Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kas ir kašmira džemperis un kāpēc tas ir tik īpašs?

Tu noteikti esi dzirdējusi par kašmiru, varbūt pat Tavā skapī ir kašmira džemperis vai divi. Kašmira džemperi ir klasisks un mūžīgs drēbju skapja pamatelements, kas būs gan silts, gan stiliīgs turpmākajos gados. Jo īpaši bezvīļu kašmira džemperi, kuri tikai nesen ir iekarojuši modes pasauli un kļuvuši par revolūciju trikotāžas nozarē.

Bet vai Tu zini par visām kašmira maģiskajām īpašībām? Raksta turpinājumā uzzini, kas ir kašmira džemperis un kāpēc tas ir tik īpašs.

Kas ir kašmirs?

Kašmira dzija tehniskā kontekstā ir vilna, tomēr tā nāk no konkrētām kazu šķirnēm, nevis aitām. Kašmirs ir daudz smalkāks un vieglāks nekā augstākās kvalitātes merino vilna. Kašmirs ir mīksts uz tausti, siltāks par vilnu, viegls un elpojošs. Nozares ekspertu vidū kašmirs ir saukts par "mīksto zeltu" un "dimanta šķiedru", kas skaidri atspoguļo grandiozo greznību un bagātību, kas raksturīga produktiem, kas ražoti no šī materiāla. Produkti, kas izgatavoti no tīras kašmira vilnas, ir patiesi grezni, tāpēc arī kašmira izstrādājumu cena būs augstāka nekā citiem vilnas izstrādājumiem. Tāpēc kašmira izstrādājumu iegāde būs kā lieliska investīcija, jo apģērbs kalpos gadiem ilgi un nezaudēs savu kvalitāti.

Kāpēc kašmira audums ir tik īpašs?

Viena no lieliskajām kašmira īpašībām - to var valkāt jebkurā sezonā. Vasarā tas ir viegls un temperatūru regulējošs, tomēr ziemā - silts un mīksts, neradot pārkaršanu. Kašmira audums ir arī neticami ērts un elpojošs, padarot to par lielisku apģērbu tiem, kam ir jutīga āda. Turklāt kašmirs ir dabiski hipoalerģisks un izturīgs, tāpēc kašmira jaka vai džemperis izskatīsies jauns daudzus gadus.

Bezvīļu kašmira džemperis

Bezvīļu apģērbs ir pieaugoša modes tendence visā pasaulē. Šie apģērbi tiek veidoti, izmantojot specializētas adāmmašīnas, kas ražo apģērbu, neizmantojot tradicionālās šuves. Kašmira džemperis pats par sevi ir elegants un īpašs apģērba gabals, tomēr bezvīļu kašmira džemperim ir papildu priekšrocības.

Galvenais bezvīļu apģērba ieguvums - gluds, nevainojams apģērba izskats uz auguma un maksimāla komforta sajūta. Tradicionālās šuves apģērbā dažkārt var radīt apjomīgu vai neglaimojošu silueta formu un radīt ādai diskomforta, berzes sajūtu, savukārt apģērbi bez šuvēm nemainīgi saglabā savu formu un nodrošina komfortu tā valkāšanas laikā. Turklāt bezvīļu apģērbi ir arī videi draudzīgi, jo tie ir izgatavoti ar minimālu atkritumu daudzumu un bez liekiem auduma atgriezumiem.

Kā pareizi kopt kašmira džemperi?

Augstas kvalitātes kašmira džemperis var kalpot gadu desmitiem, ja par to pareizi rūpējas. To kopšana ir salīdzinoši viegla - to drīkst mazgāt ar rokām vai veļasmašīnā ar saudzīgu ciklu un zemā temperatūrā, izmantojot maigu mazgāšanas līdzekli. Lai tas žūstot ieņemtu pareizo formu, tas ir jānovieto uz līdzenas virsmas, vēlams apakšā paklājot sausu dvieli. To nav ieteicams mazgāt balinātājā vai izmantojot auduma mīkstinātāju, kā arī būtiski atcerēties, ka tam nedrīkst izmantot žāvētāju.

Kāpēc iegādāties kašmira džemperi?

Kašmira džemperis ir izvēle ar pievienoto vērtību - tie izgatavoti no augstas kvalitātes dzijas, kas ir mīksta, silta un elpojoša. Kašmirs ir hipoalerģisks, padarot to par lieliski piemērotu apģērbu arī cilvēkiem ar jutīgu ādu.

Silts džemperis no kašmira ir ilgtermiņa ieguldījums garderobē un iespējams kļūs par tavu mīļāko apģērbu gan ziemā, gan vasarā.  Kašmira sieviešu džemperis ir viegli kombinējams ar citiem adījumiem, piemēram, kašmira biksēm vai svārkiem. Ja vēlies saprast, kas ir kašimirs un pārbaudīt tā grezno kvalitāti, bet nevēlies uzreiz iegādāties dārgu džemperi, vari iegādāties kašmira cepuri vai cimdus, kam cena būs zemāka, bet kvalitāte būs tāda pati kā džemperim.  Violastils.lv internetveikalā ir pieejami gan kašmira džemperi, gan citi kašmira izstrādājumi, kā arī citi augstas kavalitātes moderni adījumi, piemēram, bezvīļu hūdiji, kleitas un vestes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Gaisa kondicionieris palīdzēs sagatavoties vasarai

Tuvākajās dienās Latvijā varētu tikt pārsniegti kārtējie siltuma rekordi un arī vasarā, visticamāk, būs līdzīgi. Ja vēlaties vasaru pavadīt komfortablā temperatūrā ofisā vai mājās ir vērts jau l...

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti