Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Kas jāzina pirms remonta darbu uzsākšanas dzīvoklī?

Kurš gan nepriecājas, kad nolēmis spert lielu soli un veikt dzīvokļa remontu? Tas var radīt daudz prieka, tomēr jāsaprot, ka remonts prasa daudz pūļu, un tā procesā var rasties pamatīgas galvassāpes un vilšanās. Lai Jums nenāktos piedzīvot nepatīkamus mirkļus un remonts izdotos tieši tā, kā plānots, esam apkopojuši svarīgu informāciju, kas būtu jāzina pirms remonta darbu uzsākšanas dzīvoklī!

Tas prasīs vairāk laika, nekā plānojat

Esiet pacietīgs un gatavs tam, ka remonts var prasīt daudz vairāk laika, nekā esat plānojis! Viss, protams, atkarīgs no tā, cik pamatīgs būs remonts, tomēr nekādā gadījumā nedrīkst pieļaut, ka tas ir vienkāršs process, un paļauties uz to, ka dzīvoklis būs gatavs jau pēc dažām nedēļām.

Dažādu detaļu nomaiņa un atjaunošana var ilgt dažas stundas, taču sienu līdzināšana un krāsošana, grīdas pārklājuma ieklāšana, mēbeļu iegāde u.c. var prasīt vairākus mēnešus.

Viss ir jāizmēģina

Vai Jau esat izplānojis, kādā krāsā vēlaties redzēt dzīvokļa sienas, kādas mēbeles izvietosiet? Ņemiet vērā, ka gala rezultātā dažādas kombinācijas ne vienmēr izskatās tā, kā pirms tam plānots, tādēļ tas viss ir jāizmēģina! Piemēram, krāsas un raksti mēdz mainīties līdz ar gaismu visas dienas garumā, tādēļ vairākas reizes dienā apskatiet istabu un apdomājiet, ko īsti vēlaties.

Izmantojiet krāsu paletes un rūpīgi apskatiet, kā atkarībā no gaismas mainās izvēlētās krāsas. Kad runa ir par mēbelēm, izveidojiet skici, lai apskatītu, vai visas izvēlētās mēbeles savā starpā ir saskanīgas, vai tām telpā būs vieta utt.

Ne visu iespējams izdarīt patstāvīgi

Ja dzīvokļa remontu esat nolēmis veikt patstāvīgi, esiet reālistisks - Jums kādā brīdī noteikti būs jāvēršas pēc profesionāļa palīdzības! Tad, ja esat pārliecināts par savām prasmēm, remonta procesā varat saskarties ar situāciju, kurā Jums nav nepieciešamo iemaņu. Apdomājiet arī to, cik daudz laika varat veltīt remontam – neviens nevēlas dzīvot ilgu laiku, piemēram, bez vannas istabas vai gulēt istabā, kurā nav veikta sienu apdare vai nav izlīdzināta grīda.

Ne visi to var atļauties

Ir kāds iemesls, kādēļ mēdzam apgalvot, ka pēc remonta dzīvoklis būs ‘’sapņu dzīvoklis’’- tas, iespējams, nav reāls. Vismaz ne budžeta robežās. Tādēļ pirms esat pārāk pieķēries remonta darbiem, apstaigājiet dažādus būvmateriālu veikalus un apskatiet izcenojumus.

Ņemiet vērā, ka remonta procesā var rasties arī neplānoti un pēkšņi izdevumi, un varbūt jāapdomā tāda opcija kā kredītlīnija (uzzināt vairāk var šeit). Tomēr tās ir nopietnas saistības, kas pirms tam nopietni jāapdomā – ja nevarat atļauties remontu veikt par saviem līdzekļiem, iespējams, sākumā nepieciešams iekrāt.

Vēlmes ne vienmēr atbilst realitātei

Daudzos gadījumos cilvēki uzskata, ka visu to, ko viņi iedomājušies, iespējams pavisam vienkārši realizēt. Diemžēl tas tā nav! Iedvesmojoties no dažādām bildēm, var likties, ka remonts nav nekas sarežģīts, tomēr vēlmes ne vienmēr atbilst realitātei, turklāt katram dzīvoklim un telpai ir sava specifika. Konsultējoties ar arhitektu, dizaineri vai būvuzņēmēju, varat gūt ieskatu par to, kurus projektus savā dzīvoklī varat realizēt un no kuriem projektiem Jums vajadzētu atteikties laicīgi, vēl pirms sākat remontdarbus.

Vienmēr nepieciešams nodrošināties

Diemžēl remonts var sagādāt ne tikai pamatīgu prieku, bet arī vilšanos. Visbiežāk problēmas sagādā tieši nolīgto profesionāļu darbs, tādēļ esiet uzmanīgs - ieteicams noslēgt darba līgumu! Šajā līgumā vajadzētu iekļaut dažus svarīgus punktus:

  • Maksājumu grafiks (nekad neveiciet galīgo maksājumu, kamēr cilvēks nav pilnībā pabeidzis savu darbu)
  • Termiņi (ko un cik ilgā laikā nepieciešams paveikt)
  • Iespējamās sankcijas (sods par kavētiem termiņiem, neprecizitātēm utt.)
  • Informācija par darbu (pienākumi, materiālu uzskaite utt.)

Nodrošināties ir svarīgi, jo ne vienmēr visi ir tik godprātīgi, kā sākumā varētu likties. Esiet uzmanīgs, tālredzīgs un neļaujieties emocijām!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Drošā ķīmija ar "Biolar"

Cilvēki, kas ir tālu no ķīmijas jomas, dažreiz ļoti piesardzīgi izturas pret nozari un tās produktiem. Tas lielā mērā ir saistīts ar tā saucamiem "bīstamības apzīmējumiem", kas tiek drukāti ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti