Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kapu pieminekļi mirušo piemiņai un godināšanai

Cilvēks dzīvo tik ilgi, cik ilgi saglabājam viņu savās atmiņās. Rūpējoties par aizgājēja piemiņu, kapavietā vēlams uzstādīt kapu apmali vai kapu pieminekli. Tas ļaus nekļūdīgi atrast mirušā kapu ne tikai vērīgākajiem bēru dalībniekiem, bet ikvienam, kas to vēlēsies.

Kā izvēlēties kapu pieminekli?
Izejmateriāla izvēle

Kapakmenim būtu jāstāv vismaz 30 gadus, bet ne vienmēr tas tā notiek. Šobrīd Latvijā tiek pārdoti ne tikai laukakmens un granīta pieminekļi no Skandināvijas vai Karēlijas, bet arī no Ķīnas. Pēdējie ir būtiski lētāki, taču izturības un salizturības ziņā būtiski atpaliek no kvalitatīva granīta pieminekļiem.

Izvēloties Ķīnas granīta ražojumus, var ietaupīt, taču jārēķinās, ka tie jau pāris gadu laikā var izbalēt un pastāv augsta varbūtība, ka arī saplaisās. Ja vēlaties, lai tuvinieka kapakmens izskatās lieliski ilgus gadus, labs risinājums ir Granite.lv kapu pieminekļi. Latvijā strādājam jau vairāk kā 20 gadus un visiem pieminekļiem, kapu apmalēm un sētiņām sniedzam garantiju.

Pieminekļus veidojam tikai ar augstākās kvalitātes granītu no Somijas, Zviedrijas un Karēlijas, kā arī Latvijas laukakmeņiem. Laika gaitā esam pārbaudījuši, ka tieši šie izejmateriāli ir piemēroti mūsu klimatam. Tiem ir augsta salizturība, maza ūdenssūce un augsta izturība pret temperatūras svārstībām. 

Izmērs, krāsa un dizains

Modernās tehnoloģijas ļauj izgatavot praktiski jebkuras formas un izmēra kapakmeņus. Tajā pašā laikā jārēķinās, ka izmērs un darba sarežģītība tiešā veidā ietekmē pieminekļa cenu. Pastaigājot pa Rīgas vai citu pilsētu kapiem var redzēt, ka vairums kapakmeņu pēc izmēra ir samērā līdzīgi, taču ir arī tādi, kurus uzlūkojot aizraujas elpa. Lielformāta pieminekļi var būt trīs un pat četras reizes lielāki vai ar īpaši pievilcīgu dizainu. Tos ieraugot, ir skaidrs, ka pieminekļa izgatavošanā un uzstādīšanā ir pieliktas īpašas pūles.

Kādas krāsas, dizaina un izmēra pieminekli izvēlēties ir atkarīgs no Jūsu fantāzijas, vēlmēm un budžeta. Populārākie ir pieminekļi no sarkanbrūna, pelēka vai melna granīta. Kapakmeņi, kas izgatavoti no laukakmens vienmēr būs atšķirīgi no citiem, jo to raksts ir unikāls.

Cenas

Salīdzinoši vienkārša kapu pieminekļa cena sākas no 200 EUR. Ekskluzīvi un no visām pusēm pulēti pieminekļi izmaksā no 400 EUR. Paši dārgākie ir nestandarta pieminekļu ansambļi, kas veidoti no vairākām, savstarpēji savienotām daļām. Šo kapakmeņu cena mēdz pārsniegt arī vairāku tūkstošu eiro atzīmi.

Pieminekļa gravēšana ir atsevišķa izmaksu pozīcija. Tās apmēru nosaka veicamā darba apjoms un sarežģītība. Iegravēt var tekstu, skaitļus, attēlus. Visbiežāk kapu piemineklī tiek iegravēts mirušā vārds, uzvārds, dzīves dati, kā arī moto vai neliels dzejolis. Reizēm to papildina arī vizuāli gravējumi - ziedi, eņģeļi, aizgājēja portrets. Pasūtot pieminekli, neaizmirstiet noskaidrot arī gravēšanas cenas.

Kapu pieminekļa uzstādīšana un kapavietu labiekārtošana

Pieminekļa uzstādīšanu un apbedījuma vietas sakārtošana ir darbs, ko var veikt visa gada garumā. Mūsu piedāvājumā ir kapu sētiņu, apmaļu un soliņu izgatavošana un uzstādīšana, kā arī kapavietu labiekārtošana. Ja nevēlaties regulāri ravēt no zemes nezāles, iesakām apkārt atdusas vietai ieklāt tekstilu, kuram pāri pārbērti oļi, smiltis vai granīta šķembas. Tas ne tikai padarīs kapavietu pievilcīgāku, bet arī nodrošinās, ka apmeklējuma reizē varēsiet veltīt vairāk laiku atmiņām un apcerei, nevis ravēšanai.

Nodrošinām kapu pieminekļu izgatavošanu un kapavietu labiekārtošanas pakalpojumus visā Latvijā. Visiem klientiem piedāvājam bezmaksas konsultācijas un palīdzam atrast labāko risinājumu. Pasūtījumus pieņemam mūsu mājaslapā, e-pastā: [email protected], pa telefonu 28392026 vai klātienē Rīgā, Kalna ielā 1a. 

Jūs varat gūt labāku ieskatu pieminekļu daudzveidībā, iespējās, kā arī aplūkot pieminekļu cenas mājaslapā Granite.lv. Parūpējieties par aizgājēja piemiņu, uzstādot skaistu un kvalitatīvu pieminekli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Izcel savas mājas dizainu ar betona dakstiņu jumtu

Pareizi izvēlēts jumts var būtiski ietekmēt jūsu mājas kopējo estētiku. Betona dakstiņu jumts – kopējo vides atmosfēru. Tas ne tikai nodrošina izturību un ilgmūžību, bet arī piešķir šarmantu el...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti