Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kas jāzina pirms iegādājies iebūvējamo skapi?

Skapja iegāde mājoklim ir liels pirkums – tas ir kaut kas, kas tiks lietots ik dienas daudzus, jo daudzus gadus. Tam ir jābūt funkcionālam, atbilstošam konkrētā cilvēka vajadzībām un ērti pielāgojamam. Lasi rakstu un uzzini vairāk par iebūvējamiem skapjiem un kas jāzina pirms to iegādes!

Cik liela vieta ir atvēlēta skapim

Pirms skapja izvēles ļoti svarīgi ir apzināties, cik liela vieta ir atvēlēta skapim. Vai skapis būs iebūvēts? Vai tam iespējams atvēlēt veselu telpu? Varbūt mājā vieta vispār ir tikai brīvi stāvošam skapim? Ja skapis nav ieejamais skapis, tad pārsvarā gadījumu iebūvētais skapis aizņem vienu istabas sienu. Tomēr, ja mājoklī ir dažādas nišas, arī tur iespējams veiksmīgi iekārtot iebūvējamo skapi. Ja mājoklis ir pavisam neliels, iespējams, nav prātīgi izvēlēties lielu iebūvējamo skapi. Praktiskāks variants varētu būt maksimāli izmantot dažādas nišas un izveidot speciāli pielāgotas mēbeles šīm vietām.

Zini savas vajadzības

Kad esi izlēmis, kāds skapis tavam mājoklim ir piemērotākais, svarīgi ir to saplānot, lai tas atbilstu tieši tavām vajadzībām. Ņem vērā kāda veida drēbes pārsvarā valkā. Ja tie ir uzvalki, kleitas un citi apģērbi, kurus vēlams uzglabāt pakarinātus, tad atvēli skapī vairāk vietas tieši pakaramajiem. Ja tev ir daudz dažādu aksesuārus, piemēram, jostas, saulesbrilles, lakati un citi, ieplāno vietu šīm lietām. Tāpat arī, ja skapī plānots uzglabāt citas lietas, piemēram, slēpošanas vai citu sporta inventāru arī tam jāsagatavo vieta.

Skapja iekārtojums

Pēc tam, kad esi izvērtējis, kādas ir tavas vajadzības un kādas lietas plānots uzglabāt skapī, laiks ķerties pie skapja iekārtojuma plānošanas. Tā kā skapja lietošanas vajadzības ir universālas, ražotājiem parasti ir pieejami jau pielāgojami moduļi un risinājumi dažādu lietu uzglabāšanai. Atliek tikai visu sakombinēt un izvēlēties atbilstošāko savai situācijai. Ar šo uzdevumu tikt galā var palīdzēt gan skapja ražotāji, gan profesionāli organizatori. Lai gūtu ieskatu, kādus elementus iespējams ievietot iebūvējamajā skapī, lūk, pāris piemēri:

  • Atvilktnes. Atvilktnes lieti noder ērtai mantu sakārtošanai. Tur iespējams uzglabāt gan zeķes,  veļu, gan krekliņus un pat džemperus. Iespējams izvēlēties koka atvilktnes vai metāla sieta grozus dažādos dziļumos.
  • Bikšu pakaramie. Lai bikses nebūtu jāloka un jāburza, iespējams skapī iekļaut jau gatavu bikšu pakaramo stangu. Tas atvieglos dzīvi visiem tiem, kas ikdienā pārsvarā nēsā bikses un kas mīl skapī kārtību.
  • Aksesuāru nodalījums. Saulesbrilles, jostas, kaklasaites, lakati. Tie ir nelieli sīkumi, kurus citreiz nav skaidrs, kā efektīvāk uzglabāt. Bet tam ir pavisam vienkāršs risinājums – sekla atvilktne ar katram aksesuāra veidam atbilstoša izmēra nodalījumiem. Saulesbrillēm tas varētu būt arī statīvs, kurā ērti ievietot brilles.
  • Apavu plaukts. Ja skapī vieta atļauj, tad lieliska ideja ir to papildināt ar apavu plauktu. Tādējādi kurpes nebūs jāglabā kastēs, un tās būs iespējams parocīgi izvietot ērtai lietošanai.
  • Apgaismojums. Ļoti vērtīgi ir ievietot skapī iekšā arī kādu gaismas avotu, lai varētu saskatīt, kas ir noglabāts skapja dziļākajos nostūros. Tas ievērojami atvieglos skapja ikdienas lietošanu un palīdzēs uzturēt tajā kārtību.

Iebūvējamo skapju durvju veidi

Iebūvējamo skapi iespējams uzstādīt ar veramām vai bīdāmām durvīm. Ļoti bieži šādiem skapjiem tiek izvēlētas bīdāmās durvis, jo tās aizņem mazāk vietas (nav nepieciešams ierēķināt istabā telpu durvju atvēršanai). Gan bīdāmām, gan veramām durvīm iespējams izvēlēties dažādu apdari, kas piestāv istabas interjeram. Populāra izvēle ir spoguļvirsma, kas ļauj gan vizuāli paplašināt istabu, gan ir praktisks risinājums, lai aplūkotu sevi spogulī.

Nobeigumā

Ja esi iebūvējama skapja meklējumos, ieskaties salonsarka.lv ! “SalonsArka” zinošie speciālisti palīdzēs izvēlēties tieši tev vispiemērotāko skapja dizainu un iekārtojumu. Jāpiemin arī, ka visas “SalonsArka” mēbeles ir ražotas Latvijā no kvalitatīviem, ilgnoturīgiem materiāliem. Lai izdodas atrast īsto!

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti