Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kas ir 4K monitors un vai vērts to iegādāties?

Tiem, kuriem ir svarīgi izvēlēties modernākās tehnoloģijas, kas ļauj baudīt filmas, videospēles un iemīļotākos seriālus labākākajā kvalitātē, noteikti interesēs tas, kurš no monitoriem to spēj nodrošināt. 4K monitors ir viens no jaunākajiem veidiem, kā patērēt medijus no pilnīgi citas perspektīvas, taču īstā modeļa izvēle var būt pamatīgs izaicinājums.

Ar ko atšķiras 4K monitori?

Starp jaunākajiem 4K modeļiem un klasiskajiem datoru monitoriem pastāv vairākas atšķirības. Viena no tām noteikti ir pikseļu kvalitāte, kas jaunajos modeļos ir krietni augstāka. Ja klasisko monitoru un daudzu televizoru ekrānu izšķirtspēja visbiežāk ir 1290 x 1080, tad 4K monitorus raksturo 3840 x 2160 izšķirtspēja. Tā ir gandrīz četras reizes labāka, nodrošinot asāku un dzidrāku attēlu, kas ir lieliski piemērota, lai skatītos HD video un spēlētu video spēles.

Ko iegādāties – 4K monitoru vai televizoru?

4K tehnoloģija mūsdienās pieejama ne tikai datoru monitoros, bet arī TV, tādēļ ir vērts apsvērt abus variantus, lai izvēlētos piemērotāko savām vajadzībām.

4K televizors parasti ir ar “smart” jeb gudro funkciju, kas nozīmē, ka Tu TV vari izmantot dažādus pakalpojumus, piemēram, skatīties “Netflix” seriālus, lietot internetu un apmeklēt sociālos medijus. Taču ņem vērā, ka, piemēram, standarta Blu-ray atskaņotāji un atsevišķas spēļu konsoles būs piemērotas zemākām izšķirtspējām. Jārēķinās ar faktu, ka pagaidām vēl nav laists klajā pietiekami liels daudzums 4K satura.

Cena ir vēl viens faktors, kuru pārdomāt, jo 4K TV lielākoties maksā vairāk nekā šāda tipa monitori. Protams, tas arī atkarīgs no izvēlētā izmēra, kuru daudzveidība mūsdienās ir visai plaša. Piemēram, interneta veikals 220.lv piedāvā 4K monitorus dažādos izmēros – 28”, 32”, 55” un pat 65”. Ja neesi izlēmis, kurš no variantiem Tev der vislabāk, monitors var būt laba izvēle, jo tas nekavējoties ļaus baudīt lielisku attēlu kvalitāti, izmantojot datoru, kā arī ikviena aplikācija, ko lietosi, sniegs pilnīgi jaunu pieredzi. Pievērs uzmanību tam, vai datorā ir saderīga videokarte.

Kāda veida sistēma nepieciešama 4K monitora lietošanai?

Attiecībā uz 4K monitoriem, ieteicams izvēlēties lielāku izmēru, lai pilnībā izbaudītu to, ko tas sniedz. Operētājsistēmai ir nozīmīga loma 4K monitora darbības efektivitātē. Windows 10 sniedz iespēju pielāgot to, kā dažādas aplikācijas un to izmērs izskatās uz atšķirīgiem monitoriem. Savukārt, ja Tev ir vecāka operētājsistēma, ņem vērā, ka, par spīti jaunajam ekrānam, apikācijas un attēli uz tā var izskatīties miglaini.

Vai 4K monitori der spēlēm?

Datorspēļu spēlēšana noteikti ir viena no jomām, kurā attēla kvalitātei ir īpaša nozīme. Tā kā datorspēļu kvalitāte turpina attīstīties, ir pašsaprotami arī iegādāties labāku monitoru, lai šo kvalitāti varētu izbaudīt. Ja esi nopietns “geimeris”, šis pavisam noteikti varētu būt vērtīgs ieguldījums. Šajā gadījumā Tev vajadzētu pievērst uzmanību dažiem faktoriem:

  • Videokarte. Lai spēlētu un vizuāli izbaudītu spēles uz 4K monitora, būtu ieteicams uzlabot savu videokarti, izvēloties jaunāku un modernāku modeli. Lai arī tas maksāt dārgāk, šis būs labs ieguldījums nākotnē.
  • Attēla atjaunošanās biežums. Šis ir svarīgs aspekts, jo, kad darbība uz ekrāna mainās pārāk strauji, attēls var raustīties, vai izskatīties neskaidrs. Displejs, kura attēla atjaunošanās biežums ir 120 Hz, būs optimāla izvēle, taču ideālā gadījumā ieteicams dot priekšroku 144 Hz.

Kam vēl izmantot šo monitoru?

4K monitori ir pievilcīgi vairāku iemeslu dēļ. Pateicoties to specifikai, pircēji šādus modeļus izvēlas arī video un foto apstrādei, jo tie ļauj aplūkot darbu daudz augstākā kvalitātē. Tas nozīmē, ka šie monitori vienlīdz labi derēs gan spēlēm un filmām, gan arī darbam. Turklāt mūsdienās 4K izšķirtspēja kļūst arvien svarīgāka, tādēļ uzlabo arī savu ikdienu, ienākot 220.lv un izvēloties jaunu monitoru, kas nodrošinās lielisku kvalitāti!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti