Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Kas jāzina par tualetes podiem? Lietas, kas netiek apspriestas.

Tualets poda izvēle savam mājoklim sākotnēji šķiet vienkāršs un pašsaprotams process, ņemot vērā to, ka lielākoties visi tualetis podi, kas dzīves laikā ir redzēti, pārsvarā ir viena toņa krāsā un arī pat forma īpaši tiem neatšķiras. Taču apzinoties, cik daudz šis tualetes pods ikdienā tiek izmantots, liekas tikai loģiski, ka tam ir jābūt praktiskam un ērtam.

Bet vai esam kādreiz aizdomājušies par to, ka arī tualetes pods var būt kā dizaina elements? Un vai nešķiet, ka tāpat kā jebkurš cits telpas elements, arī tualetes podi kādreiz mēdz neiederēties konkrētajā  tualetē vai vannas istabā? Tieši tādēļ pirms tualetes poda iegādāšanās ir jāizvērtē vairāki kritēriji, kā rezultātā būs lielāka iespēja iegādāties sev piemērotāko risinājumu.

Pirmais gaumes jautājums, kas sev ir jāuzdod, ir tas, kādu tualetes poda veidu savā tualetē vēlamies redzēt. It kā jau liekas, ka izvēle nav sarežģīta, taču jāatceras dažas nianses. Sākumā ir jāizvērtē, kāds tualetes pods vizuāli iederas vairāk – tāds, kas stiprināms pie grīdas vai arī tāds, kuru stiprina pie sienas. Jāatceras, ka tas ir ne tikai gaumes jautājums – pie sienas stiprināmie tualetes podi atvieglos tīrīšanas un uzkopšanas procesus tualetē, jo tualetes pods nesaskarsies ar zemi, un būs mazāka iespēja, ka netīrumi un putekļi sakrāsies tualetes poda strarpās. Tajā pašā laikā ir jāņem vērā arī tualetes poda virsma – jo gludāka tā ir, jo vieglāk tīrāma. Taču, ja vizuāli ir nepieciešams klasiskāks variants, tad ir ieteicams izvēlēties tualetes podu, kas piestiprināts zemei.

Izvēloties tualetes podu, ir jāatceras, ka tie ir pieejami dažādās krāsās. Protams, lielākoties izvēlas klasiski baltā toņa tualetes podus, taču, ja tualetes vizuālais dizains dominē pārsvarā tumšos tuņos, klasiski balts pods pat var likties neiederīgs un bezgaumīgs. Dažreiz melni, zaļi vai citas krāsas podi piešķir ļoti lielu odziņu tualetes vizuālajam izskatam, kā arī labi iederas tualetes kopskatā.

Otrkārt, lielākoties ikvienam ir svarīgs arī ekonomiskais aspekts. Ja ir vēlme ietaupīt naudu, ir ieteicams izvēlēties dubultās skalošanas mehānismu. Pārsvarā tualetes poda tvertnes lielums ir 6 litri, taču dubultās skalošanas sistēmas ekonomiskā priekšrocība ir tāda, ka ar divām skalošanas izvēles pogām tiek piedāvāts katru skalošanas reizi izvēlēties 3 vai 6 litrus vienai skalošanas reizei. Tajā pašā laikā dubultā skalošanas sistēma izlīdzina temperatūru, kā arī neļauj kondensātam veidoties uz poda tvertnes virsmas. Tādā veidā tiek ietaupīts gan ūdens, gan arī tīrīšanas process, kas ir solis pretī higiēniska un tīra poda saglabāšānai.

Pie sienas stāvošajiem podiem ir atšķirīga veida izvadi – horizontāls sienā, vertikāls grīdā, universāls, 45 grādu leņķi.  Tāpat arī podiem, kas ir piestiprināti pie grīdas, izvadi ir tādi paši kā pie sienas piestiprinātajiem podiem. Savukārt ūdens pievadi skalojamajai kastei ir šādi: no sāna, apakšas, slēpts kā arī no aizmugures.

    Svarīgs aspekts, kas noteikti ir jāizvērtē, ir tualetes poda ūdens nolaišanas skaļums. Ir tualetes podi, kuru darbību nodrošina spiediens, un tie rada ļoti skaļu troksni, kas ir dzirdams visā mājoklī. Tajā pašā laikā noteikti ir jāiegādājas tualetes pods, kura vāks aizveras klusi un lēni, neradot papildus diskomfortablu troksni.

    Lai atvieglotu tualetes poda izvēli, labākos tualetes poda modeļus vari atrast, apmeklējot interneta saiti prof.lv, kur atradīsi sev piemērotāko tualetes galveno elementu – tualetes podu. Neizvēlies lētāko risinājumu, izvēlies gudrāko!

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti