūst lielāka, un pircējs ir spiests iegādāties preces par paaugstinātu cenu. Tomēr ne visi tirgotāji šādi rīkojas!

Datoru veikals MDATA piedāvā zemas cenas savai produkcijai. Šeit jums vienmēr būs pieejami izcilas kvalitātes un jebkuram nolūkam paredzēti spēļu datori par salīdzinoši konkurētspējīgām cenām. Jā, pasaulē notiek kas nebijis, taču arī šādos apstākļos veikalā MDATA tiek ievērota zemo cenu politika un kvalitātes garantija datortehnikai. Un, iespējams, ir vieglāk vienreiz doties uz Mdata interneta veikalu un pārliecināties par to, nekā to izlasīt simts reizes.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Izcel savas mājas dizainu ar betona dakstiņu jumtu

Pareizi izvēlēts jumts var būtiski ietekmēt jūsu mājas kopējo estētiku. Betona dakstiņu jumts – kopējo vides atmosfēru. Tas ne tikai nodrošina izturību un ilgmūžību, bet arī piešķir šarmantu el...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti